Dzsudzsák újra formába lendül?

209253 209253209253 209253
Vágólapra másolva!
2014.02.12. 23:02
Van egy olyan érzésem, hogy ez a tavasz Dzsudzsák Balázsé lesz. És ezt nem csak amiatt gondolom így, mert a magyar szélső a Dinamo Moszkva legutóbbi...

Van egy olyan érzésem, hogy ez a tavasz Dzsudzsák Balázsé lesz. És ezt nem csak amiatt gondolom így, mert a magyar szélső a Dinamo Moszkva legutóbbi felkészülési mérkőzésén duplázott a Videotont nem is olyan rég 4-0-ra lelépő Dnipro ellen. És te jó ég, milyen szép szabadrúgás gólt lőtt!Dzsudzsák Balázsé lesz. És ezt nem csak amiatt gondolom így, mert a magyar szélső a Dinamo Moszkva legutóbbi felkészülési mérkőzésén duplázott a Videotont nem is olyan rég 4-0-ra lelépő Dnipro ellen. És te jó ég, milyen szép szabadrúgás gólt lőtt!

Mindezt leszámítva - valami van a levegőben. Arról talán nincs is vita, hogy Dzsudzsák Magyarország jelenleg legpiacképesebb futballistája. Talán csak Huszti Szabolcs és Szalai Ádám versenyezhet vele. Ám előbbi már saját magát is öregnek érzi (a válogatottság lemondásáról ne is beszéljünk...), utóbbi pedig Huntelaar felépülésével rendre a cserepadot koptatja, és amikor lehetőséget kap, akkor sem tud igazán élni vele. Marad tehát Balázs, aki most viszonylagos nyugalomban készül. Persze, ebben az átigazolási szezonban is voltak vele kapcsolatban pletykák, de közel sem olyanok, mint amikhez korábban szokhatott. Nem kifejezetten róla szólt a magyar sportsajtó és nem kellett azon gondolkodnia megállás nélkül, hogy váltson vagy maradjon.

Sőt, ami ennél is fontosabb, feltámadni látszik benne valami, ami egy jó ideje takaréklángon égett: a motiváció. A magas fizetéshez, sztársághoz könnyen hozzá lehet szokni, de egy igazi sportember hosszútávon nem elégszik meg ennyivel, új kihívásokat keres. Meggyőződésem, hogy Balázs is ilyen, és 27 évesen ráébredt, itt az idő! Az utolsó esély arra, hogy valami nagyot dobbantson. Szerződése 2015-ig köti Oroszországba, és ha klubja pénzt akar látni belőle, arra a legnagyobb esély 2014 nyarán lesz. A lehetőség tehát adott, már csak egy valami hiányzik, a jó játék.

Valami hasonló forma, mint annak idején a PSV-ben. Amikor rengeteg magyar futballszurkoló ült hétről-hétre a Sport TV elé, hogy lássa, mit nyújt a holland első osztályban. És legtöbbször nem is kellett csalódniuk! Jöttek a gólok, gólpasszok rendületlenül, annyira hogy Balázs meg sem állt... Oroszországig. A 2011 óta tartó időszak maga a száműzetés, még ha minden érintett tagadja is ezt. Nézzük csak a tényeket: a Hollandiában rúgott, meccsenként 0,38-as gólátlaga a váltás után 0,10-re esett vissza. Ha másként nézzük, ez azt jelenti, hogy amíg Eindhovenben átlagban minden harmadik mérkőzésen eredményes tudott lenni, ez a szám Moszkvában tízre csökkent.

Mindeközben azonban Balázs megtanult védekezni, és az is biztos, hogy erőnlétileg nincsen problémája. Ehhez már csak a korábban emlegetett motivációnak kell társulnia, és minden adott egy jó szezonhoz. Mi ösztönözheti? Egy nyilatkozata szerint a Bajnokok Ligájába jutás, aki azonban tud a sorok között olvasni, azt felfedezhette, mennyire hajtja a vágy, hogy egy nívósabb bajnokságokban is helytálljon. Márpedig ahol vágy van, ott teljesítmény is lesz. Ahol teljesítmény van, ott eredmény is lesz. Az eredménynek pedig jó cimborája az új szerződés... reméljük, nem Oroszországban!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik