17. forduló

2630824 26308242630824 2630824
Vágólapra másolva!
2015.12.10. 08:12
Címkék
A keddi és a szerdai napon lebonyolították a 17. fordulót a Serie B 2015-2016-os szezonjában, a listavezető páros egyre inkább kiemelkedik a mezőnyből...

A keddi és a szerdai napon lebonyolították a 17. fordulót a Serie B 2015-2016-os szezonjában, a listavezető páros egyre inkább kiemelkedik a mezőnyből, ugyanis a Crotone és a Cagliari ezúttal sem hibázott.A keddi és a szerdai napon lebonyolították a 17. fordulót a Serie B 2015-2016-os szezonjában, a listavezető páros egyre inkább kiemelkedik a mezőnyből, ugyanis a Crotone és a Cagliari ezúttal sem hibázott.

Megtartotta vezető helyét a Serie B élén a Crotone csapata, miután Ante Budimir hajrábeli találatával 1-0-ra diadalmaskodott a Como otthonában. A campaniaiak horvát gólgyárosa idénybeli hetedik találatát a 87. percben szerezte, amikor ballal védhetetlenül kilőtte a hosszú alsót, így a listavezető továbbra is őrzi egy pontos előnyét legfőbb üldözőjével szemben. A Como hiába tartotta magát sokáig, a Cagliari után a Crotonét már képtelen volt megtréfálni, így 1-7-9-es mutatóval változatlanul sereghajtók a mezőnyben.

A második helyezettCagliari 3-1 arányban hozta a kötelezőt a kieső zónában tartózkodó Virtus Lanciano vendégeként. A szárdok már az első félidő alatt kétgólos előnyt építettek fel két légiós, Andres Tello és Bartosz Salamon góljai révén, majd a második etap derekánál az abruzzói gólfelelős, Antonio Piccolo szépítő találata után alig öt perccel, Alberto Cerri állította vissza a különbséget, aki tavaly még éppen a Virtust erősítette. A Casteddu két nyeretlen fellépés után javított és változatlanul egy pont lemaradásból üldözi a Crotonét, ellenben a Lanciano egymást követő második sima vereségével továbbra is csak a 21. pozícióban tanyázik.

Meglepetésre a harmadik helyezettBari 2-1-es vereséget szenvedett a Modena otthonában. A három vesztes meccs után újra diadalmaskodó kanárik már az első negyedóra végére két gólos előnyhöz jutottak, Riccardo Nardini bődületes átlövése mellett az uruguayi Pablo Granoche is végre bepiszkálta szezonbeli első találatát, majd a kakasok erejéből már csak a szépítésre futotta a második játékrészben a csereként beálló Gianluca Sansone szabadrúgása jóvoltából. A jó passzban lévő pugliaiak október 17-e óta először kaptak ki, ennek ellenére 32 ponttal tartják a harmadik helyet, míg Hernan Crespo csapata a mostani győzelem dacára is csak play-out pozíciót foglal el.

A Cesena és a Trapani egymás elleni mérkőzése 0-0-s döntetlennel ért véget, pedig hazai oldalon 36, a vendégen pedig 18 kapura lövéssel próbálkoztak, ennek ellenére egyetlen találat sem született. Az utolsó negyedórán belül mindkét oldalon történt egy-egy kiállítás, a szicíliaiaknál Davide Raffaello, a tengeri csikóknál Mattia Caldara fejezte be idő előtt az összecsapást. Mindkét csapat elég hullámzóan teljesít, az emiliaiak tartják magukat az ötödik helyen, a Trapani pedig egymást követő negyedik veretlen meccse után a Serie B 10. helyén tanyázik.

Tovább szárnyal az újonc Novara együttese, amely ezúttala Perugiát mosta le 4-1 arányban házon kívül. Sorozatbeli negyedik sikerével továbbra is tartja a negyedik helyet Marco Baroni legénysége. A griffek otthonában Simone Corazza góljával korán vezetést szereztek, majd a második félidő derekánál Felice Evacuo jóvoltából növelték az előnyt, erre még Vittorio Parigini találatával szépítettek a hazaiak, de a végjátékban Pancrazio Farago és Andrei Galabinov simává tette a különbséget, így a Novara gyakorlatilag iskolajátékkal diadalmaskodott. A Perugia három győzelem után kapitulált újra, a két jó formában lévő csapat közül ezúttal ők húzták a rövidebbet, ezzel le is csúsztak a kilencedik helyre.

Ugyancsak folytatódik a Virtus Entella kiváló szereplése, ezúttal a Latinát múlták felül 1-0 arányban. A végig kifejezetten küzdelmes összecsapás a 73. percben dőlt el, amikor a liguriaiak gólfelelőse, Francesco Caputo magabiztosan értékesített egy kezezés miatt megítélt tizenegyest. A tizenkét meccs óta veretlen Virtus ezzel play-off helyre lépett, pedig az elmúlt szezon után papíron kiesett a másodosztályból és csak a kizárások miatt tarthatta meg helyét a Serie B-ben, míg a hullámzóan teljesítő nerrazzurrik maradtak a középmezőnyben és a 14. helyet foglalják el.

A Spezia 1-0-ra legyőzte a Vicenza gárdáját, ezzel október 11-e óta először arattak újra győzelmet. A három pont sorsáról döntő találatot a házigazdák 20 esztendős csatára, Patrick Ciurria szerezte az első félidő hosszabbításában egy parádés emelés jóvoltából. A kilenc nyeretlen mérkőzés után újra diadalmaskodó liguriaiak ezzel megelőzték a mostanság szintén gyengén teljesítő venetóiakat, hiszen Pasqual Marino legénysége az utolsó hat mérkőzésén képtelen volt győzelmet aratni. Jelen állás szerint a Spezia a 12., a Vicenza pedig a 13. helyen áll.

A keddi játéknap alsóházi rangadójánaz Ascoli életbevágóan fontos, 1-0-s győzelmet aratott a Ternana felett. A marcheiak soraiból a győztes gólt Bellomo elfutása után Salvatore Caturano szerezte meg közvetlen közelről a mérkőzés 15. percében, később pedig már nem történt változás. A három nyeretlen fellépés után aratott újbóli győzelemmel ellenére kieső helyen vannak, de két pontra megközelítették a két győzelem után kapituláló Ternanát, amely jelenleg a legutolsó bennmaradást érő helyen székel.

Hasonlóan fontos sikert aratott az Avellino a Pro Vercelli ellen, szintúgy 1-0 arányban. A farkasok győztes gólja az 56. percben született Angelo D’Angelo jóvoltából, aki egy rövid felszabadítást vágott be kíméletlenül Pigliacelli hálójába. A déliek ezzel három vesztes mérkőzést követően tudtak újra diadalmaskodni és megerősítették helyüket az utolsó bennmaradó pozíciók egyikén. A Vercelli egymást követő második veresége ellenére egy ponttal még mindig megelőzi a zöld-fehéreket és a táblázat 15. helyén tartózkodik, közvetlenül a zöld-fehérek előtt.

Az egyetlen kedd esti összecsapásona Brescia 2-0-ra megverte a Pescarát. Az oroszlánok mindkét gólt az első félidőben szerezték egy két perces periódus alatt az első félóra végén, amikor Embalo előbb Alexandre Geijónak, majd Luca Mazzitellinek adott gólpasszt. Ezzel az eredménnyel a két csapat helyet cserélt egymással a tabellán, a hazai pályán továbbra is veretlen lombardiaiak feljöttek a hatodik pozícióba, két ponttal maguk mögé utasítva a zsinórban harmadszor is nyeretlen abruzzóiakat.

A Livorno és a Salernitana gól nélküli döntetlenre végzett egymással szerda este egy felejthető mérkőzésen, melyen a hazaiak egyértelműen veszélyesebben játszottak, Terracciano kapus azonban sebezhetetlennek bizonyult. Az egy pont igazából mindkét csapat számára édeskevés volt, az amarantók egyre messzebb kerülnek a rájátszástól, hiszen már csak 11-ek a Serie B-ben, a gránátok pedig változatlanul osztályozós helyen állnak. Előbbi gárda hat, utóbbi négy forduló óta képtelen volt begyűjteni bárki ellen is a három pontot.

További folyamatos másodosztályú hírekért kövesd rendszeresen a Serie B magyar oldalt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik