21. forduló

2630824 26308242630824 2630824
Vágólapra másolva!
2015.12.28. 06:12
Címkék
A Serie B utolsó 2015-ös fordulójában eldőlt, hogy a Cagliari lett az őszi bajnok, a szárdok egy pont előnnyel a Crotone előtt vonulhatnak a három...

A Serie B utolsó 2015-ös fordulójában eldőlt, hogy a Cagliari lett az őszi bajnok, a szárdok egy pont előnnyel a Crotone előtt vonulhatnak a három hetes pihenőre, de számtalan érdekesség történt, például az utolsó két helyezett is hosszú idő után újra győzelmet aratott.A Serie B utolsó 2015-ös fordulójában eldőlt, hogy a Cagliari lett az őszi bajnok, a szárdok egy pont előnnyel a Crotone előtt vonulhatnak a három hetes pihenőre, de számtalan érdekesség történt, például az utolsó két helyezett is hosszú idő után újra győzelmet aratott.

A Cagliari magabiztosan hozta az újabb kötelező győzelmet, Massimo Rastelli együttese 3-0-ra győzte le a Pro Vercelli együttesét. A szárdok óriási lendülettel kezdték a mérkőzést, s a két brazil játékmester gyorsan mindent eldöntött, az első 25 percen belül ugyanis Joao Pedro és Diego Farias is eredményes tudott lenni, míg a hajrában Farias őrdöngős cseleit követően Marco Fossati találatával alakult ki a végeredmény. Az első osztályba visszavágyó csapat a közelmúltbeli, Brescia elleni fiaskó óta eltelt öt meccséből hármat megnyert, így 14-4-3-as mutatóval telelhet a Serie B 22 csapatos mezőnyének élén. Ezzel szemben a piemontiak két vereséggel zárták a 2015-ös esztendőt, így a 15. pozíciót foglalják el 24 egységgel.

A második helyezettCrotone tartotta a lépést a listavezetővel, miután 2-1 arányban diadalmaskodott a Virtus Entella vendégeként. Hasonlóan jól kezdték az összecsapást a déliek, Bruno Martella fejjel és Leonardo Capezzi lábbal volt eredményes, ezzel hamar kétgólos előnybe kerültek, és bár Gaetano Masucci jóvoltából még a szünet előtt szépítettek az ördögök, egyenlíteniük később sem sikerült. Két döntetlen utáni első győzelmével a Crotone továbbra is egy pont hátrányból követi a Cagliarit a második helyen, előnye hét pont a második automatikus feljutó helyen. Eközben az Entella négy meccsen belüli harmadik vereségével kereken ötvenszázalékos mérleggel bír a táblázat 11. helyén.

A Novara hét veretlen mérkőzés után először kapitulált, amikor 3-0-s fiaskóba szaladt bele a Modena otthonában. A 37. percben da Costa csúnyán bevédte Davide Luppi kellemetlen lövését, majd a vendéglátók második játékrészben is bátran rohamoztak tovább, ennek eredményeképpen az utolsó negyedórához érve Rubin bejátszásából Francesco Stanco egy védhetetlen fejessel növelte az előnyt. A hajrában Luppi újabb találatával végleg megpecsételődött a Novara sorsa, a 25 esztendős csatár második alkalommal egy látványos szóló végén, a kapust is elfektetve volt eredményes, első góljait szerezve ezzel a szezonban.A vereség ellenére a Novara tartja a dobogós helyét a táblázaton, eközben a Hernan Crespo csapata az állandó idegenbeli vereségek közben zsinórban a harmadik hazai mérkőzését hozta, ezzel a 13. helyre kapaszkodott fel.

A Bari öt fordulón belül már a negyedik vereségét szenvedte el, miután 1-0 arányban alul maradt a Trapani ellen meglehetősen felforgatott összeállításban. A mindent eldöntő találatot az előrehúzódó hátvéd, Pasquale Fazio fejelte a második etap elején. A szicíliaiak négy mérkőzés után nyertek újra és jelenleg a tizedik helyen állnak, míg a Cagliari elleni vereség után hullámvölgybe sodródó kakasok a hatodik helyre csúsztak vissza, pedig néhány hete még az automatikus feljutást jelentő, második helyért küzdöttek.

A forduló legelső mérkőzéséna Pescara házon kívül aratott 1-0-s győzelmet a Latina ellen vasárnap délben. A győztes gól az utolsó tíz percen belül születetett meg Ledian Memushaj jóvoltából, aki már hetedik alkalommal volt eredményes az idényben, miután Benali lecsorgó bejátszása után a szabad labdát kíméletlenül a léc alá bombázta. Az albán karmester a 21. percben lépett pályára Crescenzi sérülése után, nem sokkal később megkapta első sárga lapját, a gólt követő ünneplés hevében pedig a másodikat, így kiállították. A létszámhátrány ellenére a delfinek megőrizték a vezetést, és sorozatbeli negyedik győzelmükkel a Barit is megelőzve a negyedik helyre jöttek előre, miközben a hosszú hetek óta nyeretlen lazióiak a riválisok pontszerzései miatt osztályozós helyre csúsztak.

A Brescia hosszú ideig emberhátrányban játszva ért el 0-0-s döntetlent a Ternana ellen. Az oroszlánok svájci gólgyárosának, Alexandre Geijónak már a találkozó 11. percében felmutatták a piros lapot, ennek ellenére kiválóan tartották magukat és zsinórban a hetedik mérkőzésüket abszolválták vereség nélkül. A lombardiai csapat így a téli szünetben az ötödik helyet foglalhatja el 35 ponttal, míg a Ternana továbbra is a mezőny második felében tartózkodik, a csak pillanatnyi megnyugvást jelentő 14. pozícióban.

Az Avellino hátrányból fordítva győzte le 2-1-re a Cesena gárdáját. A felemelkedőben lévő farkasok igazi Serie B play-off-ért zajló rangadót nyertek meg, ezzel sorozatbeli ötödik sikerüket érték el. Pedig a tengeri csikók az elején a bosnyák légiós, Milan Djuric gyönyörű kapáslövésével még vezettek, a szünet után azonban a déliek feltartóztathatatlan támadásokat vezettek, melyek végén Samuel Bastien és Luigi Castaldo góljaival fordítani tudtak. A végjátékban még Arinit kiállították, de az eredményt ez már nem befolyásolta. A pocsék rajt után a zöld-fehérek nagyon szépen felkapaszkodtak és pontszámban beérték a bukdácsoló romagnaiakat, így a két csapat jelenleg hetedik-nyolcadik helyen tartózkodik.

Az Ascoli a Spezia 3-0-s legyőzésével hosszú idő után elmozdult a kieső zónából és jelenleg a Serie B utolsó bennmaradó helyét foglalja el. A gólgyártást a fordulást követően a tehetséges Andrea Petagna kezdte el a közvetlen közelről, majd a hajrához közeledve két perc alatt újabb két góllal alakították ki a biztos hazai győzelmet: Bright Addae egy szöglet után tüzelt a kapuba, Daniele Cacia pedig védhetetlen gólt lőtt, miután véleményes módon játszotta tisztára magát az utolsó hátvéddel szemben. A vesztes fél színeiben Tamás Krisztián ezúttal nem jutott szóhoz. A bianconeri október óta először nyert meg egymás után két meccset, szezonbeli hetedik sikerüket aratva, míg a liguriaiak öt mérkőzés után először találtak legyőzőre, de őrzik helyüket a középmezőnyben, a 12. pozícióban.

Tovább tart a Livorno mélyrepülése, az amarantók ezúttal a kieső zónában tartózkodóVirtus Lanciano ellen kapituláltak 2-1 arányban. A második játékrész derekánál Guido Marilungo két perc alatt duplázni tudott, először büntetőből, másodszor egy látványos ollózással talált be, mellyel eldöntötte a három pont sorsát. A vendégek erejéből már csak a szépítésre futotta a finisben az ifjú Cristian Bunino bólintása révén. A Virtus egy hónap után győzött újra, de továbbra is utolsó előtti a mezőnyben, viszont a Livorno már tíz mérkőzés óta veretlen és a 16. helyen már csak egyetlen pont az előnye az osztályozóhoz képest.

A sereghajtó Como a Salernitana elleni 2-1-es győzelemmel gyűjtötte be a három pontot. Az első félidőben Massimo Coda sarkazásos vezető góljára Osarimen Ebagua felhőfejesével válaszoltak a hazaiak, és sokáig úgy tűnt, hogy csendes pontosztozkodás történik, azonban a 94. percben az északiak egy vitatott büntetőhöz jutottak, Simone Ganz pedig élt a kínálkozó lehetőséggel. A tizenegyest megelőzően szabálytalankodó Pestrint második sárga lappal kiállították. A Como mindössze második győzelmét ünnepelhette a szezonban, első ízben még a Novara otthonában tudtak diadalmaskodni a bajnokság ötödik fordulójában, 14 ponttal továbbra is masszívan utolsók, a play-out-tól még mindig hét pontra vannak. A zsinórban harmadik vereségét begyűjtő salernóiak is a kieső zónába süllyedtek, ők sem töltheti nyugalomban a téli pihenőt.

A vasárnap estére tervezett Perugia-Vicenza mérkőzést a köd miatt elhalasztották, új időpontja január 19. lesz. A griffek a kilencedik, míg a tavaly még rájátszásban szereplő venetóiak csupán a 19. helyen tanyáznak a szünetre.

A Serie B most három hétig szünetelni fog, a 22. forduló mérkőzéseit január 16-án rendezik meg.

További folyamatos másodosztályú hírekért kövesd rendszeresen a Serie B magyar oldalt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik