18. forduló

2630824 26308242630824 2630824
Vágólapra másolva!
2015.12.15. 16:12
Címkék
Az elmúlt hétvégén a Serie B 18. fordulóját rendezték meg, mely alatt az éllovas Crotone újabb győzelmet aratott, az üldöző Cagliari viszont...

Az elmúlt hétvégén a Serie B 18. fordulóját rendezték meg, mely alatt az éllovas Crotone újabb győzelmet aratott, az üldöző Cagliari viszont csak egy pontot szerzett, így három egységre nőtt a listavezető előnye.Az elmúlt hétvégén a Serie B 18. fordulóját rendezték meg, mely alatt az éllovas Crotone újabb győzelmet aratott, az üldöző Cagliari viszont csak egy pontot szerzett, így három egységre nőtt a listavezető előnye.

A Crotone érvényesítette a papírformát, és a listavezető 1-0 arányban diadalmaskodott az osztályozós helyen szerénykedő Modenával szemben az aktuális forduló vasárnap esti összecsapásán. A kanárik lehetőségeit jelentősen korlátozta Cionek piros lapja, melynek következtében a vendégek már a találkozó 33. percétől emberhátrányban játszottak. Ennek ellenére a calabriaiak nehezen tudták feltörni Crespo tanítványainak zárt védekezését, végül a horvát gólgyárosnak, Ante Budimirnak sikerült mindez bő negyedórával a befejezés előtt, aki immár nyolcadszor volt eredményes az idényben. Ezzel zsinórban a negyedik fellépésén talált be, három bajnokin és a Milan elleni Coppa-meccsen. A ligaelső már 40 pontos és háromra növelte előnyét az üldöző Cagliarival szemben, miközben a Modena változatlanul csak az osztályozót jelentő, 19. pozícióban székel.

A második helyezettCagliari 1-1-es döntetlent ért el a Livorno otthonában, így három pont hátrányból követi az éllovast. A szárdok Diego Farias korai góljával kerültek lépéselőnybe, amikor a harmadik percben egy kapitális védelmi hibát használtak ki, a házigazda azonban a második játékrész elején a gólfelelős, Daniele Vantaggiato szabadrúgása révén válaszolni tudott. Mindkét csapat előtt adódtak komoly lehetőségek és vitatható szituációk, de döntés nem született. Az amarantók hét forduló óta nyeretlenek, az utolsó hét mérkőzés alatt ráadásul csupán három döntetlent hoztak össze, így a Serie B táblázatának 12. helyére csúsztak vissza.

A vasárnapi játéknap első mérkőzéséna Bari 1-0 arányban megverte a Perugia együttesét, ezzel továbbra is őrzi dobogós helyét a bajnokságban. A kiélezett mérkőzés a többet veszélyeztető házigazdák javára a 67. percben dőlt el, amikor a tehetséges hátvéd, Stefano Sabelli egy kiválóan eltalált távoli átlövéssel köszönt be. A kakasok tehát javították a hétközi, modenai váratlan fiaskót, és a harmadik helyen két pontra megközelítették a második helyezett rossoblut, míg a három győzelem után másodszor vesztő griffek lecsúsztak a Serie B play-off pozíciói közül, s jelenleg csak kilencedikek.

A hétfő esti zárómérkőzésen a Novara 4-1-gyel küldte haza a Trapani gárdáját. Valamennyi találat a mérkőzés utolsó húsz percében esett, amikor a házigazda a frissen beállt Felice Evacuo tizenegyesével szerzett először vezetést. Két perccel később Simone Rizzato révén válaszoltak a szicíliaiak, ám néhány újabb pillanattal később, Pasquale Fazio szerencsétlen öngóljával visszavette az előnyt az újonc alakulat. A végjátékban még Evacuo megszerezte a hatodik találatát is az idényben, valamint egy másik cserejátékos, a tehetséges Lorenzo Dickmann is eredményes tudott lenni, pályafutása első Serie B-s találatát szerezve. Az északi gárda zsinórban ötödik győzelmét aratta, s egymást követő harmadik alkalommal nyert 4-1 arányban, így könnyedén őrzi a rendkívül előkelő, negyedik pozíciót, míg újabb fiaskójával a Trapani csak a táblázat tizedik helyét tölti be.

Kisebb meglepetésrea Brescia 2-1-es győzelmet aratott Vicenzában, így tovább folytatódik a kék-fehérek kiváló szereplése. Pedig a mérkőzést a vendéglátók kezdték jobban, ám az oroszlánok az első félidő derekánál kétszer is eredményesek tudtak lenni. Mindkét gólt a veterán Andrea Caracciolo szerezte egy-egy ellentámadás végén, ezzel már öt találatnál jár az idényben. A venetóiak erejéből csak a szépítésre futotta, a szünet után az eltiltásból visszatérő Filip Raicevic vette be Minelli kapuját Giacomelli bal oldali bejátszásából. A lombardiaiak négy fordulón belüli harmadik sikerükkel már az ötödik helyre masíroztak előre, ezzel szemben az öt meccs óta nyerésképtelen Vicenza már csak a 16. pozíciót foglalja el, azonos pontszámban az osztályozós helyezettel.

A Pescara megállította a Virtus Entella menetelését, miután 2-0-ra győztek ellenük az Adriaticóban. A delfinek vezető gólját az albán Ledian Memushaj fejelte a 33. percben, majd a hajrában a Serie B góllövőlistájának éllovasa, Gianluca Lapadula állította be a végeredményt egy nagyszerű mozdulattal, amely már a tizedik találatát jelentette az évben. Az elmúlt három mérkőzésén mindössze egyetlen pontot szerző Pescara az újbóli sikerrel a hatodik helyre ugrott fel, míg a Virtus továbbra is az utolsó rájátszás-helyet foglalja el.

A szombati játéknap legdrámaibb mérkőzésénaz Avellino a Lanciano ellen 3-2-re diadalmaskodott. Az első félidő hajrájában a Virtus szerzett vezetést Antonio Piccolo sikeres büntetőjével, majd a fordulást követően az ifjú Federico Di Francesco egy jól helyezett lövéssel tovább növelte az előnyt, amikor már emberhátrányban játszottak Aquilanti második sárga lapja miatt. A farkasok ezt követően kezdték meg a felzárkózást, az első lökést Mariano Arini átlövése indította meg az 56. percben. Sokáig úgy tűnt, hogy hiábavalónak bizonyulnak az Avellino erőfeszítései, a végjátékban azonban két rutinos támadó egy-egy villanással megfordította a javukra a meccset, Francesco Tavano és Luigi Castaldo találataival begyűjtötték a három pontot. A várakozáson alul szereplő déliek két győzelemmel megerősítették a bennmaradó pozíciójukat és jelenleg a 14. helyet foglalják el, a Lanciano egymást követő harmadik fiaskója után viszont 14 ponttal maradt az utolsó előtti helyen.

A Pro Vercelli 2-0 arányban felülmúlta a jóval esélyesebb Cesena együttesét, amely egyre jobban kezd eltávolodni az automatikus feljutó helyektől. A kezdőcsapatban tíz olasz játékost felvonultató piemontiak mindkét találata a mérkőzés első 24 percében született, a gólgyártást Fausto Rossi kezdte a kilencedik minutumban, majd nem sokkal később Nunzio Di Roberto értékesített egy tizenegyest. A bianconeri az elmúlt három körben csupán egy döntetlent regisztrált, a legutolsó hét forduló alatt pedig mindössze egy győzelmet szerzett, és a napokban egy pontot le is vontak tőlük, így a dobogóról pár hét alatt a hetedik helyre csúsztak vissza. Ezzel szemben a két egygólos vereséget feledtető Vercelli a 13. helyen, jelenleg teljes biztonságban érezheti magát a kiesés elől menekülő csapatok közt.

Egymást követő második győzelmévelmegkezdte a felzárkózást a Spezia alakulata, ezúttal a Latina ellen ünnepelhetett 2-1-es győzelmet. A liguriaiak mindkét gólját a brazil támadó, Nene szerezte, míg a nerrazzurrik Nicolao Dumitru révén szépítettek. Nenad Bjelica együttese sorozatbeli második sikerével a 11. pozícióba kapaszkodott vissza, ezzel szemben a lazióiak hat fordulón belül negyedszer kapituláltak, és ezalatt mindössze négy pontot gyűjtöttek, már csak a legutolsó bennmaradó helyet birtokolják.

Egy alsóházi rangadóna Salernitana 2-0 arányban győzött az Ascoli ellen, mellyel a gránátok rendkívül fontos három pontot szereztek. A campaniai csapat hatalmas lelkesedéssel küzdött és megérdemelten tartotta otthon a három pontot. Az első játékrész felénél a csapatkapitány Manolo Pestrin egy hatalmas átlövéssel vette be a vendégek ketrecét a kapufa segítségével, majd a második etap elején Grassi hatalmas helyzetben hibázott, de percek múlva pedig Massimo Coda góllal fejezett be egy gyönyörű ellentámadást, bebiztosítva a hazai győzelmet. Ennek ellenére a Salernitana még mindig csak play-out pozíciót foglal el, de három pontot vert a legjobb kieső helyet betöltő Ascolira.

Egy másik alsóházi rangadó még simább küzdelmet hozott,a Ternana ugyanis 4-0-ra intézte el a sereghajtó Comót. A szörnyek mindkét félidőben két-két gólt szereztek: az elsőben Falletti és Avenatti, a másodikban Gondo és Palumbo voltak eredményesek. Négy meccsen belüli harmadik sikerével az umbriaiak a 15. helyen állnak, az újonc Como sorsa viszont egyre reménytelenebb, 18 forduló alatt mindössze 10 pontot szereztek, már nyolc pont a hátrányuk egyáltalán az osztályozótól is.

További folyamatos másodosztályú hírekért kövesd rendszeresen a Serie B magyar oldalt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik