Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.06.25 16:40 Frissítve: 2010.10.28 02:39

A Fenerbahcét Luis Aragonés irányítja a következő szezontól

A török klub közlése szerint előszerződést kötöttek a 69 éves trénerrel, aki a brazil Zicótól veszi majd át a szakmai munka irányítását. A két évre szóló kontraktust az Európa-bajnokság után írják alá a felek, de addig Luis Aragonés kizárólag a spanyol együttessel hajlandó foglalkozni, mivel együttese csütörtökön az orosz csapattal játszik az Eb-elődöntőben.

Luis Aragonés a következő szezontól a török Fenerbahcét irányíthatja
Fotó: Reuters
Luis Aragonés a következő szezontól a török Fenerbahcét irányíthatja

A Fenerbahce történetének legnagyobb sikerét érte el a nemzetközi porondon azzal, hogy az idén tavasszal bejutott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc együttese közé, ahol végül a Chelsea szoros csatában búcsúztatta a brazil Zico tanítványait.

A siker ellenére Aziz Yildirim, a Fenerbahce elnöke már június elején elismerte, hogy a brazil szakember távozik a csapattól, mert a hírek szerint nem tudott megállapodni a török klub vezetőivel.

A Fenerbahce szerdán hivatalosan is bejelentette: a következő két szezonban a spanyol válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Luis Aragonés irányítja a török gárdát.

A jövő hónapban 70. születésnapját ünneplő spanyol tréner egyelőre nem kíván foglalkozni a jövőjével, ezért nem is nyilatkozott a Fenerbahce bejelentése kapcsán. Aragonés egyelőre csak és kizárólag a spanyol válogatottra összpontosít, hiszen csütörtökön Oroszország ellen Eb-elődöntőt játszik csapata.

Ha a spanyolok legyőzik az oroszokat, a törökök pedig szerdán a németeket, akkor Aragonés a leendő játékosaival kerülhet szembe a fináléban, hiszen a török válogatottból Volkan Demirel, Ugur Boral, Mehmet Aurélio, Colin Kazim-Richards és Semih Sentürk is a Fenerbahcét erősíti.

A spanyol Luis Aragonés eddig csak a hazájában dolgozott (csapatai voltak: Atlético Madrid, Betis, Barcelona, Sevilla, Valencia, Oviedo, Mallorca). Legnagyobb sikereit az Atlético Madriddal érte el, amellyel bajnoki címet és Spanyol Kupát is nyert. A spanyol válogatottat a 2004-es Eb után vette át, és azóta a világbajnokságon a nyolcaddöntőig ,az idei Eb-n pedig már az elődöntőig vezette.