Válogatott: U19-es csapatunk kikapott Izraeltől, majd legyőzte Montenegrót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.02. 00:04
A magyar férfi U19-es labdarúgó-válogatott pénteken 2–0-ra kikapott Izraeltől a vajdasági Vilotics-torna nyitányán, majd a második fordulóban 2–0-ra legyőzte Montenegrót.

„Az első félidőben jól futballoztunk, nem voltunk rosszabbak ellenfelünknél, csak az utolsó passzaink hiányoztak. Több olyan időszakunk is volt, amikor jól tartottuk meg a labdát, és irányítottuk a játékot. Ez a torna remek lehetőség ahhoz, hogy a fiatalokat integrálni tudjuk az egy évvel idősebb korosztályba. Októberig még több ilyen meccset kell játszanunk, ahol az ellenfél fizikailag és játékban is erős, csak a legmagasabb szintű riválisokkal szemben tudunk fejlődni” – idézi az mlsz.hu Marcus Jahn szövetségi edzőt. „Az első félidőben jól futballoztunk, nem voltunk rosszabbak ellenfelünknél, csak az utolsó passzaink hiányoztak. Több olyan időszakunk is volt, amikor jól tartottuk meg a labdát, és irányítottuk a játékot. Ez a torna remek lehetőség ahhoz, hogy a fiatalokat integrálni tudjuk az egy évvel idősebb korosztályba. Októberig még több ilyen meccset kell játszanunk, ahol az ellenfél fizikailag és játékban is erős, csak a legmagasabb szintű riválisokkal szemben tudunk fejlődni” – idézi az mlsz.hu Marcus Jahn szövetségi edzőt.

Egy nappal az Izrael elleni vereséget követően jött a Montenegró elleni siker.

„Az első félidőben harcoltunk az ellenféllel és az esős időjárással is, de ennek ellenére többször is sikerült jól felépíteni a játékunkat – értékelte a második meccset Marcus Jahn. Ismerjük el, néhányszor szerencsénk is volt az ellenfél rögzített játékhelyzeteinél. A második félidőben aztán sikerült átvennünk a meccs irányítását, a nyomásunk pedig egyre erősödött a hajrához közeledve. Az első gólunkat követően egyértelműen jobbak voltunk, mint ellenfelünk, két szép góllal, és tetszetős kombinációkkal uraltuk a mérkőzést. Boldogok vagyunk, hogy sikerült győzelemmel folytatnunk a tornát, már csak egyetlen dolgunk maradt, hogy felkészüljünk az Ukrajna elleni mérkőzésre, amelyet szintén szeretnénk megnyerni.”

U19-es válogatottunk az októberi Eb-selejtezőre készül. A Vilotics-kupán részt vevő csapatunk 20 tagú keretében nyolc olyan játékos található, aki 2000-es születésű, míg a többiek az U19-es korosztálynak megfelelőn 1999-esek.

VILOTICS-TORNA
MAGYARORSZÁG–IZRAEL 0–2 (0–0)
MAGYARORSZÁG:
Bese Balázs – Krebsz Máté (Csonka András, 67.), Majnovics Martin (Szerető Krisztofer, 73.), Mocsi Attila (Pratsler Benjámin, 73.), Berdó Máté (Kiss Balázs, 67.), Lustyik Levente, Bévárdi Zsombor (Csóka Dániel, 73.), Banó-Szabó Bence, Torvund Alexander (Stoiacovici Dávid, 80.), Palincsár Martin, Schön Szabolcs (Mim Gergely, 73.). Szövetségi edző: Marcus Jahn

MAGYARORSZÁG–MONTENEGRÓ 2–0 (0–0)
MAGYARORSZÁG:
Varga Ádám – Krebsz Máté, Majnovics Martin (Banó-Szabó Bence, 46.), Mocsi Attila, Lustyik Levente (Mim Gergely, 46.), Csoboth Kevin (Bévárdi Zsombor, 73.), Csóka Dániel, Csonka András, Szerető Krisztofer (Schön Szabolcs, 83.), Pratsler Benjámin (Torvund Alexander, 66.), Stoiacovici Dávid (Palincsár Martin, 73.).Szövetségi edző: Marcus Jahn
Gól: Bévárdi (75., 85.)

Forrás: mlsz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik