Válogatott: Tusup arról álmodott, hogy a kispad mellett áll

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.31. 10:58
Bár korábban poénnak vette mindenki Shane Tusup jelentkezését a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára, Hosszú Katinka férje és edzője egy újabb posztban elismerte, komolyan gondolta, hogy tudna segíteni. Sőt, egyszer arról álmodott, hogy ő áll a magyar kispad mellett.

Tusup kedd reggeli Facebook-bejegyzésében azt írta, nem kapta meg a lehetőséget, de nincs benne sértettség. Facebook-bejegyzésében azt írta, nem kapta meg a lehetőséget, de nincs benne sértettség.

„Sokan próbáltátok megfejteni, vajon vicceltem vagy sem. Hallottam, a rádióban elmondta az egyik válogatott labdarúgó, hogy erőnléti edzőként vagy mérkőzések előtt motivátorként tudnék segíteni a csapaton. Szerintem igaza van. Tévedés, hogy a modern sportban egy, a taktikához remekül értő szakedző meg tudja váltani a világot, ezek az idők elmúltak. Egy jó mai edző – főként egy nemzeti válogatottnál – a csapat első számú szellemi vezére, aki lángot tud gyújtani a játékosai szívében. Persze, szüksége van maga körül segítőkre, akik ki tudnak dolgozni egy működőképes taktikát, de a sikerhez ma már kell egy olyan egyéniség, aki határozottan kiáll csapatáért, és jó példával jár elöl. Sokkal fontosabb ez, mint bármi, amit okos emberek papírra tudnak firkálni.

Szóval jó buli volt! Első lettem néhány közönségszavazáson, egy-két sportújságíró is komolyan elkezdett foglalkozni a kinevezésem gondolatával, és több támogatást kaptam, mint valaha reméltem. Köszönöm! Annyira beleéltem magam, hogy egyszer tényleg azzal álmodtam, én állok a magyar kispad mellett. Nem játszottunk fantasztikusan, de sokkal jobban akartuk a győzelmet, és nyertünk, ti pedig fel-le ugráltatok a lelátón.

Elmondhatom, hogy nektek köszönhetően ma már a magyar futballszurkolók közé tartozom. Furcsa érzés, hogy bár papíron sok-sok éve a magyar úszótársadalom tagja vagyok, ahhoz hasonló szeretetet, tiszteletet és támogatást, mint amit ti pár hét alatt kimutattatok, onnan soha nem kaptam.

Köszönöm nektek, Hajrá, Magyarország!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik