Nemzetisport.hu nyomtatott 2004.10.01 13:57 Frissítve: 2011.11.25 02:43

SztárChat Pásztory Dórával

Október 1-jén, pénteken 13-14 óra között Pásztory Dóra, az athéni paralimpián egy arany- és két ezüstérmet nyert úszó válaszolt az Önök kérdéseire.

Szia Dóri!Csodálaos vagy!!Gratulálok Neked!Sokszor látlak a városban Pécsett,egyszer szeretnék Neked Egy nagy puszit adni!Jó Pihenést!Gondolom Mizo meccseken ott leszel?!Joci Pécsről
(Anonim)


Az biztos, hogy ott leszek a Mizo-meccseken, és ha ott leszel te is, akkor adhatod a puszit, várom.


Szia Dóri!
Nagyon gratulálok és köszönjük az aranyat, persze az ezüstöket is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A felkészülésed alatt érezted, hogy ebben ilyen szenzációs szereplés is benne lehet???
Kinek köszönheted érzésed szerint a legtöbbet??
Zoli Gödöllőről
(Zoli)


Sziasztok, üdvözlöm az olvasókat! Köszönöm a gratulációkat, várom a kérdéseket!

Nem, egyáltalán nem éreztem, és nagyon bizonytalanul mentem ki. Úgy volt, hogy vagy nagyon jól sül el a dolog, vagy nagyon rosszul. Szerencsére jól sikerült.
Az elmúlt kilenc évet az edzőmnek, dr. Petrov Anatolijnak, neki a fizikai felkészülést, míg a lelkieket az anyukámnak, és dr. Lénárt Ágota sportpszichológusnak. És még sokan mások is segítettek, akiknek nem említem meg a nevét, de mindenki tudja, hogy kikre gondolok.


Szia!
Csodálatos voltál, bár ezt már tudjuk egy ideje :-)) Hol töltöd megérdemelt szabidat? :-)
Hajrá Dóra, Hajrá PVSK!! Remélem ott újra láthatunk :-)
Rajmund
(MayDay)


Most egyelőre szabadságon nem gondolkodom, hanem igyekszem eleget tenni a közszereplésnek. Az, hogy itthon lehetek Pécsen, már az is nagyszerű érzés. Majd ősszel lesz egy kis szabadság.


Gratulálok!!
Fantasztikus voltál! :) Egy országnak szereztél óriási örömet!
Mit vársz a pekingi olimpiától?
(Gadrika)


Én úgy gondolom, hogy a kínaiak nagyon feltörtek, és komolyan gondolják azt, hogy otthon tartják az összes aranyérmet, és ezért mindent meg is tesznek. Viszont a magyar csapat is meg fog tenni mindent a sikerért. Hogy velem, vagy nélkülem, az még eldől.


Szia Dóri!
Először is hadd gratuláljak neked. Fantasztikus ez az aranyárem.
Ami az idei Athéni Játékokat illeti sajnos nagyot kellett csalódnom. Teljesen beárnyékolták az Olimpiát és a Paralimpiát is a a doppingbotrányok. Ugye te nem szedsz semmit? Bár igazából nem gondolom a kérdést komolyan, tudom, hogy az eredményeidet becsületes munkával érted el. Mit gondolsz a doppingról? Szerintem miért van az, hogy egy sportoló tilitott szerekhez nyúl, amikor tudja, lebukhat.
(isuka)


Fogalmam sincs, hogy miért van ez, mert egy pillanatig sem gondolkoztam. Én többször még a táplálékkiegészítőket sem veszem be. Azért annyira nem árnyékolta be az olimpiát ez az ügy. Én nem tartom sportembernek azt, aki doppingol.


Szia Dóri!
Gratulálok, fantasztikus vagy!!!!!!!!!!!
Milyen más sportokat szeretsz még? Ha a focit is, mi a kedvenc csapatod?
Még1x gratula!!!:)))))
(Anonim)


A focit csak és kizárólag Eb és vb-szinten kísérem figyelemmel. A hollandoknak drukkolok, de bárcsak a magyaroknak is drukkolhatnék. A BL-döntőket általában megnézem, és ott a tévé előtt választom ki, hogy melyik csapatnak drukkolok.


csak így tovább!Mit csinálsz szabadidődben?
(Anonim)


Ezt most kell majd megtanulnom. Igyekszem azokat az embereket előtérbe helyezni (család, barátok), akiket eddig elhanyagoltam, emellett eljárni kultúrális és sporteseményekre, illetve résztvenni a társasági életben.


Szijja Dóri!
Először is csak annyit, hogy országunk depressziós kis lakosai
tanulhatnának Tőled, nem siránkozni kell, hanem küzdeni,
harcolni, nem feladni!!!
Kérdésem pedig az lenne, hogy mi az, amit még el akarsz
érni az életben, mert amikor a tévé mutatta a csuda boldog
arcodat, úgy gondoltam, már mindent elértél, vagy határ
a csillagos ég? :-)
Minden jót a továbbiakhoz! Andi
(Andi)


Igen, annyira boldog vagyok most, hogy nem hiszem, hogy ezt felül lehet múlni az életben. Ez egy kihívás, hogy szinten tartsam, és az életben, más területen is szeretném ezt elérni, nem csak az úszásban.


Szia Dóri..:)
Először is hadd GRATULÁLJAK... KIRÁLY VAGY... illetve KIRÁLYNŐ....))) Nagyon örültünk a szép sikerednek és ahol csak tudtam, hirdettem győzelmedet...:)
Mikor kezdtél el sportolni? Milyen más sportágat szerestz meg?
Köszi a válaszokat.. és BÜSZKÉK VAGYUNK...:)
Attila
(Attila)


1990-ben tanultam meg úszni, de akkor csak hobbiszinten, 1995-ben kezdtem el versenyszerűen úszni. Tehát viszonylag későn, 11 évesen lettem versenyző.
Kosárlabda, tenisz, kézilabda, vízilabda, úszás, Forma-1.


Szia!
Miért kell paralimpián indulnod?
Gratulálok a szép sikeredhez!
12 éves,Ádám (Anonim)


Azért kell itt indulnom, mert a jobb kezemen csak három ujjam van, a balon meg csak kettő, pedig anatómiailag tíznek kellene lennie.


Szia Dóri, gratulálok!
Mit gondolsz, mi a titkod? Mármint annak, hogy a több sikeres paralimpikonunk közt Te vagy az egész magyar csapat "védjegye"? (Laci)


Egyetlen titkom az, hogy rengeteget dolgoztam érte. Bár ez nem olyan nagy titok, ha megcsinálja valaki, akkor lehet eredményeket elérni. Az is sokat számított, hogy úgy álltam oda a ratjkőhöz, hogy meg akarom csinálni, és hittem magamban.


Dóri! Sok sportoló példát vehetne Rólad, rólatok. Mennyit edzel, készülsz egy héten? Nálatok van olyan, hogy edzőtábor?
(Zs. Kiss István)


Persze, hogy van edzőtábor, idén minden eddiginél többet edzőtáboroztunk. Rengeteg helyen voltunk. Egy héten tizenegyszer edzettünk, naponta kétszer két és fél órát tett ki. Ebbe persze a szárazedzés is benne van.


Ügyi voltál, hasonló folytatást!
Dóri, szerinted Te mindenképpen válogatott szintű élsportoló lennél vagy csak magadnak és másoknak akartál bizonyítani valamit?
Akkor is az úszás mellett kötöttél volna ki?
(Ancsa)


Igazából soha nem gondolkoztam ezen, ez az életem, és nem ismerem azokat a mondatokat, kérdéseket, amik ha-val kezdődnek.


A közelmúltban volt egy kellemetlen közjáték Veled kapcsolatban Pécsett: az érintettek közül többen nem akartak elfogadni a helyi olimpikonok klubjába. Hogyan rendeződött a dolog és végleg megoldódott vagy sem?
Ja, és persze ezerszer gratulálok!
(Anonim)


Nem tudom, hogy mennyire lehet megoldottnak venni a dolgot. Én lezártam magamban, nem is akarok vele többet foglalkozni.


Szia Dóri! Szép volt és kívánom tiszta szívemből, hogy hasonlóan szép legyen a folytatás, a jövőd is.
Egy kérdés: Te mennyire vagy profi sportoló? Mennyire kell és figyelsz oda pl. az étkezésre, a regenerálódásra és a pihenésre?
(Zsuzsa)


Úgy gondolom, hogy az úszás, és az én kategóriám megköveteli azt az életvitelt, amit az élsport kíván. Oda kellett figyelnem a súlyomra, az étkezésre. Minden hétfőn, majd az utolsó hetekben minden reggel mérlegelés. Megköveteli a teljes lemondást nálunk is.


Szia Dóri!
Egyszer voltam az uszodáDban Pécsett, Kovács Ágis polóban...
Akkor még egyáltalán nem ismertelek!
Ma már Pászory Dóris polóban mennék, akárhova!!!!
Fantasztikus ember, és sportember Vagy!
szívből gratulálok a sikereidhez, és a küzdeni tudásodhoz, hatalmas szívedhez!
Szimpatikus volt, hogy nem csak az aranynak tudtál mérhetetlenül örülni!
Mit csinálsz most ősszel még?
Egyetemre jársz/járni fogsz?
További sok sikert, és boldogságot az élethez!
Tomi
(tommy)


Köszönöm, ősszel élménybeszámolók, majd utána szeretném az egyetemet elkezdeni.


Mit szólsz ehhez a nagy szeretethez? :))
(Laszka)


Én olyan emberke vagyok, akinek fontos, hogy szeressék. Ez szerves része annak, hogy ilyen boldog ember vagyok, köszönöm mindenkinek ezt a sok pozitív visszajelzést. Remélem, senkienk nem okozok csalódást.


Szia, én is gratulálok.
Mivel szeretnél foglalkozni, ha felhagysz az úszással?
(Anonim)


Most már egyre kevesebben hisznek benne, de el szeretném kezdeni az egyetemet. Szegeden szeretnék tanulni kommunikáció szakon, és a parasporttal, illetve érdekképviselettel szeretnék foglalkozni. Hogy pontosan mit csinálok utána, azt majd a diplomával a kezemben, fogom eldönteni.


Szia, gratulálok, és további sok sikert kívánok.
Mennyire vannak meg a feltételek egy jó felkészüléshez itt Magyarországon, illetve nem gondoltál-e arra, hogy Pestre költözz?
(Anonim)


Most nem panaszkodhatom, hiszen ebben az évben rengeteg lehetőségünk volt versenyezni, edzőtáborozni. Pécsen az ANK úszóklub megfelelő háttért biztosít a jó eredményekhez. Az úszás miatt nem költöznék fel Pestre, de amúgyis nagyon kötődöm Pécshez.


Kedves Dóri!
Gratulálok.! Az úszás mellett mi a kedvenc sportja? Ajámlanám figyelmébe a Pécsi Indiánok rögbi csapatát, bizonyára nagyon szívesen fogadnák ha szurkolna nekik.
(Anonim Újpesti)


Nem tudtam, hogy Pécsen van rögbicsapat, de szívesen megyek szurkolni nekik, csak keressenek meg.


Gratulálok Dóri nagyszerű voltál!! Nem gondolod, hogy a te teljesítményedet is ugyanúgy kellene honorálni pénzjutalomban mint az Olimpiai bajnokokat?? Hja és nektek is járna az Olimpiai életjáradék!! Nemde??:)) Nem értem, hogy ti miért kaptok ennyivel kevesebbet!! Ezt a kérdést nem kéne kivenni, de kiveszik úgyis!
HAJRÁ MAGYARORSZÁG, HAJRÁ MAGYAROK!!! Jó egészséget és sok sikert kívánok a továbbiakra a Magyar Nép nevében!!:)))
(Áldott Magyar Nép)


Mi is kapunk olimpiai életjáradékot. Úgy gondolom, értékelni kell, hogy Sydneyhez képest előrébbléptünk. Én nem vagyok elégedetlen a jelenlegi helyzettel. Nem várhatjuk, hogy egyik napról a másikra megváltozzon az egész ország hozzáállása, de értékeljük a kis sikereket is.


Szia, milyen iskolai végzettséged van, és a civil életben ez mire lehet elég?
(Anonim)


Gimnáziumi érettségim van, de majd szeretnék egy egyetemi diplomát is, mert az mindenképpen szükséges.


Szia Dóri!Van barátod?Ha nincs elhivhatlak randizni?
(Peti)


A magánéletemet féltve őrzöm, de foglalt a szívem.


Szia, szeretnék gratulálni a remek eredményeidhez, a kérdésem az lenne, hogy van-e a családodban rajtad kívül sportoló, és ha igen, ők mit űztek vagy űznek?
(Anonim)


Az édesanyám testnevelésből felmentett volt, de apai ágon elég sportos a család, igaz, komoly szinten senki nem űzött, néhai nagypapám kint volt Barcelonában a lovas csapat tagjaként.


Nem érzed úgy, hogy két olimpia között kicsit elfelejtik az egyéni (úgy értem: nem labdajátékos) sportolókat? Vagy te szereted, ha kicsit lekerül rólad a reflektorfény?
Gratulálok a jó szereplésedhez.
(Anonim)


Ez így van, ez a pörgés is 1-2 hónapig fog tartani, azután újra kell bizonyítani. Tavaly jó volt, hogy nem voltunk annyira középpontban. De amúgy szeretem, ha középpontban vagyok.


Szia én csak egy dolgot kérdeznék: van egyéni szponzorod?
(Anonim)


Nincs, nem is volt soha.


Halihó, gratulálok, az lenne a kérdésem, hogy szoktál-e eljárni szórakozni, ha igen, milyen gyakran, vagy inkább otthonülő típus vagy?
(Anonim)


Az úszás egy olyan sportág, ami otthonülést kíván és igényel, főleg az elmúlt egy évben. Én társasági ember vagyok, ezért ezt nehezen viseltem, de most majd belevetem magam a bulizásba. Amikor nincs felkészülési időszak, akkor megyek, amikor olyan kedvem van.


Gratulálok!!!
Hányan gratuláltak a csapatból?
(Pavle15)


Fantasztikus jó volt a magyar csapat. Nemcsak kiváló sportteljesítmények születtek, hanem emberileg is jelesre vizsgáztak. Mindenki drukkolt a másiknak, tényleg tiszta szívből biztattuk egymást, természetesen mindenki gratulált is.


Szia hol születtél és mikor? Na persze gratulálok.
(Anonim)


1984. április 4-én születtem Nagyatádon, de oda csak születni mentem, ott soha nem éltem. 11 évig éltem Palotabozsókon, utána költöztünk be Pécsre.


Szia gratulálok!
Miket szoktál olvasni?

(Anonim)


Ez nagyon változó. Azt fontosnak tartottam, hogy mit olvasok az olimpián, oda Szabó Magdát vittem ki, szívesen olvasok Márait, de Shakespeare-t is nagyon szeretem, sőt, verseket is olvasok, valamint a második világháború is nagyon érdekel.


Szia Dóri!
Először is gratula! Egy kérdés, ami azt hiszem sokakat érdekel: mennyivel nehezebb az életed neked, mint egy ép embernek? Külföldön könnyebb az élete a segítséggel élőknek?
Üdv, DQ
(don quijote)


Változó, máshol egészen más a mentalitás. Valahol jobban elfogadják, valahol kevésbé, mi olyan középszinten lehetünk. Én azonban 115%-os életet élek, megoldottam a problémákat.


Csak gratulálni akarok, és hihetetlenül tiszteletre méltó amit csinálsz, egy kérdés, hogy jutsz túl a holtpontokon, inkább belső kényszer akaraterő vagy az edződ aza ki ilyenkor segít, melyik az erősebb!
(Tomcraft)


Vannak kisebb és nagyobb holtpontok, én elég makacs ember vagyok, sokszor felhalmozódik bennem sok minden, de mindig megvan a megfelelő ember, aki kihúz a holtpontról, valamint a sportpszichológus segítségét is igénybe vettem, ha szükséges volt.


Kedves Dóri!
Szívből gratulálok, én teljesen egyenértékűnek tartom a Te aranyadat az "épek" olimpiai bajnokságaival!Remélem, idehaza egyre többen gondolják ezt! Én felháborítónak tartottam, hogy az MTV csak mindössze 8-10 percet adott naponta az eseményekről!Te erről hogy vélekedsz?
További sok sikert, jó egészséget! Üdvözlettel:Hargitai Gábor (Elbűvölően bájos arcod van...) (gyilkos)


Igen, én is úgy gondolom, hogy az emberek egyre többen gondolkodnak úgy, hogy mi is egyenrangúak vagyunk. A tévé valóban egy kicsit kegyetlenül bánt velünk, de a négy évvel ezelőttihez képest ez tényleg nagy előrelépés. Remélem, négy év múlva már emberi mennyiségű anyagot fognak leadni rólunk.


Tratod a kapcsolatot az olimpián indult úszókkal, egyáltalán ismernek ők titeket paralimpia résztvevőketz?
(Anonim)


Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy versenyzőtársam, Jakabos Zsuzsi is kint volt az olimpián, ugyanaz az edzőnk. Együtt voltunk edzőtáborozni, ezt a korosztályt ismerem.


Szia! Hogy tetszett Athén? Én is most voltam a nyáron, de nem nagyon fogott meg. Voltál városnézni?
Szia, Kabar Laci
(lackó)


Amikor edzőtáborozni voltunk, akkor megnéztük a várost, nekem tetszett, én szeretem ezt a mediterrán fílinget, ami van Athénban.


Szia Dóri.
Mi a kedvenc italod, eledeled, könyved, szinészed/nőd, filmed?
(Anonim)


Ital: nagyon szeretem a jó vörösborokat, de csakis kizárólag mértékkel. Emellett a körtelét is nagyon szeretem.
Eledel: a jó magyaros kajákat, illetve a vörösboros kuglófot imádom.
Könyv: Márai, Shakespeare
Színész: Tom Hanks
Színésznő: Nicole Kidman
Film: Macskajaj


Azt gondolom ez a siker emerileg nagyon fontos, számodra sportolóként vagy az magánemberi oldlaról értékesebbek a sikereid?
(Tomi)


Mindkét oldalról nagyon értékes, mert sportteljesítménnyel értem el a sikert, de fontos az is, hogy emberileg is elfogadtak, és tudom hirdetni, hogy fogadják el a paraembereket mindenhol.


Sokkal nagyobb sikernek tartom a ti csapatotok szerepleset mint az elötetek ott levöket az ö szereplesükböl sajnos az emberek töbsege csak a dopingolast fogja megjegyezni de a ti eredmenyetek tiszta siker volt. Nem zavar titeket az hogy eleg keves nezö van a lelatokon?
(Magyar Sielö)


Én úgy gondolom, hogy akik az olimpián aranyérmesek lettek, ők komoly sportemberek, az nem a doppingról szólt. Athénban az úszódöntőkön telt ház volt, nem lehetett jegyet kapni. Itthon valóban kevesen vannak, de az úszódöntőkön is csak a rokonok, barátok vannak kint. Nekem fantasztikus élmény volt kint ilyen közönség előtt versenyezni.


Azt szeretnem meg kerdezni hogy nektek a szponzor keresessel kell foglalkoznotok vagy a szövetseg tudja biztositani az anyagi hatteret ?szerinted nelkülöznötök kell a penz miatt valamit vagy jo ez igy ahogy van?
(Anonim)


Nekem van egy, menedzsernek is hívhatjuk, aki segít ebben, de a szövetség is segít megteremteni a feltételeket, tető alá hozni az edzőtáborokat.
Nem vagyok elégedetlen, az ösztöndíjból meg tudok élni, ám vannak olyan versenyzők, akiknek nagyobb ráfordítás szükséges az olimpiai felkészüléshez. Például egy kerekesszékesnek kell egy speciális autó, vagy egyeseknek segítő, ők nehezebben tudják ezt megoldani.


Szia!
Mi leszel, ha nagy leszel? A sportból meg tudsz élni, vagy mellette kell majd valamit csinálni? És utána?
S.
(sabinho)


Meg tudok élni, de ez nem fog örökké tartani, így kell egy olyan munkát találnom, amiből szintén meg tudok élni.


Szia!
Milyen érzés, hogy ilyen fiatalon könyv jelent meg rólad (Aranyos lány)?
(Andris)


Azt hiszem, ezt nem nagyon kell magyarázni. Ha valakiről 18 évesen könyv jelenik meg, az hatalmas szó, én ezzel a szituációval sokáig nem is tudtam mit kezdeni.

Szeretném mindenkinek nagyon megköszönni a szurkolást, valamint a sok pozitív hozzászólást és kérdést, és hogy ennyire szeretnek az emberek. Ez nagyon-nagyon fontos számomra.


A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!