S. G., B. B.online 2006.03.04 01:50 Frissítve: 2011.08.08 00:03

Angyalföldön nehéz meccs vár a lilákra

Az új edzőgeneráció két ifjú képviselője, Pintér Attila és Mészöly Géza különcsatája lesz a szombat délutáni Vasas–Újpest mérkőzés, de az angyalföldi találkozót természetesen ezúttal is a játékosok döntik el. A piros-kékek elsősorban Gyánó Szabolcstól várhatják a gólokat, ebben éppen egy Vasas-nevelés, az Újpesten szereplő Vanczák Vilmos akadályozhatja meg.

Itt az idő – erre gondolhat Gyánó Szabolcs, és úgy várhatja az Újpest elleni mérkőzést, mint nagy visszatérésének pillanatát. Az angyalföldiek saját nevelésű támadója főszereplője lehet a derbinek, hiszen egyrészt felépült a télen szerzett sérüléséből, másrészt pedig Waltner Róbert győri kiállítása miatt leginkább tőle várják a Vasas-hívek a gólt. Itt az idő – a Vasas régóta nem győzte le a lilákat, ám Gyánó Szabolcs szerint most mindez megváltozhat.

– Pintér Attila többször is kijelentette: maximálisan bízik Waltner Róbertben és Gyánó Szabolcsban, így csatárposzton nincs szükség erősítésre. Mit szólt mindehhez?
– Nem ijedtem volna meg, ha csatlakozik hozzánk egy újabb támadó, de valóban érzem a bizalmat, és ez sokat javíthat a teljesítményemen – mondta a visszatérő futballista. – Főként úgy, hogy éktársam kiállítása miatt esetleg szerephez juthatok az Újpest ellen.

Gyánó Szabolcs fejeseinél is figyelniük kell majd a lila-fehér védôknek
M. Németh Péter
Gyánó Szabolcs fejeseinél is figyelniük kell majd a lila-fehér védôknek
– Az Újpest ellen még nehezebb dolguk lesz, mint Győrött volt…
– Bár jól megy az Újpestnek, de ezúttal mi győzünk! Rajczi Péter barátom a Nemzeti Sporton keresztül üzent nekem, hogy elviszik tőlünk a három pontot, de én azt mondom: ne ünnepeljen korán, mert a rutin mellettünk szól, mi leszünk a jobbak, ebben egészen biztos vagyok.

– Milyen a hangulat a csapaton belül?
– Szerdán születésnapot ünnepeltünk, ott volt az egész keret. Ebből is látszik, remek baráti közösséget alkotunk, így egymásért is fogunk küzdeni. Ebben egyébként fontos szerepe van Pintér Attilának is, aki az edzéseken és a mecseken száz, sőt kétszáz százalékot követel tőlünk, ám ha nem munkáról van szó, rendkívül közvetlen. Tudom, sokan kritizálják, amiért időnként felemeli a hangját, de velem gyerekkorom óta üvöltenek az edzők, és tudom, ha Pintér Attila kiabál, azt azért teszi, mert mindenáron győzni szeretne. Jót akar, hiszen ha nyerünk, pénzt keresünk, és boldoggá tesszük a szurkolóinkat. Ennyire egyszerű ez. Nekünk végre kell hajtanunk, amit az edző mond, akár halkan beszél, akár ordít. Úgy vélem, olyan felkészülésen vagyunk túl, hogy bárhol bárkit legyőzhetünk. Szombaton majd meglátják…