BORBOLA BENCE, RÓNAI GÁBORonline 2008.06.08 00:11 Frissítve: 2011.08.03 00:08

A gólkirályt senki sem viheti el!

Visszaköszön a múlt: egy korábbi megállapodás értelmében Heffler Tibor a Debrecen játékosa lehet. A paksiak fiatal középpályása már tárgyalt is a Loki vezetőivel, és könnyen elképzelhető, hogy a felkészülést már Herczeg András együttesében kezdi meg. Eközben Pakson kijelentették: Tököli Attila nem eladó.

Amikor egy évvel ezelőtt Éger László hazatért Spanyolországból, a kilencszeres válogatott védő – édesapja rossz egészségi állapota miatt – arra kérte a debreceni klub vezetőit, hadd térjen haza szülővárosába, Paksra. A Lokinál rábólintottak Éger László kérésére, azzal a kitétellel, hogy a Debrecen egy éven belül játékost kérhet cserébe a paksiaktól. A háromszoros bajnoknál akkor két fiatalt, Csehi Tamást és Heffler Tibort nevezték meg.

Nos, a Debrecennél döntöttek: Heffler Tibor kell a friss ezüstérmesnek és kupagyőztesnek. Nem csodálkozhatunk a döntésen, a 21 éves középpályás ugyanis kiváló évet tudhat maga mögött, húzóembere lett ebben az évadban a Soproni Liga 11. helyén záró Paksnak, fontos gólokat szerzett. A Loki vezetői és Heffler Tibor már megkezdték a tárgyalásokat, a játékos kedden Debrecenben járt.

„Egyelőre csak beszélgettünk a jövőről – mondta érdeklődésünkre Heffler Tibor. – A debreceni elöljárók közül Szima Gábor és Szilágyi Sándor vázolta elképzeléseiket, és abban maradtunk, hogy folytatjuk a megbeszéléseket. Még jó néhány részletet tisztázni kell ahhoz, hogy a Debrecen játékosa lehessek.”

Mostantól minden Heffler Tiboron múlik, ugyanis a Paks vezetőinek – a korábbi megállapodás értelmében – már nincs beleszólásuk a tranzakcióba, és mivel a Debrecen információnk szerint mindenképpen szeretné megszerezni a játékost, most már csak a középpályást kell meggyőzniük a Loki vezetőinek. Tököli Attila viszont Pakson marad.

Bár az elmúlt napokban több helyről is hallani lehetett, hogy a támadó visszatér a Ferencvárosba, esetleg Ciprusra igazol, ezeket az információkat a klubvezetőség határozottan cáfolta. Tököli Attilának 2009. június 30ig szerződése van, így az elmúlt szezont 15 góllal záró csatár a felkészülést is biztosan a Pakssal kezdi meg. Haraszti Zsolt ügyvezető igazgató határozottan kijelentette: Tököli Attila nem eladó.

„A klub ragaszkodik Tököli Attilához – mondta Haraszti Zsolt. – Mi is hallottuk, hogy több klub is szívesen látná, amin nem csodálkozunk, de nálunk még senki sem érdeklődött. De ha meg is keresett volna valaki, megköszönve érdeklődését azt mondtuk volna neki: ragaszkodunk Tököli Attilához!”

Márkus Tibor viszont mehet: az idényben öt gólig jutó csatárt átadólistára tette a Paks. A támadó iránt érdeklődtek is, információnk szerint a Pécs és a Ferencváros vezetői emelték fel a telefont, a napokban pedig megindulhatnak a tárgyalások, és Márkus Tibor már a jövő héten új csapata játékosa lehet.

A keretből két futballista már szerződést hosszabbított: Kiss Tamás négy, Báló Tamás újabb három évre írt alá.