Válogatott: Tudjuk, mit szeretnénk játszani a szlovákok ellen – Rossi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.15. 14:23
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya már tudja, hogy mit szeretne játszatni a csapatával a márciusi, Szlovákia elleni Eb-selejtezőn.

„Nagy vonalakban már tudjuk, mit szeretnénk játszani a szlovákok ellen– árulta el Marco Rossi az MLSZ videójában. – Azt persze még nem lehet pontosan megmondani, hogy kik lépnek pályára, ez ugyanis a játékosokon múlik, de a rendszert, a taktikát már tudjuk. Az NB I első két, tavaszi fordulója után vannak, akiken látszik, hogy jó formában vannak, de akadnak, akiknek még időre van szükségük. Van még néhány meccs az Eb-selejtezőkig, továbbra is figyelemmel kísérjük a játékosokat, én biztos vagyok benne, hogy március 17-ére az összes kerettag jó formában lesz.”„Nagy vonalakban már tudjuk, mit szeretnénk játszani a szlovákok ellen– árulta el Marco Rossi az MLSZ videójában. – Azt persze még nem lehet pontosan megmondani, hogy kik lépnek pályára, ez ugyanis a játékosokon múlik, de a rendszert, a taktikát már tudjuk. Az NB I első két, tavaszi fordulója után vannak, akiken látszik, hogy jó formában vannak, de akadnak, akiknek még időre van szükségük. Van még néhány meccs az Eb-selejtezőkig, továbbra is figyelemmel kísérjük a játékosokat, én biztos vagyok benne, hogy március 17-ére az összes kerettag jó formában lesz.”

„Érezzük a felelősséget és a nyomást, ugyanakkor a büszkeséget is, hogy a válogatott sikeréért dolgozhatunk. Nem ígérhetem meg, hogy a következő összecsapásokon biztosan sikeresek leszünk, a futballban ilyet nem lehet mondani, de azt ígérhetem, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk a pályán a jó eredményért.”

Az olasz szakember elmondta továbbá, hogy az utánpótlásban sok tehetséget lát, akik szerinte jelenleg bármilyen ellenféllel szemben versenyképesek, ám ezt a versenyképességet a későbbiekben sokan nem képesek szinten tartani, vagy nehezebben hozzák – Rossi nem tudja, ez miért van.

„Ez sok mindentől függ, de az biztos, hogy mentalitásban fejlődnüik kell a magyar játékosoknak. Látok tehetséges fiatalokat, akik néhány jó meccs után megelégszenek ennyivel, ahelyett, hogy még motiváltabbak lennének. Sokan túlságosan megelégszenek azzal, amit elértek, csak mert az NB I-ben játszanak, és elkényelmesednek. Folyamatosan fejlődni kell, ez a titka annak, hogy valakiből egyre jobb és jobb labdarúgó váljon.”

EB 2020, SELEJTEZŐ, MENETREND

E-CSOPORT
Horvátország
Wales
Szlovákia
MAGYARORSZÁG
Azerbajdzsán

Március 21., csütörtök
20.45: Horvátország–Azerbajdzsán
20.45: Szlovákia–Magyarország
Március 24., vasárnap
15.00: Wales–Szlovákia
18.00: Magyarország–Horvátország
Június 8., szombat
15.00: Horvátország–Wales
18.00: Azerbajdzsán–Magyarország
Június 11., kedd
18.00: Azerbajdzsán–Szlovákia
20.45: Magyarország–Wales
Szeptember 6., péntek
20.45: Szlovákia–Horvátország
20.45: Wales–Azerbajdzsán
Szeptember 9., vasárnap
18.00: Azerbajdzsán–Horvátország
20.45: Magyarország–Szlovákia
Október 10., csütörtök
20.45: Horvátország–Magyarország
20.45: Szlovákia–Wales
Október 13., vasárnap
18.00: Magyarország–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Horvátország
November 16., szombat
18.00: Azerbajdzsán–Wales
20.45: Horvátország–Szlovákia
November 19., kedd
20.45: Szlovákia–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik