Huntelaar árnyékában

209253 209253209253 209253
Vágólapra másolva!
2014.02.15. 23:02
Címkék
Minden erejére szüksége lesz Szalai Ádámnak, ha nem akar véglegesen partvonalra kerülni a Schalke együttesében. Néhány órája a Bayer Leverkusen...

Minden erejére szüksége lesz Szalai Ádámnak, ha nem akar véglegesen partvonalra kerülni a Schalke együttesében. Néhány órája a Bayer Leverkusen otthonában figyelhette a kispadról csapattársai teljesítményét, akik nélküle nem csak legyőzték idegenben a Bundesliga aktuális második helyezettjét, de a mutatott játékukra sem lehetett panasz. Igaz a taktika nagyrészt a védekezésre épült, ám amikor már azt hitte volna az ember, hogy a 70 percig semmi különlegeset nem nyújtó Huntelaar helyett lassan szerepet kaphat a magyar center, a holland rögvest fejelt egy zseniális gólt, amivel megnyerte a királykékek számára a meccset.Szalai Ádámnak, ha nem akar véglegesen partvonalra kerülni a Schalke együttesében. Néhány órája a Bayer Leverkusen otthonában figyelhette a kispadról csapattársai teljesítményét, akik nélküle nem csak legyőzték idegenben a Bundesliga aktuális második helyezettjét, de a mutatott játékukra sem lehetett panasz. Igaz a taktika nagyrészt a védekezésre épült, ám amikor már azt hitte volna az ember, hogy a 70 percig semmi különlegeset nem nyújtó Huntelaar helyett lassan szerepet kaphat a magyar center, a holland rögvest fejelt egy zseniális gólt, amivel megnyerte a királykékek számára a meccset.

A Schalke ezzel mind a négy idei bajnokiján győztesen hagyta el a pályát. Kár, hogy magyar szemmel ezekben a sikerekben nem sok örömünk lehetett. Szalai mindössze két alkalommal lépett pályára, a lehetséges 360-ból 27 percet kapott, egy gólt sem lőtt. A posztján esetleges vetélytársként szóba jöhető Boateng mérlege ezzel szemben 351 perc és 1 gól. A ranglétrán közvetlenül előtte levő Huntelaaré pedig 333 perc és 2 gól. Ha ehhez hozzávesszük a "győztes csapaton ne változtass" elvet, nem túl kedvező jövőkép rajzolódik ki.

Lehet-e ezen változtatni? Igen, de nagyon nehéz lesz. Tegyük fel, hogy Huntelaar és Boateng sem sérül meg a tavasz folyamán. Ha a Schalke folytatja bajnoki menetelését, a meccsek többségén vezetést szerez és azt kell őriznie, nem sok oka lesz Jens Keller vezetőedzőnek, hogy csatárt cseréljen, inkább a középpályát és védelmet fogja erősíteni. Az őszhöz képest tehát jóval kevesebb idő és esély lesz a bizonyításra. Ami akad, azzal egyszerűen kötelező élni! Egyrészt, mert úgy Huntelaar formahanyatlása esetén van egy kis esély a kezdőbe kerülni, másrészt amennyiben nyárig nem változik a helyzet, egy esetleges kölcsönadásnál, eligazolásnál is sokat számít, milyen összkép rajzolódik ki Szalairól.

A következő két mérkőzés (február 21-i bajnoki a Mainz és a 26-i BL-nyolcaddöntő a Real Mardrid ellen) egyaránt pikánsnak ígérkezik. Egyúttal kiváló esély a bizonyításra. Ha Szalaiban lakozik még küzdőszellem és rejtett erő, akkor keresve sem találni jobb alkalmat arra, hogy előhozza magából!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik