19. forduló

2630824 26308242630824 2630824
Vágólapra másolva!
2015.12.21. 16:12
Címkék
Az elmúlt hétvégén egyetlen pontra apadt a Crotone előnye a Serie B trónján a Cagliarival szemben, miután a déliek döntetleneztek, a szárdok...

Az elmúlt hétvégén egyetlen pontra apadt a Crotone előnye a Serie B trónján a Cagliarival szemben, miután a déliek döntetleneztek, a szárdok viszont győzelemmel zárták a 19. fordulót.Az elmúlt hétvégén egyetlen pontra apadt a Crotone előnye a Serie B trónján a Cagliarival szemben, miután a déliek döntetleneztek, a szárdok viszont győzelemmel zárták a 19. fordulót.

A listavezetőCrotone egy fordulatos mérkőzésen 2-2-es döntetlenre végzett az alsóbb régióban tanyázó Latina vendégeként. A lazióiak az első félóra végén a hátvéd Andrea Esposito jóvoltából szereztek vezetést egy szöglet utáni lecsorgó labdát követően, majd a második játékrész derekánál Ruben Olivera hat percen belül kapott két sárga lapot és a kiállítás sorsára jutott. Ráadásul a második után megítélt tizenegyest Federico Ricci értékesítette. Aztán a 84. percben ismét lecsapott a horvát gólgép, Ante Budimir egymást követő negyedik bajnokiján volt eredményes, amikor a kapust megelőzve, közvetlen közelről bólintott a hálóba, de ezúttal nem szerzett győztes gólt, mivel a Latina a finisben Maxwell Acosty lövésével ki tudott egyenlíteni. A Crotone az egy ponttal is biztosan megőrizte vezető helyét a Serie B tabella tetején, de már csak egy ponttal tartják maguk mögött a Cagliarit, míg a nerrazzurrik jelenleg a 16. pozíciót foglalják el.

A hétvége élmezőnybeli rangadóján szombat estea Cagliari 2-1 arányú győzelmet aratott a Bari ellen egy kiváló iramú mérkőzésen. Az első etap derekánál Federico Melchiorri egy kipattanó értékesítésével juttatta előnyhöz a hazai csapatot, majd a 35. percben Farias kiugratásából Marco Sau tovább növelte a szárdok vezetését. Két perccel később a veterán Alessandro Rosina a jobbösszekötő helyéről végezhetett el szabadrúgást, amely érintés nélkül kötött ki Storari kapujának jobb alsó sarkában. A második félidőben kézben tartották a meccset a hazaiak, akár több góllal is nyerhettek volna, de a végjátékban Sau pocsékul helyezett büntetőjét Guarna kivédte, így a végletekig kiélezetten alakult a mérkőzés. A szárdok így egyetlen pontra megközelítették a fordulóban csak döntetlenező éllovas Crotonét, míg a kakasok három fordulón belüli második vereségükkel visszacsúsztak a negyedik helyre és már öt pont a hátrányuk az automatikus feljutó helytől.

A Novara zsinórban a hatodik győzelmét aratta, miután az újoncok rangadóján3-1-re diadalmaskodott az Ascoli otthonában. Az északiak a bolgár légiós, Andrei Galabinov korai ziccergóljával kerültek lépéselőnybe, majd a félidő végéhez közeledve Pablo Gonzales tovább növelte a különbséget egy újabb ellentámadás végén. A 52. percben Almici kiállításával tíz emberre fogyatkozott a bianconeri, ennek ellenére Nicola Bellomo büntetőjével közelebb tudtak zárkózni, de a végjátékban Nicolas Viola találatával állították vissza a piemontiak a kétgólos különbséget. A szárnyaló Novara így a harmadik helyre ugrott fel, három ponttal a második Cagliari mögött, míg a hullámzóan teljesítő Ascoli már harmadszor veszített a legutóbbi négy fordulóban, így továbbra is a kieső zónában tartózkodik.

A Brescia és a Spezia nem bírt egymással, a találkozó végeredménye 1-1 lett. A felzárkózóban lévő liguriaiak a 23. perctől Emanuele Calaio találatával egy jó darabig vezettek, de az utolsó húsz perchez érve az oroszlánok veterán gólgyárosa, Andrea Caracciolo pontot mentett a házigazda számára Embalo jobb oldali elfutását követően. Tamás Krisztián a vendég csapat színeiben a 86. percben jelentkezett játékra, míg a hosszabbítás perceiben Kupiszt kiállították a hazai oldalon. Mindkét csapat hetek óta tartó veretlen sorozata tovább folytatódott, ám amíg a Brescia a biztos rájátszást jelentő, ötödik helyen tanyázik, addig a Coppa Italiában egyedüli másodosztályú csapatként állva maradó Spezia továbbra is csupán a 12. pozíciót foglalja el.

Az abruzzói derbin a Pescara házon kívül aratott 2-1-es sikert a Virtus Lanciano ellen. Az előzetesen is esélyesebbnek tartott delfineknek alig 26 percre volt szükségük a vezetés megszerzéséhez, melyet Gianluca Caprari védhetetlen átlövésével ragadtak magukhoz. A fordulást követően nem sokkal Ledian Memushaj tizenegyesből tovább növelte az előnyt, a rossonero erejéből már csak egy szépítő találatra futotta Domenico Di Cecco révén, ezúttal a Serie B góllövőlistájának éllovasa, Gianluca Lapadula csak kihagyott helyzetekig jutott. A Pescara egymást követő második sikerével őrzi a hatodik helyét, ellenben a sorozatban negyedszer vesztő Virtus változatlanul kieső pozícióban vegetál, mindössze a sereghajtó Comót tudva maga mögött.

A Serie B hétvégi fordulójának legsimább mérkőzésén a Cesena 4-0 arányban tömte ki a Ternanát, amely a múlt héten éppen ilyen különbségű győzelmet aratott a Como ellen. A tavaly még élvonalbeli tengeri csikók három nyeretlen mérkőzést követően javítottak, ezúttal Lorenzo Rosseti már a nyolcadik percen megkezdte a gólgyártást, majd az utolsó negyedórán belül Kessie, Caldara és Sensi találataival alakították fölényessé a különbséget. A romagnaiak továbbra is csupán a hetedik helyen tartózkodnak, míg a szörnyek a vereség ellenére is biztonságban érezhetik magukat a mezőny 15. pozíciójában.

A nyitó mérkőzésena Modena az első félidő hajrájában szerzett találatokkal 2-0 arányban felül múlta a Salernitanát egy igazi alsóházi rangadón. A kanárik soraiból Luca Belingheri és Pablo Granoche volt eredményes az első játékrész utolsó öt percén belül, előbbi fejesgólját alighanem leshelyzet előzte meg, az uruguayi “El Diablo” viszont gyönyörűen játszotta tisztára magát mielőtt a hálóba helyezett volt. Ez a néhány perces csapás elég volt a Modenának a győzelemhez, mellyel megelőzték a gránátokat és biztos bennmaradó helyre értek, miközben a vesztes fél osztályozós pozícióba süllyedt.

A második péntek esti összecsapáson a házigazdaPerugia 4-1-re lelépte a Livorno alakulatát. Pedig az első félóra végeztével még a toszkán együttes került lépéselőnybe a korábbi Perugia-játékos, Marco Moscati távoli lövése jóvoltából. Nem sokkal később azonban tíz emberre fogyatkoztak Comi második sárga lapja miatt, és az umbriaiak a második félidőben óriási offenzívát indították, végül két cserejátékos három, és összesen négy találattal megfordították a mérkőzést. A padról beszállva Jean Armel Drole egy, Matteo Ardemagni pedig két gólt szerzett, valamint Vittorio Parigini is eredményes volt, aki a végjátékban ugyancsak a kiállítás sorsára jutott. A griffek két vereség után elért sikerükkel újra elcsípték az utolsó play-off pozíciót, míg a zsinórban nyolcadik meccsét nyeretlenül megvívó Livorno már csak a 12. pozícióból várhatja a hétvége hátralévő mérkőzéseit.

A Virtus Entella a vártnál jóval simább, 4-1-es csapást mért a Vicenza együttesére. Az Entella hosszú veretlen sorozata a múlt héten Pescarában megszakadt, a venetóiak pedig hosszú ideje nyeretlenek voltak. Az összecsapás egy gyors gólváltással kezdődött, a portugál Pedro Ferreira vezetést érő találatára Cristian Galano büntetőből felelt. Aztán egy másik korábbi Bari-játékos, Francesco Caputo lett a meccs főszereplője, aki a második félidő elején két találattal gyakorlatilag eldöntötte a három pont sorsát, majd a végeredményt Gaetano Masucci gólja állította be. A Virtus ezzel visszafoglalt az utolsó play-off pozíciót a pénteken diadalmaskodó Perugiától, míg az immár nyolc forduló óta nyeretlen Vicenza egészen osztályozós helyre csúszott vissza a közelmúltbeli mélyrepülés következtében.

A Trapani és a Pro Vercelli egymás elleni összecsapása 1-1-es döntetlenre végződött. Igor Coronado remek cselsorozat utáni góljával a hazaiak kerültek lépéselőnybe a félidő hajrájában, majd a 77. percben a fiatal cserecsatár, Giacomo Beretta közelről bepofozta az északiak számára. A vendéglátók közelebb álltak a győzelemhez, ha Citro csak egyet értékesített volna a több zicceréből, akkor három ponttal is gazdagodhattak volna. Így azonban a pontosztozkodás azt jelentette, hogy a két csapat közt megmaradt az egy pontos különbség a gránátok javára, s maradtak mindketten a Serie B középmezőnyében, a szicíliaiak a 11., a piemontiak a 13. helyet foglalják el.

Az Avellino zsinórban harmadik győzelmével kezd visszakapaszkodni a tavaly megszokott helyezés közelébe, hiszen a farkasok a cseh hátvéd, Milan Nitriansky bődületes szabadrúgásgóljával 1-0 arányban felül múlták az utolsó Comót házon kívül. A zöld-fehérek a jó széria révén a tizedik helyre küzdötték fel magukat, a sorozatban harmadik alkalommal kapituláló Como együttese azonban változatlanul a sereghajtó pozícióban szerénykedik.

További folyamatos másodosztályú hírekért kövesd rendszeresen a Serie B magyar oldalt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik