15. forduló

Vágólapra másolva!
2015.12.07. 07:12
Címkék
A Serie B 2015-2016-os szezonjában az elmúlt hétvégén immár a 15. forduló mérkőzéseit rendezték meg, és a Cagliari váratlan veresége miatt...

A Serie B 2015-2016-os szezonjában az elmúlt hétvégén immár a 15. forduló mérkőzéseit rendezték meg, és a Cagliari váratlan veresége miatt egy kicsit összerázódott az élmezőny.A Serie B 2015-2016-os szezonjában az elmúlt hétvégén immár a 15. forduló mérkőzéseit rendezték meg, és a Cagliari váratlan veresége miatt egy kicsit összerázódott az élmezőny.

Az éllovas Cagliari óriási meglepetésre kapitulált szombat délután, ugyanis a szárdoka Brescia vendégeként 4-0-s fiaskót szenvedett el. Az oroszlánok már az első félidőben is ígéretesen játszottak, de valamennyi találat a második etap során született, amikor a végére Storari kapus teljesen elvesztette a fonalat. Az elmúlt hetekben kétszer is súlyos vereséget elszenvedő lombardiai csapatból Tomasz Kupisz duplázott, Andrea Caracciolo és Carlos Embalo pedig egyszer-egyszer vette be a veterán portás ketrecét. A vereségnél sokkal fájóbb a Cagliari számára, hogy a hajrában egy súlyos sérülés következtében hosszú időre elvesztették a rutinos csapatkapitány, Daniele Dessenát. A Casteddu egymást követő négy győztes, és hat nyeretlen mérkőzés után veszítette, előnye mindössze egy pontra apadt a Crotonéval szemben, az idei bajnokságban csupán harmadik alkalommal kapitulált. Eközben a sorozatbeli negyedik hazai győzelmét arató Brescia a hetedik helyre lépett előre 23 ponttal.

A forduló nyitó mérkőzéséna Crotone házon kívül aratott 1-0-s győzelmet a Spezia ellen, köszönhetően Adrian Stoian korai tizenegyes góljának. A román csatár az idei szezonban immár ötödik alkalommal vette be az ellenfelek hálóját. Tamás Krisztián a vesztes csapatban pályára lépett a hajrában, az idényben első ízben kapott lehetőséget. Ezzel az eredménnyel tulajdonképpen mindkét gárda szériája folytatódott: a liguriaiak zsinórban negyedszer kaptak ki és közelítenek a veszélyeztetett zóna felé, már csak két egységgel előzik meg a Serie B osztályozós helyen álló csapatait, míg a második helyét megerősítő déliek ugyanennyi mérkőzés óta nem találtak legyőzőre, és ami még fontosabb, hogy egy pontra megközelítették a listavezető Cagliarit.

A harmadik helyezettBari képtelen volt hozni a kötelezőt, Davide Nicola fiai azonban legalább nem égtek le, mint az éllovas, és1-1-es döntetlent értek el a sereghajtó Como stadionjában. Az északiak a második játékrész elején Simone Ganz közeli találatával lépéselőnybe kerültek, de a 70. minutumban Giuseppe De Luca egy védhetetlen átlövéssel kiegyenlített. A Como bár becsülettel küzdött, jelen helyzetben az egy pont nem volt nagy segítség számára, az utolsó bennmaradó helytől még mindig hat egység a lemaradás, míg a Bari egymást követő három győzelem után kénytelen volt beérni a pontosztozkodással, de három pontra felzárkózott a listavezetőre.

A pénteki játéknap rangadójána Cesena együttese hazai környezetben 1-0 arányban felül múlta a Pescarát, ezzel a két azonos pontszámban lévő csapat közül a tengeri csikók mozdultak el és erősítették meg a negyedik helyet a tabellán, minimális lemaradásból üldözik a Serie B közvetlen élcsapatait. A mindent eldöntő találat már az összecsapás 12. percében megszületett Antonino Ragusa jóvoltából, aki egy oldalról beívelt pontrúgást követően bólintott mintaszerűen a hálóba. A hajrában a delfinek soraiból Torreira a kiállítás sorsára jutott. A bianconeri ezzel három nyeretlen mérkőzést követően aratott újra győzelmet, míg a hatodik helyre visszacsúszó abruzzóiak két siker után újra vereséget könyvelhettek el.

A Livorno képtelen volt visszaelőzni a Novara csapatát, ugyanis az újonc együttes 1-0-s győzelmet aratott a Stadio Armando Picchiben. A kék-fehérek találatát Pablo Gonzales szerezte Galabinov kiugratását követően egy nagyszerű átemelés formájában, amely később győztes gólnak bizonyult. Az ötödik helyre fellépő Novara csapata 7-1-1-es mutatóval bír az utóbbi kilenc fordulóból, ezzel szemben az amarantók a legutóbbi négy találkozón csupán egyetlen ponttal gazdagodtak, így le is csúsztak a Serie B play-off helyei közül, jelenleg csupán kilencedikek és az idényben már másodszor szenvedtek vereséget a félelmetesnek hitt otthonukban.

A Perugia megelőzte a Livornót, miután hátrányból fordítvadiadalmaskodott 2-1-re Avellinóban. A házigazda farkasok az első játékrész alatt sokkal aktívabban játszottak, és röviddel a szünet előtt Davide Gavazzi remekül eltalált lövésével a vezetést is megszerezték, azonban a térfélcserét követően mintha kicserélték volna a vendégeket. A griffek hamar kiegyenlítettek Samuel Di Carmine révén, majd nem sokkal később Vittorio Parigini találatával a vezetést is átvették, melyet nem engedtek ki kezeik közül. Ezzel a gyengén rajtoló umbriai csapat négy fordulón belüli harmadik sikerével végre elcsípte a nyolcadik helyet, míg a campaniaiak változatlanul a csalódást keltő, 16. pozícióban állomásoznak.

A Ternana magabiztos játékkal aratott 2-0-s győzelmet a Vicenza felett hazai környzetben. Az első találatot Fabio Ceravolo szerezte fejjel, a másodikat pedig az elsőnél előkészítést vállaló Cesar Falletti regisztrálta egy közeli lövésből. A kényszerű okokból erősen tartalékos venetóiak ezúttal nem tudták felvenni a harcot a kifejezetten motiváltan játszó vendéglátókkal. A szörnyek ezzel a sikerrel újra bennmaradó helyre léptek, míg a Vicenza a rájátszástól egyre messzebb sodródva, már csak a 13. pozíciót foglalja el.

Egy kifejezetten küzdelmes mérkőzésen a Lanciano 2-1 arányban nyert a Latina ellen. A piros-feketék mindkét találatát Antonio Piccolo szerezte, melyek közül az elsőt egy pazar szóló végén regisztrálta, a másodikat pedig tizenegyesből bombázta be, ezzel hat gólos a Serie B-ben. A kettő közt az első játékrész hajrájában a lazióiak Maxwell Acosty révén egyenlítettek, valamint a második félidő elején Corvia révén büntetőt is hibáztak. Érdekesség, hogy a Virtus tíz emberrel játszott Di Cecco kiállítása után, amikor megszerezte a győztes gólt, majd a hajrában Bruscagin is előbb mehetett zuhanyozni, mindkét oldalon felmutattak egy-egy piros lapot. Az abruzzóiak a fontos győzelem ellenére a kieső zónában szerénykednek, bár hét forduló óta először nyertek, a Latina pedig egymást követően harmadik meccsén volt képtelen begyűjteni a három pontot, és már csak két egységgel előzi meg a play-out helyen álló csapatokat.

AModena-Virtus Entella találkozó a hajrában dőlt el, ugyanis Francesco Caputo találatával a 79. percbena vendégek 1-0-ra győztek. A legutóbb Barit erősítő 28 esztendős támadó az ötödik találatát regisztrálta a szezonban. Az ördögök remek szereplése ezzel tovább folytatódott és tíz mérkőzés óta veretlenként, már a tizedik helyen állnak, azonos pontszámban a nyolcadik helyezést elfoglaló Perugiával, ezzel szemben a kanárik a legutóbbi két fiaskó okán jelen állás szerint osztályozóra kényszerülnének.

A pénteki játéknap alsóházi rangadójána Pro Vercelli idegenben aratott 2-1-es sikert a Salernitana felett. A tizedik percben egy megállíthatatlan szóló végén Mattia Mustacchio juttatta előnyhöz a vendégeket, majd a második félidő derekánál hiába egyenlített szokás szerint az ezúttal kezdő Alfredo Donnarumma egy közeli lövéssel, mert a 77. percben Mattia Mustacchio néhány méterről befejelte Strakosha hálójába a mindent eldöntő találatot. A duplázó 26 éves játékos az elmúlt két meccsen háromszor volt eredményes, míg Donnarumma zsinórban a negyedik találkozón szerzett gólt. Az öt fordulón belül negyedszer diadalmaskodó piemontiak a 12. helyre küzdötték fel magukat, miközben a hullámzó teljesítményt nyújtó déliek ismét play-out pozícóba süllyedtek.

Vasárnap a forduló legutolsó mérkőzésén megszületetta hétvége egyetlen gól nélküli döntetlenje az Ascoli és a Trapani egymás elleni összecsapásán. A házigazda csapat valamivel többet próbálkozott, de nem tudtak fölénybe kerülni. A két csapat közül változatlanul a szicíliaiak állnak jobban és a mezőny 11. helyén tanyáznak, míg az Ascoli maradt a kieső zónában, mindössze a sereghajtó Comót tartják maguk mögött.

További folyamatos másodosztályú hírekért kövesd rendszeresen a Serie B magyar oldalt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik