14. forduló

Vágólapra másolva!
2015.11.24. 08:11
Címkék
Az elmúlt hétvégén lejátszották a 14. forduló mérkőzéseit a Serie B 2015-2016-os kiírásában, melyek az élmezőnyben nem hoztak számottevő...

Az elmúlt hétvégén lejátszották a 14. forduló mérkőzéseit a Serie B 2015-2016-os kiírásában, melyek az élmezőnyben nem hoztak számottevő változást, a Cagliari továbbra is négy pont előnnyel áll a mezőny élén.Az elmúlt hétvégén lejátszották a 14. forduló mérkőzéseit a Serie B 2015-2016-os kiírásában, melyek az élmezőnyben nem hoztak számottevő változást, a Cagliari továbbra is négy pont előnnyel áll a mezőny élén.

A listavezetőCagliari papírforma győzelmével zárult az aktuális játékhét, miután a rossoblu3-0-ra legyőzte a kieső helyen szerénykedő Ascoli gárdáját hétfő este. A szárdok két góllal már az első félidő végén eldöntötték a mérkőzést: Nicolo Giannetti szerzett vezetést Melchiorri előkészítéséből, majd Joao Pedro értékesített egy büntetőt. A végeredményt a brazil karmester napi második találata alakította ki a 86. percben, végképp fölényessé alakítva a különbséget. Massimo Rastelli együttese nyolc mérkőzés óta nem talált legyőzőre és immár zsinórban négy győzelem után négy pont előnnyel vezeti a bajnokságot, ezzel szemben a 20. helyen kullogó bianconeri hét meccsen belül a hatodik fiaskóját szenvedte el.

A Crotone tartja a második helyet, ezúttal hazai környezetben ugyancsak 3-0-s győzelmet aratott a Ternanával szemben. A szörnyek sokáig egyenrangú ellenfelek voltak, azonban a második félidő elején Masit és Meccarriellót kiállították soraikból. Utóbbi piros lapja után még a büntetőt Mazzoni kapus bravúrral hárította, de később Barberis, Budimir és Sabbione találataival a calabriaiak padlóra küldték a kettős létszámhátrányban küzdő vendégeket. Bemutatkozott új csapatában Raffaele Palladino is, aki a hosszabbítás perceiben a harmadik találathoz előkészítést vállalt. A Serie B tabelláján a Crotone a második, a Ternana viszont egymást követő második vereségével továbbra is osztályozós helyen szerénykedik.

A Bari 1-0 arányban múlta felül a Livorno csapatát Riccardo Maniero hajrábeli találatával, így Davide Nicola együttese a dobogó harmadik fokán tanyázik. A rutinos támadó a 88. percben szerezte meg szezonbeli ötödik gólját egy gyönyörű lefordulást követően, amellyel három ponthoz jutatta csapatát. Mindkét gárda tíz emberrel fejezte be a mérkőzést, a vendégektől Vergarát a 63., a hazaiaktól Gentsoglut a 78. percben parancsolták le a pályáról második sárga lap következtében. A kakasok zsinórban három fontos győzelemmel erősítették meg helyüket az élmezőnyben, azonos pontszámban állnak a második Crotonéval, amely korábban 4-1-re legyőzte őket, míg a három forduló óta nyeretlen toszkánok már csak a hetedik helyen állomásoznak.

A szombati játéknap élmezőnybeli rangadóján1-1-es döntetlen született a Vicenza és a Cesena között. Mindkét találat az első félidőben esett, Mattia Caldara révén a vendégek szereztek vezetést, de bő tíz perccel később Christian Galano közelről bepofozta az egyenlítő gólt. A második félidőben jobbára a mezőnyjáték dominált, a több hazai lehetőség ellenére a pontosztozkodás igazságosnak mondható. A tengeri csikók két vereség után most legalább pontot szereztek, így megőrizték a negyedik helyet, eközben az egymást követő második remivel a venetóiak továbbra sem tudtak rájátszás helyre lépni és a kilencedik pozícióból várják a további küzdelmeket.

Az egyetlen pénteki esti összecsapásona Pescara 3-2-re verte az Avellino együttesét. Az első játékrész hajrájában Ledian Memushaj tizenegyeséből szereztek előnyt a delfinek, melyet a fordulást követően Valerio Verre jóvoltából növelni is tudtak. A 62. percben az éppen akkor csereként beálló Antonio Zito remek találatával zárkóztak feljebb a zöld-fehérek, de az utolsó tíz perchez közelítve Crescenzi beadásából Gianluca Caprari egy hatalmas lövéssel visszaállította a két gólos differenciát a házigazda javára. A végeredmény a 90. percben alakult ki, amikor az Avellino belga gólzsákja, Benjamin Mokulu vette be egy szöglet utáni kavarodás végén fejjel vette be Fiorillo ketrecét. Egymást követő második győzelmével a hazai csapat az ötödik pozícióba verekedte fel magát, míg a farkasok változatlanul csak a 16. helyen szerénykednek.

A Novara a Spezia elleni 1-0-s diadallal erősítette meg helyét a play-off csapatok közt, pillanatnyilag a Serie B hatodik pozíciójában vitézkednek újoncként a két pontos levonás ellenére. A négy fordulón belül harmadszor diadalmaskodó lombardiaiak találatát a bolgár Andrei Galabinov szerezte az első játékrész hajrájában. Ezzel szemben az immár hetedik meccsét nyeretlenül megvívó Spezia csupán a 15. helyen áll, mindössze két ponttal megelőzve az osztályozós csapatokat. A kispadról eltiltott Nenad Bjelica legénységét a szezon előtt sokan a feljutásra is esélyesnek tartották, ehhez képest október 11-én nyertek utoljára és az utolsó három mérkőzést kivétel nélkül elvesztették.

A Trapani a Modena ellen tartotta otthon a három pontot, miután a szicíliaiak 2-1-re diadalmaskodtak. Serge Cosmi fiai két fejesgólt szereztek Nicola Citro és Adriano Montalto révén, a kettő közt pedig Luca Belingheri kotorta be a kanárik egyenlítő találatát, a pontszerzéshez azonban keveset nyújtott a romagnai alakulat. Győzelmével a gránátok a tizedik helyre kapaszkodtak fel, két ponttal lemaradva a rájátszástól, míg a hektikusan teljesítő Modena ismét play-out pozícióba süllyedt.

Fölényes győzelmet aratott a Perugia a Brescia elleni találkozón egy kifejezetten extrém talajú pályán. A griffek mindkét félidőben két-két alkalommal vették be Minelli kapuját, ígyaz összecsapás végeredménye 4-0 lett. A 41. perctől az oroszlánok emberhátrányban játszottak Venuti kiállítása miatt, amikor a piros-fehérek már két gólos előnyben voltak. A győztes csapat találatain négy különböző játékos osztozott, Belmonte, Paragini, Ardemagni és Zapata egyaránt eredményes tudott lenni, így a Serie B 11. helyére küzdötték fel magukat, miközben a Brescia a sorozatbeli második 4-0-s idegenbeli fiaskó ellenére őrzi az utolsó rájátszást érő helyet, a nyolcadik pozíciót.

A Latina és a Salernitana 2-2-es döntetlenre végzett egymással, melynek természetesen a két gólos hátrányból felzárkózó vendégek örülhettek jobban. A nerrazzurik soraiból az első félidő végén Daniele Corvia pofozta be a vezető találatot, majd egy beívelt szabadrúgás után Maxwell Acosty növelte a különbséget, a 68. percben már 2-0 volt az állás. Ekkor azonban menetrend szerint előkerült a szünetben beállt Alfredo Donnarumma, aki a 74. és a 90. percben szerzett találataival ismét pontot mentett a salernóiak számára. A Milan kapusának kevésbé ismert bátyja néhány héten belül négy találatot szerzett, valamenyi egyenlítést ért a csapatának. Nagyban neki köszönhető, hogy az újonc campaniai csapat jelenleg az utolsó biztos bennmaradást érő, 17. helyet foglalja el, a 13. helyen álló a lazióiak mindössze két ponttal állnak jobban náluk.

A Pro Vercelli 2-0-ra legyőzte a sereghajtó Comót, így megerősítette helyét a kiesés elől való menekülés jegyében. A piemontiak két fejes góllal intézték el a Serie B-ből igencsak kilógni látszó ellenfelet, Umberto Germano és Mattia Mustacchio voltak eredményesek. A Vercelli az utolsó négy mérkőzéséből hármat megnyert, így a 14. helyet foglalja el, miközben a Como nyolc szerzett ponttal egyre messzebb sodródik a bennmaradó helyektől, úgy néz ki, hogy a néhány héttel ezelőtti edzőváltás sem különösebben kavarta fel az álló vízet a tó partján.

A két Virtus összecsapása1-1-es döntetlennel zárult az Entella és a Lanciano között, mellyel kétségkívül a táblázaton előrébb álló házigazda lehet elégedettebb. A piros-feketék Domenico Di Cecco találatával kerültek lépéselőnybe, bő húsz perccel a befejezés előtt azonban Francesco Caputo tizenegyest harcolt ki, melyet értékesített is, így remivel zárult az összecsapás. A Lanciano maradt az utolsó előtti, 21. pozícióban, míg az immár kilenc forduló óta legyőzőre nem találó Entella változatlanul az előkelő, 12. helyen tartja magát.

További folyamatos másodosztályú hírekért kövesd rendszeresen a Serie B magyar oldalt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik