Meddig bírja még José Gomes?

209253 209253209253 209253
Vágólapra másolva!
2014.04.14. 23:04
Talán ez az egyik kérdés, ami leginkább foglalkoztatja mostanában a magyar futball követőit. A Videoton ugyanis elképesztő mélyrepülésbe kezdett...

Talán ez az egyik kérdés, ami leginkább foglalkoztatja mostanában a magyar futball követőit. A Videoton ugyanis elképesztő mélyrepülésbe kezdett tavasszal. Eltelt 7 forduló és a megszerezhető 21 pontból mindössze hatot sikerült begyűjteni. Az 1-3-3-s mérleg 28,57%-os teljesítményt takar, ami a székesfehérváriak anyagi helyzetéhez és lehetőségeihez mérten joggal nevezhető gyalázatosnak. Az a Vidi, amely télen 3 pont előnnyel a tabella második helyén zárt, most hármas holtversenyben (az FTC és a DVTK mellett) már csak a negyedik.

José Gomes azonban továbbra is a helyén van, és bűnbakot keres. Meg is találja, leginkább a játékvezetők személyében. Hisz mi másért is teljesítene harmatgyengén az egyébként kiváló játékot bemutató csapat, mint a szándékos bírói tévedések miatt? És legfőképp... hogyan engedheti meg mindezt Csányi Sándor és az MLSZ?

Amint látható a portugál vezetőedző alól kezd kicsúszni a talaj. És, mivel mérkőzés utáni nyilatkozataival csak olajat önt a tűzre, szépen magára vonja a figyelmet és sanszos, hogy idővel egyedül viszi el a balhét. A kérdés csak, hogy mikor? Na és, hogy az egészben mekkora a játékosok felelőssége? Mert azért lássuk be, akármit is mond egy edző, akármilyen felhevült állapotban nyilatkozik, a pályán mégsem ő rúgja a bőrt, hanem a csapata. Amit ugyan ő állított össze, de ez nem ok arra, hogy a játékosok ne teljesítsenek tudásuk szerint. Márpedig, ha úgy teljesítenének, akkor a Videotonnak nem 6 pontja lenne tavasszal, hanem legalább 16.

Mi történik? Véleményem szerint két eset jöhet szóba. Az egyik, hogy a játékosok edzőt akarnak buktatni. Ebben az esetben nagyon jó úton járnak, azonban a verzió ellen szól, hogy semmi érdekük nincs abban, hogy a Vidi lecsússzon a nemzetközi kupaindulást jelentő helyekről. Márpedig erre jelenleg nagyon jó az esély. A második verzió szerint egyszerűen nincs összhang a csapaton belül, megbomlott az egység. Ez a könnyebben orvosolható eset, mindössze egy karizmatikus vezetőre van szükség. Olyanra, aki nem kifele, a mikrofonba ordít, hanem bent, az öltözőben. Aki gatyába tud rázni egy fásult társaságot, amely az utóbbi éveihez képest példátlan negatív szériát produkál. Ha José Gomes nem alkalmas erre, akkor váltani kell. Mielőbb.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik