Fazekas Zoltánonline 2006.10.16 00:54 Frissítve: 2012.02.18 02:45

Petr Cech: koponyatörés! – már túl az operáción

A drámai szombati Chelsea-meccs súlyos sérültje, Petr Cech koponyatörést szenvedett, sikeresen megoperálták, de ennél többet még nem lehet tudni az állapotáról. Olasz helyettesére is kényszerpihenő vár, a Barcelona ellen a rutintalan harmadik kapus véd.

Minden kapusok rémálma a Chelsea sztárja, a cseh Petr Cech életében sajnos valóság lett: egy ütközésnél eszméletlenül maradt a földön. Kiderült: meg kellett m?teni a koponyáját, állapotáról bôvebbet még nem közöltek
Reuters
Minden kapusok rémálma a Chelsea sztárja, a cseh Petr Cech életében sajnos valóság lett: egy ütközésnél eszméletlenül maradt a földön. Kiderült: meg kellett m?teni a koponyáját, állapotáról bôvebbet még nem közöltek

A Reading–Chelsea bajnoki huszadik másodpercben (!) megsérült Petr Cecht és a helyére beálló Carlo Cudicinit is hordágyon vitték le a pályáról. Az olasz viszonylag olcsón megúszta, mert nem találtak nála semmi rendelleneset az orvosok, és még szombat este hazaküldték. A cseh kapus egészsége azonban nagy veszélyben van: a Stephen Hunt térdével ütköző kapust vasárnap meg kellett operálni.

„A Chelsea megerősíti, hogy a szombaton az oxfordi kórházba szállított Petr Cechnél koponyatörést állapítottak meg, és a kapuson sikeresnek mondható operációt hajtottak végre. Állapotáról nem kívánunk nyilatkozni” – olvasható a klub saját honlapján.

A 24 éves Cech az óriási sebességgel érkező Hunt elől próbálta felszedni a labdát, amikor a középpályás nyújtott lábbal beleszállt, és a térdével eltalálta a kapus fejét. Cudicini sem tudta végigvédeni az összecsapást, mert a 90. percben Ibrahima Sionkóval ütközött, és elveszítette az eszméletét – helyére a csapatkapitány, a védő John Terry állt be a kapuba. A mintegy tízperces játékmegszakítás miatt 103 percig tartott a találkozó, amelyet egy szerencsétlen öngóllal a Chelsea 1–0-ra megnyert, miközben a hazaiaktól a kameruni André Bikeyt, a vendégektől pedig John Obi Mikelt kiállították. José Mourinho, a bajnokcsapat szabad szájú edzője most sem tagadta meg önmagát, a lefújás után azonnal támadta a Cech ellen szabálytalankodó középpályást, és kivizsgálást kért az angol szövetségtől.

„Gusztustalan és felháborító, amit Hunt művelt. Normális ember nem támadja így a kapust. Nem tudom, hogy vallásos-e Petr, de szerintem elmondhat egy imát, hogy életben maradt. Carlo sérülésével kapcsolatban semmi problémám, ilyen megesik, benne van a játékban. Az biztos, hogy hivatalosan is kivizsgálást kérünk a szövetségtől ”– mondta a portugál edző.

Az eset azért is kellemetlen a Chelsea-nek, mert szerdán a Bajnokok Ligájában a spanyol Barcelonát fogadja, s a meccsen Cech biztosan nem véd, Cudicini szereplése pedig erősen kérdéses. Jelen állás szerint a katalánok elleni mérkőzésen minden bizonnyal Mourinho honfitársa, a portugál Henrique Hilário áll majd az angol csapat kapujában. A 30 éves hálóőr a portugál Nacional együttesétől szerződött a kékekhez a nyáron, ám eddig egyetlen tétmérkőzésen sem védett.

„Hilário véd majd a Barcelona ellen, nem kockáztatunk. Sokkal fontosabb számomra a két barátom, Carlo és Petr egészsége jobban érdekel, mint az, hogy mi lesz a Barca elleni meccs eredménye” – foglalt állást a kapuskérdéssel kapcsolatban Mourinho.

PREMIER LEAGUE, 8. FORDULÓ
Newcastle–Bolton 1–2 (Ameobi 19., ill Diouf 55., 57.)

Hétfő: Fulham–Charlton (Tv: Sport1, 20.45)

NS-szakértő: Aggodalom

„Sajnos nem kerültem keretbe a Tottenhamnél, így vasárnap kimentem a Reading meccsére. Természetesen láttam, hogy mi történt, bár megmondom őszintén, a két szerencsétlen eset közül Cudicinié tűnt súlyosabbnak a helyszínen. Cech sérülése nagyon elszomorít, véleményem szerint Hunt sportszerűtlen volt, már régen a kapus kezében volt a labda, amikor még mintegy négy méterre volt a középpályás. Nem hiszem el, hogy akár egyetlen olyan labdarúgó is játszana a Premier League-ben, aki annyira nem tudja koordinálni a mozgását, hogy egy ilyen esetben képtelen legyen elkerülni az ütközést. Nagyon szorítok Petrnek, többször találkoztunk személyesen, nagyon szerény és szimpatikus ember, én a világ legjobb kapusának tartom, és remélem, hamarosan felépül. Velem még hasonló nem történt, többször csúsztam össze csatárral, de bajom sosem esett. Egyszerűen nem lehet még csak a gondolattal sem foglalkozni, hogy mi lenne, ha… Az a kapus, aki esetleg Cech balesetét látta, és elbizonytalanodott, gyorsan felejtse el az egészet, mert ha az ember fél a balesettől, akkor be is következik.”

Fülöp Márton, a Tottenham válogatott kapusa

Szavazás

Ön szerint ki lesz az angol bajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!