„Vannak Torghellénél alkalmasabb csatárok is”

Vágólapra másolva!
2010.08.04. 12:08
null
Egyelőre kérdéses, mikor láthatjuk újra címeres mezben Torghelle Sándort (Fotó: Czagány Balázs, archív)
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Egervári Sándor hétfőn hirdette ki az Anglia elleni augusztus 11-i mérkőzésre készülő keretét, és több meglepetéssel is szolgált. Arról már beszámoltunk, Tőzsér Dániel csalódottan vette tudomásul, hogy nem került be a keretbe. A Nemzeti Sportnak további kimaradók – Bodor Boldizsár, Bodnár László és Horváth Gábor – is nyilatkoztak. A szövetségi kapitány elmondta a véleményét Torghelle Sándorról is, akit olvasóink sem hiányolnak a keretből.

BODNÁR LÁSZLÓ: „Számítottam rá, hogy kimaradok”

„Tudtam, hogy ezúttal nem leszek kerettag – adott hangot véleményének a válogatott kerethirdetéssel kapcsolatban Bodnár László. – Egervári Sándor személyében új kapitány került a válogatott élére, tiszteletben kell tartani, ha mások az elképzelései, mint az elődjének. Amióta véget ért a bajnokság, csapat nélkül voltam, és bár egy hetet edzettem a Nyíregyházával, mi több, mérkőzést is játszottam a Spartacus színeiben, az elmúlt időszak nagy részében egyénileg készültem.”

„Ha a kapitány azért mellőzött, mert nem volt csapatom, akkor azt elfogadom, az viszont rosszul esne, ha kiderülne, a jó állapotban lévő, valamelyik klub által már leigazolt Bodnár Lászlóra nincs szükség. Azon leszek, hogy a teljesítményemmel kiérdemeljem a legközelebbi találkozó előtt a kerettagságot" – nyilatkozta az egyelőre klub nélküli, de a napokban az angol másodosztályú Sheffield Uniteddel készülő védő.

BODOR BOLDIZSÁR: „Felépülök és visszatérek!"

„Néhány napja az egyik edzésen elszakadt a bokaszalagom – nyilatkozta a Roda JC sérüléssel bajlódó futballistája, Bodor Boldizsár. – Így érthető, hogy most nem kaptam meghívót a válogatottba"

Fölvetődik a kérdés, milyen esélyekkel pályázik a klubcsapatába, valamint a nemzeti tizenegybe való visszakerülésre Bodor Boldizsár?

„Nem lesz egyszerű... A hét végén kezdődik a bajnokság, a Twente ellen még biztosan nem játszhatok, de a jövő héten felépülhetek a sérülésemből – s akkor a válogatottba is könnyebben be kerülök."

A hátvéd Németország (0–3) és Hollandia (1–6) ellen egyaránt pályára lépett, ami nem javít válogatottbeli megítélésén – viszont ha felépül, és meghatározó tagja lesz együttesének, Egervári Sándor is számíthat rá a jövőben.

HORVÁTH GÁBOR: „Furcsálltam a döntést"

Meglepetés – legalábbis első blikkre. Horváth Gábor, a Videoton középső védője nem tagadja, kissé meglepődött azon, hogy egy mérkőzés alapján került ki a válogatott keretéből.

„Az utóbbi időben stabil kerettag voltam – fogalmazott Horváth Gábor. – Tisztában vagyok vele, hogy nem nyújtottam jó teljesítményt a Siófok ellen – de azért annyira rosszat sem, így furcsálltam, hogy egy meccs alapján kikerültem a keretből."

De nincs tüske a négyszeres válogatottban.

„Ezzel együtt bánt, hogy nem kaptam meghívót – mondta a 25 esztendős védő. – De próbálok olyan teljesítményt nyújtani, hogy megfeleljek a követelményeknek – hiszen minden labdarúgó álma a válogatottság."

Horváth Gábor rendkívül jól fejel, a földön viszont verhető. A Videotonban stabil helye van, az NB I egyik legjobb védője, nemzetközi szinten viszont ez nem biztos, hogy elég.

TORGHELLE SÁNDOR: Csekély az esély

Torghelle Sándort nem sikerült elérnünk, viszont Egervári Sándor szövetségi kapitány kommentálta a csatárral kapcsolatos döntését.

„Torghelle Sándor kimaradásának az az oka, hogy Gera Zoltán visszatérésével egy, a korábbitól eltérő stílusú támadójátékot szeretnék alkalmazni, és ehhez a keretben szereplő csatárok alkalmasabbak" – indokolta a szövetségi kapitány a döntését. Ezen szavak hallatán igen csekély az esély arra, hogy meghívót kapjon a „nemzet Sanyija", aki egyébként talán már nem is annyira a nemzeté, ugyanis szavazásunkból az derült ki, hogy olvasóink többsége nem hiányolja a csatárt a válogatott keretéből.

A TÉMÁRÓL BŐVEBBEN IS OLVASHAT A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN!

SZAVAZÁS

Önnek hiányzik-e Torghelle Sándor a válogatott keretéből?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A MAGYAR VÁLOGATOTT ANGLIA ELLEN KÉSZÜLŐ KERETE
Kapusok: Király Gábor (1860 München), Fülöp Márton (Sunderland AFC)
Védők: Szélesi Zoltán (Olympiakosz Volosz), Vermes Krisztián (Újpest FC), Lipták Zoltán (Videoton FC), Juhász Roland (Anderlecht), Komlósi Ádám (DVSC-TEVA), Vanczák Vilmos (Sion)
Középpályások: Vadócz Krisztián (Osasuna), Elek Ákos (Videoton FC), Tóth Balázs (Genk), Buzsáky Ákos (Queens Park Rangers), Czvitkovics Péter (DVSC-TEVA), Dzsudzsák Balázs (PSV), Hajnal Tamás (Borussia Dortmund), Huszti Szabolcs (Zenit), Koman Vladimir (Sampdoria)
Támadók: Gera Zoltán (Fulham), Rudolf Gergely (Genoa), Priskin Tamás (Ipswich Town)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik