GYENGE BALÁZSonline 2002.10.08 21:10 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Jardel újra pályára lépett

Sokan nem hitték már, hogy valaha eljön a napja, de hétfőn mégis megtörtént – Mário Jardel ismét magára öltötte a Sporting zöld-fehér szerelését. A brazil gólvágó – aki az elmúlt szezonban szerzett 42 találatával a lisszaboniak bajnoki címének egyik legnagyobb letéteményese volt – depresszióval küszködött, mert lemaradt a vb-ről, illetve mert elvált, és szerette volna elhagyni az "oroszlánokat”. Hónapok teltek el azzal, hogy Jardel különböző orvosi igazolásokat lobogtatva kibújt az edzések és az időközben elkezdődött szezon mérkőzései alól, abban reménykedve, hogy eladják Spanyolországba. Állítólag érdeklődött iránta a Real Madrid, a Barcelona és a Betis is, de az ügyletből nem lett semmi, és mivel decemberig, az európai játékospiac ismételt kinyitásáig már nem mehet sehova, két szék közé eshetett volna, ha a Sportingnál nem fogadják vissza.

SuperLiga

6. forduló, hétfôi mérkôzések: Sporting–Moreirense 3–0 (Kutuzov 29., Cristiano Ronaldo 34., 92.), Beira Mar–Porto 1–1 (Ricardo Sousa 64., ill. Derlei 11.). A Boavista–Varzim mérkôzés lapzártánk után ért véget.
Az élcsoport: 1. Porto 14 pont, 2. Benfica 13 (12–5), 3. Guimaraes 13 (14–8), 4. Belenenses 13 (11–7), 5. Pacos Ferreira 10 (11–5), 6. Braga 10 (9–8), 7. Sporting 10 (9–9)
Bölöni László edző azonban továbbra is bízik benne – pedig a magyar nemzetiségű tréner korántsem megfontolatlan ember! –, és ezt bizonyítván, a 6. fordulóban, a Moreirense ellen kezdőként (!) szerepeltette, és csak a 81. percben küldte be a helyére Niculaét. A csatáron látszódott ugyan a hosszú kihagyás – mindkét helyzetét kihagyta –, azonban Bölöni húzása bevált, a brazil jelenléte megnyugtatta a csapatot, amely végül magabiztosan győzött az újonc ellen. "Nagyon bátor volt, hogy egy hét edzés után merte vállalni a játékot. Az, hogy pályára lépett, nem feltétlenül a csapatért volt, hiszen az igazi profiknak nem egy bizonyos játékos jelenléte ad pluszmotivációt. Sokkal inkább arról van szó, hogy Jardelnek van szüksége a pozitív impulzusokra, és ha csak húsz percet tölthetett volna a pályán, az semmit sem lendített volna az ügyén” – vélekedett Bölöni Jardelről a találkozó után.