Nemzetisport.hu online 2004.07.23 22:28 Frissítve: 2011.04.17 00:04

Hunter is Jonest vádolja

Három olimpiai aranyérem, több millió dolláros bankszámla ide vagy oda, őszintén szólva nem szívesen lennénk mostanában Marion Jones helyében.

Hunter (balra) injekciózta Jonest?
Hunter (balra) injekciózta Jonest?
Az amerikai válogatón vergődő atlétát az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) többször is kihallgatta, és bár hivatalosan nem vádolta meg doppingolással, az ügy rendkívüli presztízsveszteséget okozott neki. Többek között az idei első két Golden League-viadal szervezői kijelentették, nem kérnek belőle. Ezután elbukta az olimpiai válogatót 100 és 200 méteren, igaz, távolugrásban nyert. Csakhogy egykori férje, a sydneyi olimpiáról doppingolás miatt kiseprűzött C. J. Hunter (nem mellesleg 1999-ben világbajnok súlylökő) is tiltott szerek használatával vádolja két évvel ezelőtt elvált feleségét.
Mint a behemót ember a San Francisco Chronicle című újságnak adott nyilatkozatában állítja: ő maga injekciózta Jonest tiltott teljesítményfokozó szerekkel. Joseph Burton – Jones ügyvédje – természetesen azonnal reagált a kijelentésre, szerinte csak egy megkeseredett ember minden alapot nélkülöző vádaskodásáról van szó. Ennek ellentmondani látszik a tény, hogy Hunter bankszámlái szerint mindketten rendszeres kapcsolatban álltak a BALCO-val, a tiltott teljesítményfokozókat kifejlesztő és előállító céggel. Nem lenne meglepő, ha Jones, még ha nem is bizonyítják rá hivatalosan a doppingolást, végül úgy döntene, hogy nem áll rajthoz Athénban.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!