Vb 2018: az andorraiak is könnyeztek, így örültek a sikernek

Vágólapra másolva!
2017.06.10. 14:29
null
Történelmi győzelmet aratott ellenünk Andorra (Fotó: bondia.ad)
Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott történelmi vereséget szenvedett péntek este: Andorra 1–0-ra megverte a mieinket a 2018-as világbajnokság selejtezőinek B-csoportjában. Lássuk, mit mondtak az andorraiak az érzelemdús győzelmet követően.

 

Marc Rebés, a mérkőzés egyetlen góljának szerzője:
„Ez a győzelem igazi jutalom számunkra. Hihetetlenül boldogok vagyunk, keményen dolgoztunk, és most élvezhetjük ennek a gyümölcsét. A lelkem is benne volt abban a gólban, amikor belefejeltem a labdába, tudtam, hogy bemegy. Mindenki nagyszerűen dolgozott, a szövetségi kapitány és a stáb remekül felkészített minket, ráadásul minden úgy alakult, ahogy szerettük volna. Ilyen szellemben kell fejlődnünk, most azonban hatalmas bulit csapunk. Örülök, hogy így búcsúztattuk Ayalát.”

Koldo Álvarez, az andorrai válogatott szövetségi kapitánya:
„Felejthetetlen napot zártunk, ez a győzelem a játékosok és a teljes stáb munkájának eredménye. Megérdemeltük a sikert, többet tettünk érte a magyaroknál. Ez egy olyan nap, amit ki kell élveznünk, holnaptól viszont folytatnunk kell a fejlődést. Ayala tudja, ezt a meccset érte nyertük meg.”

Josep Ayala, az andorrai válogatott játékosa:
„Az utolsó válogatott meccsemen győztesen hagytuk el a pályát, ráadásul az azt kettővel megelőző találkozón is nyertünk – ennél többet nem is kívánhattam volna. Az volt az alapja mindennek, hogy hittünk magunkban. Nem tudok semmi rosszat mondani, könnyekben gazdag, érzelemdús napon vagyunk túl. A mérkőzés előtt és után is bőgtem, nem is tudok most mást mondani...”

Víctor Santos, az Andorrai Labdarúgó-szövetség elnöke:
„Tudtuk, hogy előbb-utóbb eljön ez a pillanat, ami végül meg is történt. Jól végeztük a dolgunkat, ma a világ egyik legboldogabb elnökévé tett a csapat. Persze tisztában vagyunk és kell lennünk azzal, hogy hol a helyünk, lépésről lépésre kell fejlődnünk. Mit gondoltam Marc Rebés góljánál? El nem tudom mondani, milyen gyorsan vert a szívem, és hogy repesett az örömtől. Ez a siker mindannyiunk érdeme.”

„Bekeretezték” a labdát, amelyet Rebés Gulácsi kapujába fejelt (Fotó: Somogyi Zsolt)
„Bekeretezték” a labdát, amelyet Rebés Gulácsi kapujába fejelt (Fotó: Somogyi Zsolt)
Josep Gómes (jobbról a második) a magyar szurkolókkal szelfizett (Fotó: Somogyi Zsolt)
Josep Gómes (jobbról a második) a magyar szurkolókkal szelfizett (Fotó: Somogyi Zsolt)

VB-SELEJTEZŐ
EURÓPAI ZÓNA

B-csoport

ANDORRA–MAGYARORSZÁG 1–0 (1–0)
Andorra la Vella, Nemzeti Stadion. Vezette: Kalogeropulosz (görög)
ANDORRA: J. Gómes – C. Rubio, Llovera, Lima, San Nicolás – Vales, Rebés – Clemente (Riera, 83.), Pujol (J. Ayala, 88.), A. Martínez – Aláez (Maneiro, 68.). Szövetségi kapitány: Koldo Álvarez
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Bese, Vinícus, Lang (Balogh N., 56.), Tóth B. – Nagy Á. – Dzsudzsák, Kleinheisler, Stieber Z. (Nagy D., 21.), Gyurcsó (Sallai R., 71.) – Eppel. Szövetségi kapitány: Bernd Storck
Gólszerző: Rebés (26.)

A csoport többi pénteki mérkőzésén
Feröer–Svájc 0–2
Lettország–Portugália 0–3

AZ ÁLLÁS
1. Svájc 6 6 12– 3 +9 18
2. Portugália 6 5 1 22– 3 +19 15
3. MAGYARORSZÁG 6 2 1 3 8– 7 +1 7
4. Feröer 6 1 2 3 2–10 –8 5
5. Andorra 6 1 1 4 2–13 –11 4
6. Lettország 6 1 5 2–12 –10 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik