Van Marwijk: A keret változhat, a stílusunk nem

Vágólapra másolva!
2011.03.23. 18:10
null
Van Marwijk sok problémával küzd, de bízik benne, hogy megbirkóznak vele (Fotó: Action Images)
A holland válogatott hivatalos honlapja, az onsoranje.nl beszámolója szerint Bert van Marwijk szövetségi kapitány még sosem volt annyira nehéz helyzetben a sok sérült miatt mint a magyarok elleni soron következő Eb-selejtezők előtt. A szakember elmondta, különös helyzetben van, ráadásul a magyar csapat amúgy is egy veszélyes ellenfél.

„Soha nem voltam még ennyire extrém helyzetben" – reagált a sérülteket firtató kérdésre Bert van Maarwijk holland szövetségi kapitány a válogatott hivatalos honlapján.

Mint ismeretes, a szakember Maarten Stekelenburg, Arjen Robben, Klaas-Jan Huntelaar, Hedwiges Maduro és Mark van Bommel játékára sem számíthat pénteken.

„Többször bebizonyítottuk már, hogy képesek vagyunk pótolni a hiányzókat. A keret változhat, de a stílusunk nem, ezt legutóbb Ausztria ellen is bebizonyítottuk" – fogalmazott a szakember. Mint ismeretes, idei első meccsén az oranje 3–1-re győzött Ausztria ellen.

„A magyar válogatott veszélyes ellenfél. A mostani már nem ugyanaz a csapat, mint amelyiket tavaly 6–1-re megvertünk. Pénteken nem lesz könnyű dolgunk, hiszen Magyarország még versenyben van az Eb-kvalifikációért" – tette hozzá Van Marwijk.

A honlap egyébként egy várható kezdőcsapatot is megadott, melynek apró szépséghibája, hogy Robben is szerepel benne, akiről korábban megállapították, hogy biztosan nem játszik.

A Bayern München szélsője helyett alighanem Wesley Sneijder játszik majd, és ebben az esetben így nézhet ki az oranje kezdőcsapata pénteken: Vorm – Van der Wiel, Mathijsen, Heitinga, Pieters – N. De Jong, Van der Vaart, – Kuyt, Sneijder, Afellay – Van Persie.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik