Nemzetisport.hu online 2006.01.05 02:02 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Zoran Kuntics elköszönt

Zoran Kuntics (balra) és Pajkos  János: vége a közös munkának
Zoran Kuntics (balra) és Pajkos János: vége a közös munkának

Ami már korábban várható volt, bekövetkezett: Zoran Kuntics már nem a Diósgyőr edzője. Igazából eddig sem volt az – papíron legalábbis – hiszen megfelelő végzettség híján Pajkos Jánost is alkalmazta a borsodi klub. December közepén már szakításról számoltunk be, ám akkor másnap még kibékültek a felek (a vita azon folyt, ki a főnök, mire mindkét szakember úgy felelt: én.)

"Valóban, abban maradtunk, hogy a médián keresztül zajló sárdoblásnak nincs értelme – mondta Zoran Kuntics. – Ehhez most is tartom magam, maradjunk tehát annyiban, nem tudtunk megállapodni a közös munka folytatásának feltételeiről. Én sohasem tekintettem magam főnöknek, korrekt volt velem a klub, és nem udvariaskodás, de sokat tanultam Pajkos Jánostól, kitűnő edzőnek tartom. Ám vannak dolgok, amelyek nem tetszettek, és miután az egyesület úgy döntött, Pajkos János marad, és amolyan pályaedzőnek én is maradhatok, inkább eljöttem. Nem derogál nekem pályaedzőnek lenni, sőt – csak éppen korábban nem erről volt szó. Mindettől függetlenül sikeresnek tekintem a Diósgyőrben elvégzett munkát."

Zoran Kuntics egyébként már beiratkozott a pro-licences tanfolyamra, befizette a szükséges pénzt, és már alig várja, hogy elkezdődjön az oktatás.
"Miután jóhiszeműen szerződtettük Zoran Kunticsot, kiderült, az ő papírjai nem elégségesek a poszt betöltéséhez – mondta Sallói István klubigazgató. – A magyar futballban és a magyar futballért tett erőfeszítéseire tekintettel kaphatott volna engedélyt, mégsem adták meg neki, így a kialakult helyzetet kellett megoldani. A vezetőség felelősségéről azt mondhatom, utólag hibás lépésnek bizonyult Zoran Kuntics idehozatala, ráadásul a szóba jöhető jelöltek közül éppen ő javasolta Pajkos Jánost. Mi minden körülményt megteremtettünk, önállóan dolgozhattak, a megállapodás szerint egymás mellé rendelve. Mi is tudtuk, furcsa helyzet ez, de a sikerek azt jelezték, mégsem kilátástalan. Azt hiszem, mindketten vezetőedzőnek tekintették magukat, túlságosan is sajátjuknak, mintsem a közös munka gyümölcsének tekintették az eredményeket. Meglehet, a győzelmek közepette megromlott a jónak induló munkakapcsolat."