Hullámvasúton

209253 209253209253 209253
Vágólapra másolva!
2014.01.19. 22:01
Amikor Gulácsi Péter 2009-ben az U20-as labdarúgó világbajnokságon bronzérmet szerzett, már majdnem két éve tagja volt a Liverpool felnőtt keretének....

Amikor Gulácsi Péter 2009-ben az U20-as labdarúgó világbajnokságon bronzérmet szerzett, már majdnem két éve tagja volt a Liverpool felnőtt keretének. Pályafutása igazi repülőrajtot vett, ám a valódi áttörés valahogy sosem akart összejönni. Hiába védett sorozatosan alsóbb osztályokban, többször parádés teljesítményt nyújtva, az idő múlásával a Premier League egyre elérhetetlenebbnek tűnt számára.Gulácsi Péter 2009-ben az U20-as labdarúgó világbajnokságon bronzérmet szerzett, már majdnem két éve tagja volt a Liverpool felnőtt keretének. Pályafutása igazi repülőrajtot vett, ám a valódi áttörés valahogy sosem akart összejönni. Hiába védett sorozatosan alsóbb osztályokban, többször parádés teljesítményt nyújtva, az idő múlásával a Premier League egyre elérhetetlenebbnek tűnt számára.

Tavaly aztán jött a hír, hogy elviszi a Red Bull Salzburg, ráadásul stabil, első számú kapusként számítanak rá! Már elsőre is érezni lehetett, hogy remekül döntött, és fél év elteltével úgy látszik, ez be is bizonyosodott.

Az őszi szezonban 2 Bajnokok Ligája-selejtezőn, 8 Európa Liga, 19 osztrák bajnoki és 2 kupamérkőzésen összesen 2790 percet töltött a pályán. Ezzel kijelenthető, hogy jelenleg ő az egyik legmagasabb szinten, legtöbbet foglalkoztatott magyar kapus! Ráadásul a piaci értéke is elismerésre méltó, a transfermarkt adatai szerint 1,8 millió euró.

Úgy tűnik, megtalálta a számítását, és csak szorítani lehet, hogy a tavaszi szezonja is hasonlóan sikeres legyen. A lehetőség adott. A Salzburg jelenleg 11 ponttal vezeti az osztrák bajnokságot, az Európa Ligában pedig továbbjutottak a kieséses szakaszba, ahol ellenfelük az Ajax lesz. Ideális alkalom, hogy még jobban felhívja magára a figyelmet. Az első lépést már idén is megtette, hiszen felkészülési mérkőzésen (3-0) érintetlenül tartotta hálóját a Bayern München ellen. A hullámvasút első menete mintha a végét járná, nem kérünk második kört!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik