K. Z.online 2005.10.08 00:07 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Titkos megállapodás született

Akár azt is írhatnánk, hogy vége a Honvéd kontra Tornyi Barnabás ügynek, ha végre valakinek lenne kedve elmondani, hogy valójában milyen megegyzés is született, de a felek afféle titkos paktumot kötöttek: egy szót sem a nyilvánosságnak! Lelkük rajta.

Tornyi Barnabás jókedve felhôtlen, hosszú idô után pénzhez jutott
Tornyi Barnabás jókedve felhôtlen, hosszú idô után pénzhez jutott

Így kisebb fenntartásokkal írjuk, hogy befejeződött a csúf perpatvar, ugyanis hivatalosan senki sem erősítette meg az információnkat, amely szerint a kispestiek fizettek az edzőből lett televíziós szakkomentátornak. Úgy tudjuk, Kisteleki István ligaelnök próbálta közelebb hozni a két haragost, és az elmúlt napokban már több tárgyaláson túljutott Tornyi Barnabás, illetve a Bp. Honvéd két tulajdonosa, Piero Pini és Kiss Zsolt. A megegyezés azonban csak pénteken született meg: ekkor Tornyi Barnabás megkapta a neki járó mintegy 35 millió forintnak a felét, míg a másik feléhez azután jut majd hozzá, ha végre a kifizetésre is megfelelő számlát ad. Mivel ez nettó bér, a Honvédnak mintegy 44 milliójába került az affér.

A keddi fegyelmi bizottsági ülésre az edző már magával viszi az igazolást, miszerint nem tartoznak neki, így – információk szerint – semmi akadálya, hogy jövő szombaton a Bp. Honvéd pályára lépjen a Győr ellen.
Még valami: a paktum része, hogy a Honvéd nem támadja meg a bíróságon a korábbi határozatot, vagyis nincs új eljárás. Az ügynek négy és fél év után – elvileg – ezennel vége.
Ugye, el sem hisszük?

Egy igazán nyugtalan hét

Szeptember 29.: A Magyar Labdarúgóliga végrehajtotta az MLSZ fellebbviteli bizottságának határozatát, és visszaminősítette a Tornyi Barnabásnak 35 millió forint plusz áfával tartozó Honvédot az élvonalból az NB II-be.
Október 1.: Az MTK elleni, elmaradt bajnoki időpontjában a kispesti drukkerek egymással fociztak, majd görögtüzes bemutatót tartottak és szurkoltak – mintha tényleg meccs lett volna…
Október 4.: A fegyelmi bizottság tagjai semmiben sem döntöttek a Honvéd beadványával kapcsolatban, holott állítólag a háttérben már akkor volt egy megállapodás.
Október 7.: A kispestiek kifizették Tornyi Barnabást, így jó esély van arra, hogy kedden visszatérhetnek az élvonalba.