Műtét vagy nem műtét

209253 209253209253 209253
Vágólapra másolva!
2014.06.10. 17:06
Pintér Attilát megműtötték. Vagy mégsem. Az MLSZ előbb közleményt ad ki a beavatkozásról, majd később letagadja azt. Egyedül azzal nem számolnak...

Pintér Attilát megműtötték. Vagy mégsem. Az MLSZ előbb közleményt ad ki a beavatkozásról, majd később letagadja azt. Egyedül azzal nem számolnak, hogy az internet nem felejt, itt mindennek nyoma van. A műtéttel kapcsolatos hírt átvette az MTI, amely az alábbi közleményt jelentette meg június 8-án, vasárnap:

"Nyombélfekéllyel megműtötték Pintér Attilát, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, aki rosszulléte miatt nem ülhetett le a kispadra a kazahok elleni, 3-0-ra megnyert szombat esti felkészülési mérkőzésen."

További bizonyíték a még most is elérhető http://www.mlsz.hu/blog/2014/06/08/megmutottek-pinter-attilat/ weboldal. Ugyan a cikk címe "Sokat javult Pintér Attila közérzete", és a szövegben is csak egy "beavatkozás jól sikerült" rész szerepel, az URL árulkodó. Ez ugyanis a cikk létrehozásakor automatikusan a címből épül fel. A "2014/06/08/" rész a bejegyzés megírásának dátumára, a "megmutottek-pinter-attilat" rész pedig annak eredeti címére utal. Az, hogy a címben már nem ez szerepel, azt jelenti, hogy valaki a megjelenés után átírta, az URL-t azonban nem tudta vagy elfelejtette megváltoztatni.

Persze mindez nem jelentene semmit, amennyiben az MLSZ tisztázná az ügyet és nem próbálna mindent a Nemzeti Sport nyakába varrni. Sztancsik Tamás a válogatott kommunikációs szakembere a Four Four Two magazinnak ugyanis azt nyilatkozta:

"Arról mi nem tehetünk, hogy a Nemzeti Sport kitalál mindenféle álhírt, arról meg végképp nem, hogy ezt minden újság átveszi."

A probléma csak annyi, hogy a hírt nem a sportnapilap találta ki, hanem megjelent az mlsz.hu oldalán, és az MTI is kiadta közleményként. A vádaskodás tehát ennek fényében alaptan és teljességgel érthetetlen. Főként Sztancsik Tamás részéről, akinek pozíciójából kifolyólag minden információval rendelkeznie kéne. Mi mehetett félre a kommunikációban? Lehet, nem csak Pintér Attilának volna szüksége arra a tréningre? És egyáltalán, miért akkora titok a szövetségi kapitány hogyléte? Miért nem lehet egyértelműen megmondani, mi történt vele? A labda most az MLSZ térfelén pattog, és jó lenne, ha a fegyelmi határozatok, büntetések mintájára ebben az esetben is határozottan, gyorsan, részletesen tájékoztatnák a közvéleményt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik