MTI/NSOnyomtatott 2008.08.27 21:20 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Daróczi: Megnövelt jutalmat kap a vízilabdacsapat és a kenu páros

A kormány támogatta Gyenesei István sportért is felelős önkormányzati miniszter javaslatát, így a férfi vízilabda-válogatott és a Kozmann György, Kiss Tamás kenu kettes is több jutalmat kap a Pekingben elért eredményéért.

A Kozmann, Kiss kenu páros kiérdemelte a magasabb jutalmat
Fotó: MTI
A Kozmann, Kiss kenu páros kiérdemelte a magasabb jutalmat

A kormány támogatta Gyenesei István javaslatát, miszerint fejenként húszmillió forinttal, az egyéni győzteseknek járó összeggel díjazza a Pekingben olimpiai bajnokságot nyert vízilabdacsapat és szövetségi kapitánya, Kemény Dénes teljesítményét, továbbá a bronzérmes Kozmann György, Kiss Tamás kenu páros is a győzteseknek járó jutalmat kapja.

Erről Daróczi Dávid kormányszóvivő tájékoztatta az MTI-t a szerdai kormányülés után. Elmondása szerint a jutalom fejenként 20 millió forintra növelését – ami eredetileg 12 millió forint volt játékosonként – az indokolta, hogy sorozatban harmadszor nyert olimpiát Kemény Dénes együttese. A mintegy 100 milliós többletkiadás fedezetét a kormány átcsoportosítással oldja meg.

A Kozmann György, Kiss Tamás bronzérmes kenu párosnak szintén megemelték a pénzjutalmát, ők a kettesben induló aranyérmesek prémiumát, a fejenkénti 16 millió forintot kapják meg. Ezt az összeget az Önkormányzati Minisztérium keretéből finanszírozzák. Ezt a kormánydöntést az támasztja alá, hogy „az utolsó pillanatban kellett párost alkotniuk” Kolonics György halála miatt – fogalmazott Daróczi.