MTInyomtatott 2009.07.06 16:17 Frissítve: 2012.02.21 02:43

Péntektől vasárnapig ismét Unicum-kupa lesz a Margitszigeten

A magyar, a szerb, a német és az ausztrál férfi vízilabda-válogatott részvételével péntektől vasárnapig rendezik meg a Margitszigeten a 14. Unicum-kupát.

Kis Gábor (balra), Varga Dániel (középen) és Kiss Gergely a tavalyi után ezúttal is végső sikert ünnepelne
Fotó: Mirkó István (archív)
Kis Gábor (balra), Varga Dániel (középen) és Kiss Gergely a tavalyi után ezúttal is végső sikert ünnepelne

A torna sajtótájékoztatóján Kemény Dénes szövetségi kapitány elmondta: a keret tagjai kicsit később kezdték el a felkészülést, mint a többi európai ország pólósai, ezért kirobbanó formát és közönségszórakoztató játékot még nem ígér játékosaitól. Az olimpiai bajnok magyar csapat ennek ellenére minden mérkőzésen a győzelemért száll vízbe.

A kapitány hangsúlyozta: a római világbajnokságon, s különösen annak kieséses szakaszában kell csúcsformában lenni, s az Unicum-kupa után még lesz egy hetük a forma élesítésére.

„Nem baj, ha esetleg közepes játékkal elsőként jutunk tovább a csoportból, mert akkor lesz egy hét pihenőnk, s azalatt tovább csiszolhatjuk a formát, és még kijavíthatjuk hibáinkat. Az a fontos, hogy a negyeddöntőben már a legjobb formánkat hozzuk” – fejtegette Kemény, aki korábban úgy nyilatkozott, hogy a római világbajnokságon elődöntőbe jutást vár megfiatalított válogatottjától.

A kapitány jelenleg 16 tagú kerettel dolgozik, s a héten vagy legkésőbb a jövő hét elején jelöli ki a Rómába utazó 13 pólóst.

Kemény szerint az új játékosok beépítése a válogatottba még nem fejeződött be, s mivel Benedek, Kásás vagy Molnár típusú játékosok nem mindennap születnek, elképzelhető, hogy szerkezeti változások is lesznek a csapatban. Lehet, hogy a keret már tapasztalt tagjaitól másféle játékot vár, mint eddig, míg a fiatalokat könnyebb feladatokkal bízza meg.

A magyar válogatott pénteken 19.30-tól az ausztrálokkal, szombaton 19.30-tól a szerbekkel, vasárnap 11.30-tól a németekkel mérkőzik meg a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában.

A MAGYAR KERET

kapusok: Gergely István (Honvéd), Nagy Viktor (Vasas), Szécsi Zoltán (Eger)
mezőnyjátékosok: Biros Péter (Eger), Gór-Nagy Miklós (Budva), Hárai Balázs (Eger), Hosnyánszky Norbert (Vasas), Kis Gábor (Vasas), Kiss Gergely (Primorac Kotor), Madaras Norbert (Pro Recco), Mátyás Zoltán (FTC), Szivós Márton (Honvéd), Török Béla (Szeged), Varga Dénes (Vasas), Varga Dániel (Vasas), Varga II Zsolt (Eger)

Az Unicum-kupa részletes programja

Péntek
Németország–Szerbia 17.45
Magyarország–Ausztrália 19.30
Szombat
Ausztrália–Németország 17.45
Magyarország–Szerbia 19.30
Vasárnap
Szerbia–Ausztrália 9.45
Magyarország–Németország 11.30