Vass Ádám durva csatára készül Boszniában

Vágólapra másolva!
2010.08.10. 09:59
null
Vass Ádám 11-szeres nagyválogatottként <br />segítheti az U21-eseket (Fotó: Szabó Miklós, archív)
&Ouml;t m&eacute;rkőz&eacute;sen van m&aacute;r t&uacute;l az Eb-selejtezősorozatban a magyar U21-es v&aacute;logatott, &aacute;m Vass &Aacute;d&aacute;m m&eacute;g csak egy meccsen l&eacute;pett p&aacute;ly&aacute;ra. A Wales elleni idegenbeli 1&ndash;4 nagyon rossz eml&eacute;ke a Brescia 21 esztendős labdar&uacute;g&oacute;j&aacute;nak, m&eacute;gis azt mondja, a csapatnak j&oacute; es&eacute;lye van a csoport &eacute;l&eacute;n v&eacute;gezni.

– Mostanában, ha a felnőttválogatottra vagy a korosztályos együttesre mérkőzés várt, egyszer sem kellett csomagolnia, hogy hazajöjjön az összetartásra. A felnőttek között kétezer-nyolc augusztus huszadikán, a Montenegró elleni három hármas meccsen lépett pályára, míg az U21-es csapatban kétezer-kilenc augusztus tizenkettedikén a Wales elleni egy négy alkalmával. Meglepte a behívó?
– Reméltem, hogy esetleg érkezik a Bresciához kikérő, ugyanakkor bizonyos szinten meglepetés volt számomra a kerettagság – felelte a Brescia futballistája, Vass Ádám a Nemzeti Sportnak. – Korábban többször elmondtam, ha hívnak, örömmel megyek – a véleményem azóta sem változott.

– Szerdán, amikor az U21-es csapat Zenicán játszik, az A-válogatott Londonban lép pályára Anglia ellen. Tizenegyszeres válogatott futballistaként nem fordult meg a fejében a kerethirdetés előtt, hogy akár a legjobbak között is számolhatnak önnel?

– Őszintén mondom, nem gondolkoztam azon, mi lesz, ha meghívót kapok, de azon sem, mi lesz, ha nem. Boldog vagyok, hogy az olimpiai válogatottnál számolnak velem, nem úgy élem meg a helyzetet, hogy nekem az A-csapatban lenne a helyem.

– Őszintén: milyennek látja a magyar válogatott esélyeit?

– Optimista ember vagyok, így jónak. Nincs kétségem afelől, hogy kemény kilencven perc vár ránk szerdán, egy pillanatig sem hihetjük, hogy elegendő lesz kisétálni a pályára. Mindig a soron következő találkozó a legfontosabb, ám ha Boszniában sikerrel járunk, akkor nagyot lépünk előre.

– Azzal azért nyilván tisztában van, hogy a házigazda nem adja majd olcsón a bőrét.

– A volt jugoszláv tagállamok labdarúgóira jellemző, hogy egy pillanatra sem adják fel a küzdelmet. Keményen futballoznak, olykor már-már durván, egyszerűen ilyen a mentalitásuk.

AZ U21-ES SELEJTEZŐRŐL EGYOLDALAS ÖSSZEÁLLÍTÁST OLVASHATNAK A KEDDI NEMZETI SPORTBAN!

U21-ES EB-SELEJTEZŐ
Bosznia-Hercegovina–Magyarország
Zenica, 2010. 08. 11., 17.00 (Tv: Sport1, a mérkőzésről élő, szöveges tudósítást olvashatnak az NSO-n!)
AZ U21-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Gulácsi Péter (Liverpool), Megyeri Balázs (Olympiakosz)
Védők: Lázár Pál (Videoton FC), Szokol Zsolt (Újpest FC), Pintér Ádám (MTK Budapest), Debreceni András (Budapest Honvéd), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen), Szabó János (Paksi FC), Zámbó Bence (MTK Budapest)
Középpályások: Farkas II Balázs (Debreceni VSC-TEVA), Szakály Dénes (Videoton FC), Vass Ádám (Brescia Calcio), Gyömbér Gábor (Lombard Pápa TFC), Varga József (Debreceni VSC-TEVA), Simon Ádám (Szombathelyi Haladás), Gosztonyi András (Videoton FC), Szatmári Lóránd (Reggina Calcio)
Támadók: Futács Márkó (FC Ingolstadt), Németh Krisztián (Liverpool), Balázs Zsolt (Zalaegerszegi TE FC)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Wales 13 pont/ 6 mérkőzés
2. Olaszország 10/6
3. Magyarország 9/5
4. Bosznia-Hercegovina 7/5
5. Luxemburg 4/8

A magyarok további programja:
szeptember 4.: Magyarország–Wales
szeptember 7.: Magyarország–Bosznia-Hercegovina
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik