A potenciális gólkirály

Vágólapra másolva!
2016.01.04. 07:01
Címkék
  Gianluca Lapadula 1990. február 7-én Torinóban látta meg a napvilágot perui édesanya és pugliai édesapa gyermekeként. 1996 és 2004 között...
Gianluca Lapadula 1990. február 7-én Torinóban látta meg a napvilágot perui édesanya és pugliai édesapa gyermekeként. 1996 és 2004 között a Juventus gyerekcsapataiban kezdte pályafutását, majd különböző helyi korosztályos egyletek után 2006-ban a Trevisóhoz került. Nem sokkal később visszakerült Piemontba, és a Serie C2-ben szereplő Pro Vercelli játékosa volt a 2007-2008-as szezonban. 2009 nyarán a Serie A-s Parma kötött vele szerződést, ahol egy évet a primavera bajnokságban töltött, majd számos klubhoz került kölcsönbe.
Először a 2011-2012-es szezonban kezdték megismerni a nevét Olaszországban, ugyanis a harmadosztályú San Marino játékosaként 35 mérkőzésen 24-szer volt eredményes, így csoportja gólkirálya lett. 2012 nyarán egy több játékost megmozgató csereügylet keretein belül a Parmától a Cesenához került, ahol azonban nem sikerült állandó játéklehetőséghez jutnia, továbbadták a Frosinonének, s ott szintén nem találta a helyét.
2013 nyarán a Cesena visszairányította játékjogát a Parmához, ahol az ötéves szerződés megkötése után a szlovén Goricához adták kölcsön. Ebben a csapatban ismét megtalálta a góllövőcipőjét és 28 találkozón 11 alkalommal köszönt be.
A 2014-2015-ös évadban visszatérhetett Olaszországba és a harmadosztályú Teramót 21 góllal repítette volna a feljutáshoz, azonban mint ismeretes, papíron hiába nyerte meg csoportját a másodosztályba első ízben feljutni kívánó gárda, a szezon végén kiderült, hogy egy mérkőzést megbundáztak, így a gárda maradt a harmadik vonalban.
A Parma az elmúlt szezon közben csődbe ment és az amatőr bajnokságba sorolták vissza, a szabadon igazolható Lapadulára pedig a Pescara vetett szemet, így tehát visszatérhetett a másodosztályba. S bár az idény előtt úgy tűnt, hogy Cocco, Caprari, Sansovini és Verre mellett kevés esélye lesz labdába rúgni, mégis a delfinek, valamint az egész Serie B legjobb góllövője volt a 2015-2016-os szezon őszi felének.
Lapadula 20 mérkőzés alatt 11 gólt szerzett, kiszámíthatatlan megmozdulásaival állandó gólveszélyt jelentve az ellenfelek kapusainak. Találatainak köszönhetően a Pescara idén is joggal pályázik a feljutásra, a bajnokság derekánál a negyedik helyen tartózkodnak.

Gianluca Lapadula 1990. február 7-én Torinóban látta meg a napvilágot perui édesanya és pugliai édesapa gyermekeként. 1996 és 2004 között a Juventus gyerekcsapataiban indult pályafutása, majd különböző helyi korosztályos egyletek után 2006-ban a Trevisóhoz igazolt.

Nem sokkal később visszakerült Piemontba, és a Serie C2-ben szereplő Pro Vercelli játékosa volt a 2007-2008-as szezonban. 2009 nyarán a Serie A-s Parma kötött vele szerződést, ahol egy évet a primavera bajnokságban töltött, majd számos klubhoz került kölcsönbe.


Először a 2011-2012-es szezonban kezdték megismerni a nevét Olaszországban, ugyanis a harmadosztályú San Marino játékosaként 35 mérkőzésen 24-szer volt eredményes, így csoportja gólkirálya lett.

2012 nyarán egy több játékost megmozgató csereügylet keretein belül a Parmától a Cesenához került, ahol azonban nem sikerült állandó játéklehetőséghez jutnia, továbbadták a Frosinonének, s ott szintén nem találta a helyét.

Ezt követően 2013 nyarán a Cesena visszairányította játékjogát a Parmához, ahol az ötéves szerződés megkötése után a szlovén Goricához adták kölcsön. Ebben a csapatban ismét megtalálta a góllövőcipőjét és 28 találkozón 11 alkalommal köszönt be.

A 2014-2015-ös évadban visszatérhetett Olaszországba és a harmadosztályú Teramót 21 góllal repítette volna a feljutáshoz, azonban mint ismeretes, papíron hiába nyerte meg csoportját a másodosztályba első ízben feljutni kívánó gárda, a szezon végén kiderült, hogy egy mérkőzést megbundáztak, így a gárda maradt a harmadik vonalban.

Igen ám, de közben a Parma az elmúlt szezon alatt csődbe ment és az amatőr bajnokságba sorolták vissza, a szabadon igazolható Lapadulára pedig a Pescara vetett szemet, így tehát visszatérhetett a másodosztályba. S bár az idény előtt úgy tűnt, hogy Cocco, Caprari, Sansovini és Verre mellett kevés esélye lesz labdába rúgni, mégis a delfinek, valamint az egész Serie B legjobb góllövője volt a 2015-2016-os szezon őszi felének.

Lapadula 20 mérkőzés alatt 11 gólt szerzett, kiszámíthatatlan megmozdulásaival állandó gólveszélyt jelentve az ellenfelek kapujára. Találatainak köszönhetően a Pescara idén is joggal pályázik a feljutásra, a bajnokság derekánál a negyedik helyen tartózkodik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik