16. forduló

2015.12.07. 07:12
Címkék
A Serie B 16. fordulójában ismét változás történt az élen, a szezon meglepetéscsapata, a Crotone kihasználva az éllovas Cagliari újabb botlását...

A Serie B 16. fordulójában ismét változás történt az élen, a szezon meglepetéscsapata, a Crotone kihasználva az éllovas Cagliari újabb botlását, ezzel visszavette a vezetést a bajnokságban.A Serie B 16. fordulójában ismét változás történt az élen, a szezon meglepetéscsapata, a Crotone kihasználva az éllovas Cagliari újabb botlását, ezzel visszavette a vezetést a bajnokságban.

Meglepetésre a forduló záró mérkőzésén az eddigi listavezetőCagliari hazai környezetben csak 1-1-es döntetlent ért el a sereghajtó Como ellen. A találkozó első gólját a lombardiaiak gólfelelőse, Simone Ganz szerezte az 50. percben, majd a hajrában Fossati kiállítása révén a szárdok emberhátrányba kerültek, ennek ellenére a hosszabbítás pillanataiban Joao Pedro révén még pontot tudtak menteni. Az élvonalba visszaigyekvő Casteddu a szezon során első ízben nem nyert meg egy hazai meccset, egymást követő második meccsén nem aratott győzelmet, ezzel el is vesztették az első helyet, jelenleg egy pont a hátrány a Crotone mögött. A Como helyzetén a pontszerzés nem sokat segített, tíz ponttal továbbra is csak 22-ek a Serie B mezőnyében.

A Crotone a Cesena 2-0-s legyőzésével a tabella élére ugrott, egy ponttal visszaelőzve a jóval esélyesebb Cagliarit. A forduló legnagyobb rangadójának tartott mérkőzés jó darabig kiélezett csatát hozott, ám a második félidőben a hazaiak dominálni kezdtek, és végül el is döntötték a három pontot sorsát. A horvát légiós Ante Budimir ismét eredményes tudott lenni Ricci bejátszásából, védhetetlen fejes gólja immár a hatodik találata volt a szezonban, majd a román hátvéd Mihai Balasa ugyancsak fejjel vette be Gomis kapuját. Massimo Drago tehát vereséggel tért vissza korábbi csapata otthonába, így a papíron erősebb kerettel bíró Cesena már csak az ötödik helyen áll, és a legutóbbi öt fordulóban mindössze négy pontot szerzett.

Változatlanul két pontos hátránybólköveti a Crotonét a Bari csapata, amely ezúttal3-0 arányban fektette két vállra az Ascoli együttesét. A kakasok az első játékrész hajrájában tudták feltörni a bianconeri zárt védekezését, amikor a veterán Franceso Valiani volt eredményes, majd a térfélcserét követően Alessandro Rosina büntetőjével végképp eldőlt a mérkőzés, a végeredményt pedig Riccardo Maniero menetrend szerinti találata alakította ki. A 32 ponttal harmadik helyezett pugliaiak zsinórban a nyolcadik találkozón őrizték meg veretlenségüket, míg a kieső zónában szerénykedő Ascoli immár a tizedik vereségét szenvedte el a szezonban, ami a legtöbb a Serie B mezőnyében.

A Novara 4-1-es csapást mért a Virtus Lanciano gárdájára. Pedig nem úgy indult a mérkőzés, ahogyan a piemonti csapat szurkolói elképzelték, hiszen a csapatkapitány Pablo Gonzales már az első negyedóra után a kiállítás sorsára jutott egy ütés miatt, azonban a kihúzták tíz emberrel a félidőt, majd Bacinovic is piros lapot kapott a vendégeknél. A szünet után a svájci Roberto Rodriguez ziccerből szerzett vezetést a hazaiaknak, melyre ugyan Stefano Padovan révén válaszolt a Virtus, a záró negyedórában a Novara mindent eldöntött: Farago, Galabinov és Corazza védhetetlen góljaira nem érkezett válasz. Magabiztos győzelmével az újonc csapat sorozatbeli harmadik sikerét aratta és a -2 pont ellenére a negyedik helyre tört előre, miközben a rossonero változatlanul a kieső zónában szerénykedik 14 szerzett ponttal.

APescara a kétgólos előny ellenérecsak 2-2-es döntetlennel zárt a Spezia ellen. Valamennyi találat a második félidőben született, a delfinek Michele Fornasier szöglet utáni fejesével és a Serie B góllövőlistáján a vezető helyét megerősítő Gianluca Lapadula idénybeli kilencedik góljával már 2-0-ra vezettek a 63. percben, de később Andrea Catellani egy remek lövéssel szépített, Claudio Terzi pedig a hajrában büntetőből kiegyenlített. Tamás Krisztián az idényben először kapott lehetőséget a kezdőben, 61 percen át erősítette a Spezia védelmét. A Pescara képtelen volt javítani a múlt heti fiaskót, 2-1-nél eldönthette volna a mérkőzést, ám maradt a hatodik pozícióban, míg a Spezia a kupatovábbjutást követően négy elvesztett bajnoki után szerzett pontot, bár még mindig csak a 22 csapatos mezőny 16. helyén tanyázik.

Még a pénteki játéknapona Perugia 1-0 arányban hozta a kötelezőt a Modenával szemben. A mérkőzés egyetlen találata korán megszületett, Samuel Di Carmine ugyanis már a nyolcadik percben eredményes volt szezonbeli harmadik góljával, egymást követő második meccsén köszönt be. Az umbriaiak sikerét különösebben az sem befolyásolta, hogy a mérkőzést Zebli hajrábeli két sárga lapjának köszönhetően létszámhátrányban fejezték be. A Perugia zsinórban harmadik, öt mérkőzésen belüli negyedik sikerével a hetedik helyre küzdötte fel magát, miközben a sorozatban harmadik nullapontos találkozóján áteső kanárik osztályozós helyen szerénykednek.

A forduló nyitómérkőzéséna Virtus Entella és a Brescia összecsapása 0-0-s döntetlenre végződött. Bár a házigazdák többet birtokolták a labdát, az oroszlánok a kapura veszélyesebbek voltak, találat azonban nem született a találkozón, így felejthető 90 perccel indult a hétvége. A pontosztozkodást követően a Brescia a nyolcadik, az Entella a tizedik pozíciót foglalja el, mindkét kis csapat megtartotta előkelő helyezését a mezőny első felében.

A Trapani 2-1-re legyőzte az Avellinót az aktuális játékhét déli rangadóján. A küzdelmes mérkőzésen a 34. percben Petriccuolo büntetőterületen belüli szabálytalansága második sárga lapot ért, Montalto azonban kihagyta a tizenegyest. Ennek ellenére még az első félidő hajrájában Igor Coronado közeli bólintásával előnybe kerültek a gránátok, de a második etap derekánál Angelo D'Angelo szintén fejjel volt eredményes, a 73. percben azonban a Trapani házi gólkirálya, Nicola Citro megszerezte a győztes gólt egy néhány lépésről bekotort kipattanó jóvoltából, ezzel már hatodszor volt eredményes a szezonban. A Trapani zsinórban harmadik hazai győzelmével a 9. helyre jött előre, ezzel szemben az Avellino egymás után harmadszor szenvedett vereséget és megint csak a Serie B utolsó bennmaradó helyét tölti be, ami a tavalyi szereplés fényében óriási csalódás.

Három nyeretlen mérkőzés utána Latina 3-1 arányban felül múlta a Livornót. A nerrazzurrik az első 26 perc alatt kétgólos előnyre tettek szert Schiattarella és Olivera jóvoltából, majd Daniele Vantaggiato idei nyolcadik találatával közelebb zárkóztak az amarantók. Hiába volt azonban szoros a küzdelem, egyenlítés helyett a 91. percben Jefferson góljával bebiztosította a sikert a laziói csapat, amely ezzel megerősítette helyét a középmezőnyben, és közvetlenül az utolsó öt forduló alatt csupán egyetlen pontot begyűjtő Livorno mögött helyezkednek el a 13. pozícióban.

A Vicenza és a Salernitana nem bírt egymással az első vasárnapi összecsapáson, és a mérkőzés gól nélküli döntetlennel zárult. Az esélyesebb venetóiak ugyan többet veszélyeztettek, de képtelenek voltak bevenni a déli gárda kapuját, a találkozó keménységéről a hat sárga lap árulkodik. A négy forduló óta nyeretlen Vicenza a tabella 12. helyén tartózkodik 20 egységgel, míg a szintén nem túl jó passzban lévő salernóiak maradtak osztályozós pozícióban.

Két alsóházi csapat egymás elleni mérkőzésén végülTernana örülhetett, miutánházon kívül aratott 2-1-es győzelmet a Pro Vercelli ellen. Fabio Ceravolo vezető góljára a házigazda Matteo Mustacchio révén válaszolt, azonban a meccs a 90. percben dőlt el, a csereként beküldött 19 esztendős Antonio Palumbo találata három pontot jelentett a szörnyek számára. A rossoverdi ezzel egy pontra megközelítette a 14. helyezett Vercellit, és egymás után két meccset nyert, míg a legyőzött fél éppen két siker után kapitulált újra. Mindkét csapat hullámzóan teljesít, de időről időre begyűjtött három pontokkal egyelőre őrzik a biztos bennmaradó pozíciókat.

További folyamatos másodosztályú hírekért kövesd rendszeresen a Serie B magyar oldalt!

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek