Szégyelld magad, Huszti Szabolcs!

Vágólapra másolva!
2014.01.18. 06:01
Cserben hagytad a magyar válogatottat. Amikor 2010-ben megírtad a leveled, sok dologban egyetértettem veled. Én is támogatom, hogy a válogatottban...

Cserben hagytad a magyar válogatottat.

Amikor 2010-ben megírtad a leveled, sok dologban egyetértettem veled. Én is támogatom, hogy a válogatottban a külföldi tapasztalattal rendelkező játékosok kapjanak szerepet a NB1 legjobbjaival szemben, még akkor is, ha kint nem sokat játszanak, esetleg a cserepadon ülnek. Hiszen a nemzeti együttesben szerepelni rang, ahhoz le kell tenni valamit az asztalra, hasonlóan egy jó külföldi szerződéshez. Nem mindenkit visz el csak úgy egy Hannover, egy Zenit.

Az efféle ranggal, "hatalommal" azonban nem lehet visszaélni. Egy játékos aktív pályafutása alatt játékos marad, és ha nem is mindig tetszik neki az aktuális kapitány ténykedése, a békát le kell nyelni. Akkor is, ha négy éve igazad volt, és érthetően frusztrált, hogy egy orosz sztárcsapatból hazaérkezve nem a helyeden kezeltek, és azok kerültek be a keretbe, hovatovább a kezdőcsapatba, akik.

Azt azonban nem tudom elfogadni, ami azóta történt. Még talán Egervári Sándorral is lehetett volna rendezni a viszonyt. Nem miatta vagy az MLSZ vezetősége miatt, hanem a saját karriered és a szurkolók érdekében. Mert nem hiszem, hogy a pénz fontosabb lenne számodra az utóbbi kettőnél. Az önérzet azonban úgy látszik, az.

Pedig itt a lehetőség! Pintér Attila került a válogatott élére, aki érezhetően más szemléletet képvisel, egy 2010-es interjúban például így nyilatkozott, amikor megkérdezték tőle, mi lenne az első feladata, ha egyszer megkapná a nemzeti együttesnél a lehetőséget: "Az, hogy meggyőzzem a játékosokat, hogy minden körülmények között küzdjenek a hazájukért. Meggyőződésem, hogy nekünk is vannak olyan játékosaink, akikkel kijuthatnánk egy Európa- vagy egy világbajnokságra. De ezeknek a futballistáknak meg kell érteniük, hogy csak akkor van erre esélyünk, ha mindent alárendelnek ennek a célnak."

Pontosan ezt várom tőled is: rendeld magad alá a célnak! Elhiszem, hogy rengeteg benned a sértettség, a keserűség, de ezt félre kell tenni. Még csak 30 éves vagy, ez a legjobb kor. Korábban azt nyilatkoztad: "Amikor Sopronból bekerültem a válogatottba, örültem, ha egy Stark Peti vagy egy Bodnár Laci hozzám szólt."

A mai fiataloknak te vagy a példakép. Neked azt kell megmutatnod, hogyan kell a nemzeti együttesért küzdeni, és nem azt, hogyan kell a partvonalon kívül duzzogni! Át kell nekik adnod a tudásod, a tapasztalatod. Ha ezt nem teszed meg, akkor valóban cserben hagytad a magyar válogatottat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik