A. Z., R. D.online 2005.09.14 02:08 Frissítve: 2010.10.29 00:07

Háromcsapatos harc az aranyért

Zsúfolásig telt csarnok, őrületes, felejthetetlen hangulat, színvonalas csata. Így ért véget a nyár elején a hölgyek bajnoksága. A Folyondár utcában a Vasas- Nyíregyháza finálé mindent eldöntő ötödik felvonása a röplabda ünnepévé vált. No de hogyan tovább? Új bajnokság, új remények - mindazonáltal maradjunk a földön: nem valószínű, hogy a sportág egyik napról a másikra népszerűbb volna, minden bizonnyal az előttünk álló idényben is néhány száz "elvakult szurkoló ül majd csak fel a lelátókra&

Horváth Dóra (szemben) a Vasas vezéregyénisége lehet
Horváth Dóra (szemben) a Vasas vezéregyénisége lehet
Pedig volna néhány indokunk, amely a meccsnézésre buzdítana. Többek között az izgalmak. A mezőny továbbra is felettébb kiegyensúlyozottnak tűnik, favoritról nem beszélhetünk.

A címvédő, a kupát is bezsebelő, két külföldre igazoló klasszisát, Pethő Anitát és Józsa Zsuzsát elveszítő Vasas éppúgy révbe érhet, mint az ezüstérmes, a csapat magját együtt tartó Nyíregyháza vagy éppen a honi mezőny legtapasztaltabb, talán még mindig a legjobb játékosával, Papizsanszkajával megerősített BSE. No de ki ne felejtsük a bárkire veszélyes Kecskemét, Miskolc duót, avagy a bajnokság meglepetéscsapata címre leginkább esélyes - jelentősen megerősödő Gödöllőt sem.

NS tipp

…az elsô három: 1. Nyíregyháza, 2. Vasas, 3. BSE
…az utolsó: Nirvana
…a meglepetéscsapat: Gödöllô
…a legjobb játékos: Natalia Papizsanszkaja (BSE)
…a legtöbb pontot ütô játékos: Kapuvári Melinda (NRK)
Visszatérve az érvekhez: egy család gyerekestül nyugodtan felülhet a lelátóra, nem kell félnie, hogy kitör a balhé; a jegyek (már ahol kérnek belépőt…) nem drágák; a labdamenetek kifejezetten látványosak.

Persze a sportágban szereplő hölgyek szépsége sem elhanyagolható szempont…