Hullámvasút a négyzeten

209253 209253209253 209253
Vágólapra másolva!
2014.01.20. 18:01
Ha az előző bejegyzésben Gulácsi Péter pályafutását egy hullámvasúthoz hasonlítottam, akkor ez hatványozottan igaz Németh Krisztiánéra. Bár...

Ha az előző bejegyzésben Gulácsi Péter pályafutását egy hullámvasúthoz hasonlítottam, akkor ez hatványozottan igaz Németh Krisztiánéra.előző bejegyzésben Gulácsi Péter pályafutását egy hullámvasúthoz hasonlítottam, akkor ez hatványozottan igaz Németh Krisztiánéra.

Bár a két futballista a pályán pont eltérő céllal szerepel -egyikük a kapuba be, a másikuk onnan minél távolabb igyekszik rúgni a labdát- sorsuk több hasonlóságot is mutat. 2007-ben szinte együtt kerültek ki a Liverpool tartalékcsapatához és tagjai voltak a 2009-es U20-as világbajnokságon bronzérmet szerzett nemzeti együttesnek. Angliában mindketten elismerésre méltóan szerepeltek a tartalékok között, de a felnőtt keretbe nem sikerült beverekedniük magukat.

Az esély pedig megvolt rá, hiszen Rafa Benitez úgy tűnt, kedveli a magyar csatárt, felkészülési mérkőzéseken többször is lehetőséget adott neki. Ahogy azonban a menedzser 2010-ben elhagyta a klubot, Krisztián is váltott, Görögországba került.

Mivel egy kölcsönadás miatt az AEK Athénban már letette a névjegyét, két nagy klub versenyzett érte, az Olimpiakosz és a Panathinaikosz. Végül előbbi mellett döntött, és bár nem ő számított az első számú támadónak, a helyzete nem volt reménytelen. Sajnos hiába a kedvező előjelek, a történet ott sem alakult túl jól: sérülés, kevés játéklehetőség, kölcsönszerződés...

A hányattatások után (egy darabig még az MTK-ba is visszatért) aztán jött 2012 és a holland élvonalbeli RKC Waalwijk, ahol Németh végre kezdett magára találni. Ugyan a 17 meccsen 3 gól nem pályafutása csúcsa, de ismét felhívta magára a figyelmet és Görögországot maga mögött hagyva az őszt már az Roda JC-ben kezdte. "Krisztián nagyon rámenősen harcolt, és úgy volt kreatív, hogy közben egy pillanatra sem feledkezett meg a taktikai feladatairól. A most csillogtatott képességeiért akartam, hogy idekerüljön" - nyilatkozta róla az egyik bajnoki után Ruud Brood vezetőedző.

Kellett is az önbizalom, a nyugalom, a folyamatos játék, hiszen volt mit elfeledni. És, hogy a tehetsége nem múlt el, azt jelzi a mostani szezon, amelyben 19 mérkőzésen 8 gól és 6 gólpassz a mérlege! Legutóbb pár napja, ao Otigba Kenneth-et soraiban tudó Heerenveen hálójába talált be, de szerzett már győztes gólt a PSV ellen is. Fortuna úgy látszik, most kezdi visszaadni neki, amit korábban elvett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik