Rodics Dánielonline 2006.05.02 01:39 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Bombaszervák és erős sánc

Bajnokavatásra gyűltek össze a szurkolók Kazincbarcikán, de az első szett közepéig, 19:18-as hazai vezetésig nem lehetett tudni, hogy a borsodiak vagy a somogyiak örülhetnek-e a lefújás után. A kaposvári Németh Szabolcs ütéseit sáncolták, a kontrákat viszont mindannyiszor pontosan fejezték be a trónkövetelő házigazdák, így hamarosan világossá vált: az aranyérem ezúttal a Vegyész RC-t illeti.

Toronyai Miklós korábban befejezte, hogy jobban ünnepelhessék
Toronyai Miklós korábban befejezte, hogy jobban ünnepelhessék
Egypontos barcikai előnynél Kárpáti Zoltán állt a nyitó helyre, és gyakorlatilag ott is maradt az első szünetig, a Kaposvár több pontot már nem szerzett. Ezzel tulajdonképpen el is dőlt a mérkőzés – és így a bajnoki cím sorsa – is, hiszen a Kométa ettől a 0:6-os szériától beragadt, és megilletődötten folytatta a meccset. Hosszú labdamenetek, hősies mentések következtek, a kubai centert, Chacon Carrion Noermist is tartani tudták a hazaiak, amikor pedig Mihail Nebotov egy könnyed mozdulattal átejtette a somogyiak hármas blokkját, a teljes tanácstalanság lett úrrá a vendégeken.

„Játszik a Vegyész!” – skandálták a szurkolók, a Kazincbarcika játékosai a harmadik szett elején azonban még nem ünnepeltek. Maximálisan összpontosítottak a hazaiak, bombaszerváiknak és félelmetes sáncaiknak köszönhetően jelentős előnybe kerültek. Demeter György ekkor megállította a játékot, és cserélt. Egy színházi rendező sem csinálta volna jobban! Lehozta a finálé hősét, a feladó Toronyai Miklóst, hogy a közönségnek legyen lehetősége megtapsolni és éltetni a remek előkészítőt.

VEGYÉSZ RC-KAZINCBARCIKA - KOMÉTA-KAPOSVÁR SE 3:0 (18, 17, 15)
Kazincbarcika, 800 néző. V: Mocsnik, Adler
A mérkőzés osztályzata: 4
KAZINCBARCIKA: GELENCSÉR 12, TORONYAI 5, SZALAI 13, KÁRPÁTI 11, Tomanóczy 8, Nebotov 7. Cs: Szántai (liberó), Schildkraut. Edző: Demeter György
KAPOSVÁR: Chacon 6, Németh Sz. 7, MÓZER 11, Perisics 2, Gubik 2, Dávid 6. Cs: Molnár D. (liberó), ifj. Laszczik, Cordies 2, Bánhegyi 1. Edző: Mészáros Péter
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 6:8, 15:14, 20:18. 2. játszma: 7:8, 15:13, 20:14, 24:17. 3. játszma: 8:3, 15:8, 20:9, 24:14
A három nyert mérkőzésig tartó párharc végeredménye: 3–2, a Vegyész RC-Kazincbarcika javára

MESTERMÉRLEG
Demeter György:
– Tizenegy bajnoki címem közül hetet a Kaposvárral szereztem meg. Egy edzőnek az a feladata, hogy mindenhol a legjobb tudása szerint teljesítsen. Nagyon boldog vagyok, hogy hozzá tudtam járulni a Kazincbarcika sikeréhez.
Mészáros Péter: – Az első szett elvesztése után csak futottunk az eredmény után, és sajnos semmilyen összetételben sem tudtuk megfordítani a mecscset. Köszönöm szurkolóinknak a nagyszerű biztatást és játékosaimnak az egész idényben nyújtott teljesítményt.