Teher alatt nő a pálma?

209253 209253209253 209253
Vágólapra másolva!
2014.03.27. 23:03
Címkék
Kezdjük a nap egyik legfontosabb hírével. Az MLSZ illetékes testülete legutóbbi ülésén megtárgyalta, majd jóváhagyta, hogy az Újpest FC Kft....

Kezdjük a nap egyik legfontosabb hírével. Az MLSZ illetékes testülete legutóbbi ülésén megtárgyalta, majd jóváhagyta, hogy az Újpest FC Kft. 2013–2014-es szezonra érvényes indulási joga az Újpesti Torna Egyleten keresztül az Újpest 1885 Futball Kft.-hez kerüljön, így a csapat folytathatja szereplését a bajnokságban és a Magyar Kupában.

A lila-fehérek fellélegezhetnek, a klubot fojtogató hurokból egyelőre úgy tűnik, sikerült kiszabadulni. Hogy mennyi ideig tart a megnyugvás, azt majd az idő eldönti, mindenesetre a pszichikai teher elhárulni látszik a futballcsapat körül dolgozókról. Kérdés, mennyire hat ki mindez a játékosok teljesítményére. Az utóbbi időben ugyanis érdekes módon a totális kétségbeesés helyett meghatványozódott a csapat ereje.

Teher alatt nő a pálma, szokták mondani, és megállapítás most is igaznak látszik. Amint nyilvánosságot kapott a klub létbizonytalansága, ahogy elkezdtek jönni a válságról szóló hírek, a futballisták mintha megtáltosodtak volna, és a bajnokságban előbb a Mezőkövesd és a DVTK ellen arattak győzelmet úgy, hogy gólt sem kaptak, majd a Magyar Kupában ejtették ki 7-1-es összesítéssel (idegenben 3-1, otthon 4-0) a szintén nehéz helyzetben levő, de ehhez képest egész ígéretes tavaszt produkáló Pécset.

Az eredményekre tehát nem lehet panasz, mindamellett érdemes lenne kideríteni, hogy valójában mi történhetett. Lekerült a győzelmi kényszer a játékosokról, mondván ilyen nehéz helyzetben senki nem vár tőlük sokat? Mert már az is elismerésre méltó, ha egyáltalán felmennek a pályára? Esetleg mindennek az ellentettje történt? A futballisták megérezték, hogy itt akár komoly probléma is lehet, és annak érdekében, hogy nyáron klubot tudjanak váltani, hirtelen elkezdtek teljesíteni? Vagy egyszerűen most érik be Nebojsa Vignjevic munkája?

Bármi is legyen a válasz, érdemes lesz figyelni, hogy a dolgok rendeződése milyen hatással lesz a csapat teljesítményére. A lilák a bajnokságban előbb Szombathelyre mennek, majd odahaza fogadják a Ferencvárost. A Magyar Kupában pedig a legjobb négy közé kerültek, és akár nemzetközi porondra is kiléphetnek. Ahhoz képest, milyen borúsan indult az ősz és folytatódott a tavasz, egész derűs lehet a szezon befejezése.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik