G. P.online 2005.08.08 23:40 Frissítve: 2013.07.07 15:46

Kléberson a Besiktasé

Ha ez így megy tovább, a Manchester United lassanként feléli tartalékait. Az utóbbi néhány bohém év alatt Kléberson már a harmadik játékos - Juan Sebastian Verón és Diego Forlán után -, akin jókorát "bukik" a klub. Az argentin karmester által termelt veszteséghez ugyan nem mérhető a brazilra kidobott négymillió font, de azért ennek a summának is biztosan lenne helye az Old Traffordon.

Mint tegnapi lapszámunkban beszámoltunk róla, Kléberson elkötelezte magát a fekete-sasokkal – hétfôn már be is mutatták a sajtó képviselôinek
Mint tegnapi lapszámunkban beszámoltunk róla, Kléberson elkötelezte magát a fekete-sasokkal – hétfôn már be is mutatták a sajtó képviselôinek

Klébersont a 2002-es világbajnokságon mutatott pompás teljesítményén felbuzdulva szerződtette az MU hat és fél millió fontért az Atlético PR-től. Balszerencséjére az első meccsei egyikén kificamította a vállát, aztán nemigen tudott visszakerülni a kezdőcsapatba, sőt később egyéb sérülések is gyötörték. Összesen 28-szor lépett pályára, ami érthetően őt sem elégítette ki.
A 26 éves középpályásért a nyár folyamán a Celta Vigo és a Besiktas futott versenyt, s jóllehet sokáig a spanyol újonc tűnt a befutónak, úgy hírlik, a vigóiak még azt a két és fél millió fontot sem akarták kifizetni, amit a Manchester kért. Pedig, lássuk be, ez igen baráti ár egy 26 éves világbajnokért - a törökök persze kapva kaptak rajta, három évre megállapodtak a brazillal, hétfőn meg már be is mutatták.

Kléberson a jelek szerint tisztában van vele, hogyan kell bevágódni az új helyen. "Egy nagy klubtól egy másik nagyhoz kerültem, úgyhogy boldog vagyok. Sehol sem üdvözöltek még ilyen csodálatosan" - kezdte a "fekete sasok" drukkereinek meghódítását. "Nekem rögtön tetszett a Besiktas ajánlata, csak a feleségemet kellett meggyőznöm. A múlt héten idejött Isztambulba körülnézni, és máris beleegyezett a váltásba" - engedett bepillantást a család döntéshozó mechanizmusába Kléberson. Kötelességünk hozzátenni, hogy némi győzködésre eleinte neki is szüksége volt: ezt a munkát Aílton nevű honfitársa végezte, aki csak kicsivel régebben, úgy három hete mondhatja magát a Besiktas játékosának, de ez idő alatt már sikerült önkényesen meghosszabbítania a szabadságát.

Ugyancsak a Manchester Unitedhez kapcsolódó hír, hogy Rio Ferdinand meghosszabbította a szerződését. Az elhúzódó tárgyalások miatt a szurkolók már-már kikezdték a válogatott védőt, akiről azt beszélték, hogy a heti százezer fontos bérezési javaslat sem győzte meg, de Ferdinand tegnap végül beadta a derekát, egészen 2009-ig kötelezte el magát. "Nincs mit tenni, manapság ilyen hosszú ideig tartanak az egyeztetések. A lényeg, hogy az első perctől az utolsóig jó hangulatban folytak" - jegyezte meg az MU vezetőedzője, Sir Alex Ferguson.