Nemzetisport.hu online 2005.11.13 00:45 Frissítve: 2011.07.31 00:03

Gyurta: remek visszatérés

"Ilyen jó rövid pályás versenyt itthon még nem láttam"  mondta Kiss László szövetségi kapitány az amúgy remekül szervezett hódmezővásárhelyi rövid pályás magyar bajnokság első napja után. Kétségtelen, többen is maradandót alkottak.

Kezdjük a sort a világbajnok Cseh Lászlóval, aki már biztos résztvevője a decemberi, trieszti rövid pályás Eb-nek, ennek ellenére "megnyomta a gázpedált", 200 méter gyorson és 100 méter pillangón is könnyedén lett bajnok (ráadásul remek idővel). "Élveztem az úszást, a gyorsos időm engem is meglepett" – összegzett Cseh. Ugyancsak jól ment Gyurta Dánielnek, az idei évben eddig nem sokat produkáló olimpiai ezüstérmes 200 méter mellen az athéni Gyurtát idézte, ami ennél is fontosabb, úgy tűnik, kezdi megtalálni a technikáját: "Sikerült kilábalnom a gödörből, ez az idő katartikus élmény" – vélekedett Gyurta.

Kovács Ágnes is remek 200 méter mellet adott elő, s kiváló versenyt hozott a női 400 méter vegyes is. Itt Jakabos Zsuzsanna, ha minimális különbséggel is, de megelőzte Hosszú Katinkát.

A férfiak "négyvegyese" is harcosra sikerült, Cseh távollétében Kerékjártó Tamás nyert, megelőzve Verrasztó Dávidot. És ne feledkezzünk el a 100 méter pillangón és 200 méter gyorson sikeres Boulsevicz Beatrixról, valamint az 1500 méter gyorsot első magyarként 15 percen belül letudó Kis Gergőről sem.
De vissza a kapitányhoz. Kiss László Gyurtát látva elégedetten csettintett: "Dani sokkal jobb technikával úszik, persze még van mit javítani az úszásán, ám mindenképpen optimista vagyok."

Folytatás vasárnap, talán hasonló időeredményekkel.