13. forduló

2630824 26308242630824 2630824
Vágólapra másolva!
2015.11.16. 09:11
Címkék
A válogatott mérkőzések hátterében lebonyolították a 13. fordulót a Serie B 2015-2016-os kiírásában, amely alatt az éllovas Cagliari tovább...

A válogatott mérkőzések hátterében lebonyolították a 13. fordulót a Serie B 2015-2016-os kiírásában, amely alatt az éllovas Cagliari tovább növelte előnyét a táblázat élén, a másik biztos feljutónak titulált Cesena azonban egyre hátrébb csúszik.A válogatott mérkőzések hátterében lebonyolították a 13. fordulót a Serie B 2015-2016-os kiírásában, amely alatt az éllovas Cagliari tovább növelte előnyét a táblázat élén, a másik biztos feljutónak titulált Cesena azonban egyre hátrébb csúszik.

A Cagliari házon kívül mosta le 3-0 arányban a többre hivatottSpezia együttesét, köszönhetően egy veterán csatár fantasztikus napjának. A listavezető szardínaiai csapatmindhárom találata Federico Melchiorri nevéhez fűződött, aki az első félidő hajrában, a második játékrész elején, valamint a hosszabbítás pillanataiban egyaránt eredményes tudott lenni. A Casteddu ezzel öt pontra növelte előnyét az élen, Nenad Bjelica csapata viszont zsinórban a hatodik meccsét sem tudta megnyerni, és a hajrában kiállított Calaióra eltiltás miatt nem számíthatnak legközelebb. Lassan akár a horvát szakember állása is veszélybe kerülhet, hiszen a liguriaiak már csak a 11. helyet foglalják el a 22 csapatos mezőnyben.

A legfőbb üldözőCrotone hiába vezetett sokáig a Virtus Lanciano otthonában, képtelen volt tartani a lépést a szárdokkal, csak1-1-es döntetlenre végzett. Federico Ricci már a huszadik percben vezetést szerzett a déliek számára, akik sokáig a kezükben érezhették a sikert, az utolsó percekben azonban a rossonero gólfelelőse, Antonio Piccolo pontot mentett a hazaiak számára. A calabriaiak hátránya jelenleg négy pont a második helyen a Cagliari mögött, míg az abruzzóiak a pontmentés ellenére 10 egységgel mindössze a 21. helyen állnak.

Eközbena Bari és a Cesena csapatai helyet cseréltek egymással a Serie B táblázatának harmadik-negyedik helyén, miután a forduló záró mérkőzéséna kakasok házon kívül diadalmaskodtak 2-0-ra vasárnap este. A pugliaiak részéről az első játékrészben Giuseppe De Luca parádés csúsztatásával, míg a másodikban Riccardo Maniero egy szöglet utáni fejessel volt eredményes, és zsinórban az ötödik találkozón maradtak veretlenek, miközben a csikóhalak a szezon során első ízben egymást követő két mérkőzést veszítettek el, kisebb hullámvölgybe kerültek, s máris hat pontos hátrányt szedtek össze a listavezetővel szemben.

A hétvége legelső meccsén, egy kifejezetten szórakoztató találkozón2-2-re végzett egymással a Livorno és a Vicenza. A gyenge első félidő után nagyon izgalmas, fordulatos második játékrészhez volt szerencsénk. Az 54. percben a toszkánok jutottak előnyhöz az őrizetlenül hagyott Riccardo Cazzola hibátlan fejesével, de tíz perc alatt megfordította a mérkőzést a Vicenza, miután Cinelli bejátszásából Filip Raicevic közvetlen közelről kiegyenlített, majd az előretörő Salvatore D'Elia védhetetlen lövésével a vezetést is átvette. Aztán a 72. percben az amarantóknak is volt egy válasza, egy szöglet utáni kavarodás végén Daniele Vantaggiato pofozta be a második hazai gólt. A hajrá izgalmasan telt, ugyanis Raicevicet ütés miatt kiállították, de hiába nyomott a Livorno, a három pontot érő találatot már képtelenek voltak megszerezni létszámfölényben. A két együttes közt maradt a három pontos különbség, a Livorno az ötödik, a Vicenza a kilencedik pozícióban tanyázik.

Két vereség után a sereghajtó Como idegenbeli,2-0-s legyőzésével javított a hatodik helyezett Pescara együttese. A delfinek mindkét találatát Gianluca Lapadula szerezte az első félidőben, a 25 esztendős csatár így nyolc góljával egyedüliként vezeti a Serie B góllövőlistáját. A tavalyi Lega Pro play-off bajnok Como csapatán úgy fest, hogy az edzőváltás sem sokat segített, továbbra is egyetlen győzelemmel és nyolc megszerzett ponttal foglalják el a sereghajtó pozíciót.

Egy pont hátrányból tartja a lépést a Pescarával a Brescia csapata, miután magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a Trapani elleni hazai találkozón. Roberto Boscaglia együttese gyorsan eldöntötte a mérkőzést, Kupisz, Morosini és Geijo találataival már az első félidő alatt leiskolázták az ellenfelet. A szicíliaiak annyira elvesztették a fonalat a végére, hogy az utolsó húsz percen belül Scozzarella és Eramo is a kiállítás sorsára jutott. Az oroszlánok ezzel szemben továbbra is őrzik a rájátszást érő, hetedik pozíciót, míg az utóbbi hat meccséből immár ötöt elveszítő gránátok csupán a 14. helyen tanyáznak.

Megszerezte első győzelmét Devis Mangia irányításával az újonc Ascoli együttese, miután a várakozáson alul teljesítő Perugiát múlták felül 1-0 arányban. A győztes találatot az olasz labdarúgás egyik legnagyobb vándormadara, Daniele Cacia szerezte az utolsó negyedórán belül egy kiváló emelés révén, amikor Addae kiállítása miatt már létszámhátrányban játszott a bianconeri, végül a hajrában Comottót is kiküldték a griffek soraiból. Több mint egy hónap után győzött újra az Ascoli, de így is a kieső zónában helyezkedik el, míg a zsinórban négy veretlen mérkőzés után kapituláló umbriaiak jelenleg 15-ek a tabellán.

Az Avellino a Latina 3-1-es legyőzésével folytatta a felzárkózást, hiszen a déliek négy fordulón belül már a harmadik sikert aratták. A zöld-fehérek nyerőembere ezúttal a duplázó belga légiós, Benjamin Mokulu volt, mellette még a nagy tehetségként számon tartott Marcello Trotta talált be, miközben a nerrazzurrik szépítő találata Nicolao Dumitru nevéhez fűződött. Mindkét csapat 16 ponttal bír a középmezőnyben, az Avellino a 12., a Latina a 13. helyről várja a Serie B további küzdelmeit.

Meglepetésrea Salernitana nyerte az újoncok rangadóját a Novara ellen 1-0 arányban. A mérkőzés egyetlen találata a 73. percben született, amikor a mindössze két perccel korábban beállt Alfredo Donnarumma fejelt da Costa kapujába Odjer beadásából. A campaniaiak hét nyeretlen mérkőzést követően gyűjtötték be újra a három pontot, míg a piemonti együttes számára egy hat meccses veretlen széria ért véget a mostani fiaskóval. Ennek ellenére a korábban pontlevonással sújtott Novara továbbra is őrzi az utolsó Serie B play-off helyet, míg a salernóiak csak most csípték el a legutolsó biztos bennmaradást jelentő pozíciót, a 17. helyet.

Két alsóházi csapat összecsapásána Virtus Entella 2-1-es diadalt ért el a Ternana vendégeként. Az elmúlt négy alkalommal döntetlenező ördögök az első félidő derekánál két gólos előnyre tettek szert Francesco Caputo és Gaetano Masucci találataival, a szörnyek csupán a végjátékban tudtak szépíteni Alberto Masi jóvoltából. A nyolc mérkőzés óta veretlen Entella szép csendben már a tizedik helyre kúszott előre, míg a Ternana hullámzó teljesítménye okán változatlanul csak osztályozós pozícióban vegetál.

A Modena 1-0-ra megnyerte a Pro Vercelli elleni alsóházi rangadót hazai környezetben. A nyögvenyelős összecsapás a végjátékhoz közeledve dőlt el, ugyanis a 77. percben az előrehúzódó középhátvéd, Lino Marzorati vette be a Vercelli kapuját egy jobb oldali akció végén. A kanárik négy nyeretlen találkozót követően tudták újra begyűjteni a három pontot, így egy ponttal megelőzték az elmúlt két fordulóban győzelmet arató piemontiakat és a táblázat 16. lépcsőfokára vánszorogtak előre, miközben a Vercelli play-out helyre csúszott.

További folyamatos másodosztályú hírekért kövesd rendszeresen a Serie B magyar oldalt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik