Nemzetisport.hu nyomtatott 2003.02.23 17:38 Frissítve: 2011.12.04 02:47

SztárChat Bodrogi Lászlóval

Február 21-én, pénteki különkiadásunkban 10:00 és 11:00 között Bodrogi László, a Quick-Step kerékpáros csapatának világbajnoki bronzérmes kerekese válaszolt az Önök kérdéseire.

Mennyire tartja örömtelinek, hogy szinte csak Ön az egyetlen hírértékű személy a magyar kerékpáros sportban?
(Frank Drummer)


Nem örömteli ez a helyzet, hogy csak egyedül vagyok, nem tudom, hogy a többiek miért nem tudok megfelelő eredményeket elérni, amely felkeltené az olvasók érdeklődését. Én igyekszem mindent megtenni.


Szia Laci! Garatulálok az eddigi eredményeidhez!
Mik a céljaid erre az évre? Idén is csak az egyik nagy körversenyen indulsz majd? Ha igen, akkor melyik lesz az?
(Golyo27)


Az idei célok kicsit felborultak a sérülésem miatt, remélem, a flandriai körversenyen és a Paris-Roubaix-n sikerül csúcsformába kerülnöm. A továbbiakban a Tour de France-ra fogok készülni és az év végi világbajnokságra.


Dag Laszlo. Spreekt jij nederlands? En woont jij eigenlijk in Belgie?
Hogy tetszik az uj csapat? Milyennek talalod Belgiumot? Sok sikert kivanok a kovetkezo versenyekre,remelem latlak Belgiumban versenyezni. Peter van den Brempt
(de belg)


Nem tudok hollandul...
Az új csapat szintén tetszik, Belgiumot - legalábbis a versenyeket - kezdem kiismerni, most a szezon elejei klasszikusokon még valószínűleg el tudok indulni. A belga körversenyen készülés céljából veszek részt.


Tisztelt Laci!
Elöször is remélem,hogy felépültél sérülésedből és semmi kihatása nem lesz majd pályafutásodra. A ,,Fan" klubbunkkal kapcsolatban szeretnélek kérdezni, mely még kis létszámú (50 körüli), de nagyon jó csapat és már több, mint 2 éve nyomulunk. Mivel másképpen nem tudom felvenni veled a kapcsolatot és a francia klub sem válaszolt egyik e-mailemre sem.:( Most kérdezném tőled, hogy megkaphatnánk-e a HIVATALOS magyar Bodrogi Fan Club címet? Valamint tudnánk-e kapcsolatot teremteni a francia klubbal?
Válaszaidat előre is köszönjük.
Az új oldal pedig hamarosan elkészül a www.bodrogi.fans-club.com cimen elöször magyarul,majd később 1-2 rovat angolul is.
Még egy kérdés: az indexfórumot szoktad olvasni? Mert Sipi még régebben mondta,hogy állítólag igen.Kösz.
Remélem a Tour-on ott leszel, mert megint megyek ki és viszem a zászlót is,bár nem azt ami OB-n volt,mert az nagy és nem EU kompatibilis.
Üdvözlettel: Gál Krisztián.
(Chris)


A francia Fan Club szervezésébe se szólok bele, bár fejlődését a helyzetemből adódóan jobban tudom követni. A magyar Fan Club címét a tagjaira bízom.
A fórumot szoktam olvasni, rendszeresen átnézem az utolsó hozzászólásokat.
Én is remélem, hogy a Touron probléma nélkül kint leszek!


Szia Laci,csak az érdekelne,hogy átlagosan mennyi egy versenyző sulya,és a véknyabbak hogy birják tartani a versenyt a "kigyurtabbakkal"?
(Lac)


Nehéz pontos választ adni, szezonban a versenyzők többsége versenysúlyban van, nálam ez 76-77 kiló. Ez lehet 10-15 kilóval kevesebb a kisebbeknél.


Szia Laci! a Zolderi vb utan olvastam, hogy szeretned felvenni a francia allampolgarsagot, es ezen evtol kezdve mar francia szinekben versenyezni? (asszem epp a francia sajto irta meg) ez igaz? es ha igen, akkor hogy all most a helyzet, ugy ertem mennyi esely lenne ra, hogy megkapd, es mikortol?
elore is koszi, gergo
(Bota Gergo)


A francia újságírók mániájukká tették a kérdést, legnagyobb bánatuk az, hogy nem franciának születtem. 8-10 évvel korábban is már felvetődött ez.


Szia Laci !
Én is szeretnék neked gratulálni, nagyon sok örömteli percet szereztél a magyar kerékpárfanoknak és azoknak az "őrülteknek" akik képesek végignézni a Tour közvetítését :))
Lehet már tudni hogy ebben az évben melyik versenyeken veszel részt ? Gondolom idén is a Tour lesz a fő csapásirány, és esetleg elindulsz-e vagy jobban mondva elindítanak-e vajon a másik két körverseny egyikén ? :))
És ne feledd nálunk mindíg is Bodrogi Laci lesz a KIRÁLY :))
(Gál András)


Csak a Tour van idén a programomban, mint nagy körverseny, máshol nem indulok el, bár a mostani sérülésem ezt még módosíthatja.


Szia Laci!
erzel valami kulonbseget a Colnago es a Time biciklik kozt? melyiket kedveled jobban?
(Anonim)


A Colnagót is szerettem és vettem is egyet belőle, de a Time mintha jobbnak tűnne, könnyebb is, merevebb is.


Szia Laci!
Hallottál a 80nap alatt a Földközi-tenger körül drótszamáron expedícióról? Mi a véleményed meg lehet csinálni?
(Mugnijeh)


Kaptam egy emailt ezzel kapcsolatban, hogy tudnék-e az expedíció tagjaival találkozni, de még nem volt időm megtekinteni a teljes programjukat.


Szia Laci!
Elsősorban én is gratulálni szeretnék Neked az eddigi eredményeidhez, főleg a Vb 3. helyhez és a Tour időfutamain elért fantasztikus helyezésekhez!!! /Épp a Zemplénben nyaraltunk, de az utolsó időfutam napján hamarabb "otthagytuk" a hegyeket, csak hogy tudjunk Neked szorítani a TV előtt! :o) /, másodsorban pedig megköszönni azokat a felejthetetlen perceket, amiket Te szereztél nekünk, országúti kerékpár rajongóknak!
Úgy tudom idén is szerepel a versenynaptáradban a Francia körverseny - mit gondolsz, hogy érzed, lehet esélyed valamelyik időfutamon a dobogóra állni (esetleg épp a dobogó legtetejére)?
Hogy tetszik az új csapat; más-e - és ha igen, mennyiben - az edzésterv?
Remélem Gergő rosszul tudja, és nem akarsz Francia állampolgár lenni!
(Eszter)


A nagy célpontom a Touron a prológ, ott szeretnék mindenképpen dobogóra állni, és mivel csak az első áll dobogóra...
A csapatban jól kialakult az összhang, az edzésprogramokat illetően számomra nem volt nagy változás, mivel a korábbiakhoz hasonlóan készülök.


Az utolsó két évben nem sikerült a hazai (magyar) bajnoki cím megszerzése (mezőny verseny). Az okok között nyilván szerepel a "mindenki egy ellen". Mit gondolsz ezek után, könnyebb lenne egy francia bajnoki cím megszerzése? Nem lepne meg, ha így gondolnád. Gondolom a magyar szakvezetés nem tapsolna örömében, ha állampolgárságot váltanál. Nincs nyomás rajtad amiatt, hogy a magyar férfi országúti kerékpár sport nemzetközi megítélésében (UCI rangsorolás) jelen pillanatban meghatározó szereped van?
(Viking)


A francia bajnoki címról: valószínűleg könnyebb lenne, mivel a versenyzési stílus ugyanaz, mint a nemzetközi profi mezőnyben. A magyar bajnokságon legszívesebben el sem indultam volna az utolsó két évben, csak a Mapei kérésére álltam rajthoz. Nyomást nem érzek magamon, a rangsornál a saját érdekem is, hogy minél előrébb legyek.


A SYDNEY olimpián, ha jól tudom nem indultál. Miért? Mik lettek volna az esélyeid?
(István)


Esélyem lett volna egy dobogós helyre. Az indulás okai: az előző évi vb-n kellett volna megszerezni a kvalifikációt (ami szintén meglett volna), de a sportvezetés nem nevezett be a világbajnokságra.


Úgy tudom, hogy idén már genetikai szerek is felkerültek az UCI dopping listájára. Belülről nézve mennyire látszik "fertőzöttnek" a kerékpár sport? Mi a véleményed a francia és olasz megközelítésről, nevezetesen hogy a dopping büntetőjogi kategória? Gondolom milyen kellemes lehet egy éjszakai razzia egy 3 hetes körversenyen! Szerinted van értelme ennek, vagy esetleg lehetne másképpen is? Mennyire sokkolta a karavánt Zanette halála? Mi a véleményed arról, hogy a Lampre megtartotta Rumsast?
(Sestriere)


A genetikai szerekről még nem hallottam. A dopping valamennyire minden sportágban jelen van, és remélem, hogy a jövőben ez egyre kevésbé így. A halálesetet én is furcsának tartom, én úgy olvastam, hogy családon belüli öröklődő betegsége volt, ami infarktust okozott. Rumsasszal kapcsolatban - úgy érzem - bizonytalan a helyzet, ha később valami kiderül róla, szomorú leszek, hogy emiatt szorultam egy hellyel hátrébb a tavalyi Tour utolsó időfutamán.


Eddig főleg időfutamokon jeleskedtél, de nyertél már egy- és többnapos versenyt is (gratulálok!!!). Melyik műfaj áll közelebb hozzád, az egynapos klasszikusok vagy a többnapos versenyek? Van beleszólásod a versenyprogramod kialakításába?
(DNS)


A versenyprogramomat természetesen velem együtt tervezik el a csapatvezetők, többnyire kialakult egy olyan program, ami kevéssé változik évről-évre. Az egy- és többnapos versenyeket is szeretem, az a hangulatomtól és a formámtól függ, hogy az időfutamokon egy klasszikuson vagy egy-egy szakaszon érzem jól magam.


Szia!
Gratulálok az eddigi eredményeidhez!
Mi a véleményed Lance Armstrongról?Miért nem fogadtad el az ajánlatát?Nem gondolod,hogy soha vissza nem térő lehetőséget hagytál ki?Ullrichnak lesz esélye idén nyerni a Touron?
Sok sikert kívánok az elkövetkezendőkben!
(Odis)


Armstrongot csak felületesen ismerem, mint ellenfelet. A menedzserem tárgyalt csapatokkal, és ha nem fogadtuk el a US Postal ajánlatát, akkor az nyilván nem volt megfelelő, vagy érzésem szerint csak reklám lehetett. Ullrichot nem érzem esélyesnek.


Nagyon örültünk, hogy ilyen jól vetted az első Tour-t, csapatostul szorítottunk érted. Számodra melyik volt a legnehezebb etap? Az idei Tour-on milyen eredménnyel lennél elégedett? Még arra lennék kíváncsi, kit tartasz a legnagyobb riválisodnak (mármint időfutamban)? Mielőbbi gyógyulást kívánunk a www.origo.hu fórumán alakult fan clubod nevében!
(Réka)


A Pireneusok második szakasza nem volt örömteli pillanat, akármennyire is akartam menni, nem sikerült ott maradnom az első között. A 40 perc hátrány után a célpontjaimat kicsit módosítottam. Időfutamban mindenki rivális...


Üdvözletem!
Gratulálok az eddig elért sikereidhez és további eredményes versenyzést kivánok. Olvasataim szerint felmerült annak a lehetősége, hogy esetleg állampolgárságot cserélsz. Remélem ezt az eddigi tapasztalatim szerint is jól meg fogod gondolni, mert amennyit Te ennek az országnak tettél( renkivül göröngyös úton) azt nem lehet csak úgy könnyedén magad mögött hagyni. A magyar kerékpáros sportnak hosszútávon nagy szüksége van rád. Itt nem csak az elért eredményeidre godolok elsősorban, hanem arra az imag-ra amellyel rendelkezel.
erről ennyit. Üdv : büki
(büki)


Az állampolgárság-csere már 8-10 évvel ezelőtt is felmerült az újságírók révén, most újra divat lett, de ennek ellenére továbbra is Franciországban fogok élni, mivel a felkészülésem és az versenyre való utazások miatt így egyszerűbb.


szia Laci! mikor e leveleket olvasod (10-11ora), az Neked edzes elott, vagy esetleg mar edzes utan van? kb hany kilcsit tekersz egy nap? egyedul, vagy esetleg lakik csapattarsad, vagy valami bicos haver Nuy kornyeken, akivel egyutt tudsz edzeni?
gergo
(Bota Gergo)


Neyben lakom, hogy pontos legyen. Legtöbbször egydül edzek, téli időszakban 10-11 óra körül indulok útnak, míg amikor már reggeli órákban is elviselhető a hőmérséklet, 9 körül kezdek. Általában maximum 2-3 körül érek haza.


Szia Laci, köszönöm, hogy a TV-készülék előtt gubbasztva ennyi örömteli pillanatot adtál nekünk, nekem! Korábban én is kerékpároztam, imádom a sportot, a kerekeseket már-már Istenként tisztelem. A „nagyvilág” eseményeit pedig többnyire Indurain felbukkanásától követem igazán… Nem szeretnék illetéktelennek tűnni, de nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy a 98-as Festina botrány után, mi garantálja, hogy tiszta-e a sport? Nem egyszer lehetett hallani, hogy a doppingolók mindig egy lépéssel a dopping-ellenőrök és így a UCI-doppingtesztek előtt járnak.
Nem egészen hiszek a „tisztaságban”, de, hogy őszinte legyek, nem is vagyok annyira ellene. Furcsa, de valahogy úgy érzem, hogyha visszatérnénk a status quo-ra, akkor rendesen veszítene értékéből a sport.(folyt.köv.)
(resaca)


Nemcsak a kerékpárban van, volt és lesz dopping, hanem minden sportban. Szerintem még a politika is olyan "sport", ahol doppingolnak...


Csaó Laci !
A Q.step cspatot összetételét nézve a világ kupában való jó szereplés lehet a fő cél.
Mivel te a több napos versenyeken szerepelsz jobban, miben befolyásolja a Tourrra való felkészülésedet, hogy valószinüleg főleg Museeuw-ot, vagy Bettinit kell segitened a világ kupában?
Melyik verseny a kedvenced (ha van)?
Mi az ez évi személyes célkitüzésed?
Sok örömöt és sikert kivánok neked és szüleidnek!
Haraki István (1. BODROGI FAN CLUB Index.hu Forum Bodrogi)
(Vigyor)


Most a célkitűzés a flandriai körverseny és Paris-Roubaix, ha sikerül addigra formába kerülnöm, majd a Tour, főleg a prológ és az időfutamok, és az év végi vb. Az még nincs kimondva, hogy Bettiniéket kell segítenem.


Szevasz Laci!Aki kerékpározik az rossz ember nem lehet,így szerintem Te 1 jó ember vagy!Te hoztál Csonkamagyarországunknak hírnevet a kerékpársportban,és ezt csak megköszönni lehet.Ugye szerinted is Pantani volt a legjobb?! Mitől lesz vkiből jó kerékpáros?Franciaország lehet hogy jó hely,de szerintem akkor is a Bükkben a legjobb kerékpározni!Szereted a focit?KI a kedvenc boxolód?
Sok sikert és az első 10 hely vmelyikét kívánom Neked a Touron!
(bikerrambo)


Pantani nem ismerem, nem is nagyon kedvelem, nem mondanék róla véleményt. A focit egyáltlaán nem csípem, amileyn fizetéseket leakasztanak, kevesebbet színészkedhetnének, főleg Magyarországon. Kedvenc bokszolóm nincs. Jobban szeretek Franciaországban edzeni, mivel sokkal több az út, és jobb a minőségük, valamint kevesebb a hülye és türelmetlen autós.


Az idei Párizs-Nizzát ki kell hagynod a sérülésed miatt, vagy el tudsz rajta indulni, ahogy tervezted? Indulsz az athéni olimpián?
Remélem, hogy lesz időd válaszolni kérdéseimre, nagyon örülnék neki és tolmácsolhatnám válaszaidat a csapatomnak.
(Imi)


A Párizs-Nizza több mint valószínűleg kimarad, az olimpia pedig a vb-szerepléstől függ. Remélem, meglesz!


Képesnek tartod magad, hogy egyszer bekerülj a touron a legjobb 3 közé???????????
(operator)


Ez még megvalósításra vár...


Ki/kik szóríthatják meg Armstrongot az idén?
(Pantani)


Talán két-három hónap múlva jobban lehet már ezt látni.


Szia Laci!
Gratulálunk eddigi eredményeidhez. Nagy tisztelőid vagyunk, és ezért nagy örömünkre szolgálna tudnál időtszakitani ránk, és megtisztelelné minket a "Raktár utcában" (Flóri)


Délutáni órákban - ha otthon vagytok - megyek, utána gyógytornán vagyok, ti meg tovább tanultok.


Elöször is gratulálok az eddigi kiváló eredményeidhez. A kérdésemet úgy teszem fel, mint "sorstárs", hísz aktiv szenior triatlonista vagyok. Ideális körülmények között mi az a legkeményebb áttétel, amit használni tudsz tartóssan?(Időfutamon). Szerinted milyen arányban számít az, hogy milyen bicikli van alattad? Vagyis egy jó teljesítmény elérésekor mennyit számít a bicikli, és mennyit az, aki hajtja? Mennyi kilómétert mész egy idény alatt?
Mihamarabbi gyógyulást, jó és sérülés mentes felkészülést, sok sikert az év versenyein, különösen a francia és spanyol körversenyen!!!!!! (Béci)


Maximális áttételem 54x11, de ezt nem mindig sikerül elhajtani. Inkább 1-2 foggal kevesebbet szoktam nyomni hosszab ideig. Ha megfelelően működik, akkor nem kell csúcsmodellnek lennie a biciklinek, bár a tavalyi Colnagóm kilenc kiló fölött volt, kerekekkel együtt, de így jóval merevebb volt. Tavaly több mint 30 ezer km-t hajtottam.


Szia Laci!
Hogy vagy?Mikor térhetsz vissza?Nemrég olvastam az NS-ben,hogy megindult a honalpod www.laszlo-bodrogi.com cimen.Miért van csak francia változat,mikor indul a magyar?
Üdv,Sok sikert!!!
(bicaj)


A visszatérés az edzésekhez bő hét múlva, versenyekhez pedig 2-3 hét múlva. Aki a lapot készíti, tanulmányait folytatja éppen. és nem volt még ideje a magyar rész fordíttatására, a francia is még épülőfélben van.


Gratulálok az eddigi teljesítményedhez! Véleményed szerint melyek azok a jelenleg is kerékpározó honfitársaid akik képességeik alapján korábban vagy akár most is ott lehetnének veled a profik világában?
(Ridick)


Sajnos a magyar mezőny színvonala még nem olyan erős, mint más európai országoké, és sajnos nem is ismerem minden versenyző képességeit.


A csapat váltás nem fog-e meglátszani teljesítményeden?
Azaz ugyan olyan profi háttered van ennél a csapatnál is?
(fanatic)


Nem valószínű. A korábbi csapatvezetőim és csapattársaim is velem maradtak, vagy újra egy csapatba kerültünk.


Mikor lehet veled találkozni?Ha már itthon vagy,nem tartasz szurkolói ankétot?
(FAN)


A magyar bajnokság idején (június végén) itthon leszek. Most sajnos kevés időm volt a chaten a válaszokra, köszönöm az érdeklődést és a kérdéseket, legközelebb igyekszem a további kérdésekre is válaszolni!