Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.08.11 13:32 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Baczkó bár vereséggel kezdett, de még a bronzra is esélye van

Baczkó Bernadett vereséggel kezdte meg szereplését a pekingi ötkarikás játékokon, de a magyar származású – azonban már régóta ausztrál színekben versenyző – Pekli Mária elleni elveszített meccs nem jelentette a végső búcsút. Sportolónk a vigaszágon folytathatta szereplését, ahol Neszria Dzselasszit legyőzve még a bronzra is esélye lehet.


Nem kezdte jól szereplését Baczkó Bernadett a cselgáncsozók női 57 kilogrammos súlycsoportjában. A világbajnoki bronzérmes magyar sportolónőt a már régóta ausztrál színekben versenyző 36 éves Pekli Mária verte meg.

Szerencsére ezzel azonban nem ért véget Baczkó szereplése, hisz Pekli továbbment, és ezzel a cselgáncsozónk a vigaszágon folytathatta. Ellenfele a tunéziai Neszria Dzselasszi volt, és boldogan léphetett le a tatamiról, miután ipponnal verte az afrikait.

„Dühös és ideges voltam a vereségem után, ráadásul a tunéziai lányt csak egy spanyolországi edzőtáborból ismertem. A taktika mindenesetre bevált, felszabadultam, úgyhogy jöhet a következő ellenfél” – nyilatkozta az MTI-nek Baczkó.

Ekkor úgy festett a helyzet, hogy a világbajnoki bronzérmes sportolónknak még egy meccset kellet nyernie azért, hogy biztosan pontszerző legyen, azonban lehetséges ellenfelei között volt a címvédő német Yvonne Bönisch is.

Nos Athén aranyérmesét elkerülte Baczkó, helyette kapta a nem túl veretes eredménysorral rendelkező, de ugyancsak nehezen verhető francia Barbara Harelt.

„Ő igen kellemetlen ellenfél, jobban örültem volna az általa legyőzött németnek, de egy-két perc elteltével általában elfárad, akkor jövök majd én. Jó előjel, hogy a tavalyi vb-n megvertem őt a négy közé jutásért” – mondta cselgáncsozónk.

„Most kicsit kifújom magam, aztán a melegítőteremben az edzőmmel nagyon rá kell pörögnöm a folytatásra" – nyilatkozta a legrosszabb esetben hetedikként záró Baczkó, aki helyi idő szerint 18 órakor (közép-európai idő szerint délben) küzd meg Harellel.