SZABÓ GÁBORonline 2002.06.17 21:04 Frissítve: 2012.01.14 02:47

Gubikot nem marasztalta az aranyérmes Dunaferr

Egyelôre az a biztos, hogy a válogatott  feladó Gubik János távozik a Dunaferrtôl
Egyelôre az a biztos, hogy a válogatott feladó Gubik János távozik a Dunaferrtôl
Két kulcsember is távozik a Dunaferr bajnok röplabdacsapatától, ugyanis a feladó Gubik János és a pontgyáros orosz Vitalij Morozov lejáró szerződését sem újítja meg a klub. Ficsúr József ügyvezető elnök elmondta, hogy a légióssal anyagi kérdésekben nem tudtak egyezségre jutni, Morozov a döntőbeli ellenfél Kazincbarcikát erősíti a jövőben. A válogatott feladó esetében pedig arra hivatkozott, hogy Gubik külföldre kacsingatott, és ezt tudomásul vették a vezetők. Azért annyit még hozzátett (ez lehet a valós ok), hogy a játékos és Ruffing Péter edző között nem volt teljesen felhőtlen a viszony, akadtak vitáik az idény közben. Bizony akadtak, hiszen a finálé egyik dunaújvárosi meccsének elvesztését követően a mester Gubikot kritizálta, aki nem hallgatta el ellenvéleményét.
Röplabda
Grózer és Juhász
az újoncnál folytatja

SZEGED. Az Extraligából kiesett Atlant-Angyalföldi DRC együttesébôl az élvonal újoncához, a Szegedi DRE csapatához igazolt a 41-szeres válogatott Grózer Anna és Juhász Gabriella.
Nôi A-osztályos
Európa-bajnoki selejtezô

2. csoport. Elsô torna (Franciaország). 3. játéknap: Jugoszlávia–Görögország 3:0 (22, 21, 15), Hollandia–Franciaország 3:0 (19, 16, 17). Az állás: 1. Hollandia 6 pont (9:0), 2. Jugoszlávia 5 (6:5), 3. Franciaország 4 (5:6), 4. Görögország 3 (0:9)
A második tornát jövôre Jugoszláviában rendezik.
Az előkészítőnek már meg is találták a helyettesét a román Birca Bokda Corneliu személyében, aki korábban Franciaországban, az elmúlt szezonban pedig Szlovákiában röplabdázott – az új légiós felesége, Carmen Nitescu egyébként a kézilabda EHF-kupában második helyen végző Győr átlövője. Érdekesség, hogy a másik feladó, Nyíri Péter is távozik Dunaújvárosból, őt a Szabolcs Gabona-NYVSC szeretné szerződtetni. Ficsúr elismerte, hogy első számú irányítóként Nyíri még nem kapott volna bizalmat, és mert Nyíregyházán kezdőként számítanának rá, nem győzködték mindenáron a maradás érdekében. Morozov helyén az orosz állandó cseréje, Tóth Tibor bizonyíthat, és ha a Dunaferr a többi lejárt szerződésű játékosával megegyezik, több új röplabdázó már nem is érkezik Újvárosba.
A Dunaferrel kapcsolatban egyébként az a hír járja, hogy a játékosok még nem kapták kézhez a májusi fizetéseket és a bajnoki címért járó prémiumot, ám erre a felvetésünkre az ügyvezető elnök üzleti titokra hivatkozott, így nem erősítette meg és nem is cáfolta az információt.