Válogatott: Tompábbak voltunk a kelleténél – Lang

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.09.05. 20:23
Mint beszámoltunk róla, a magyar labdarúgó-válogatott 1–0-ra kikapott Albániától a 2022-es katari világbajnokság európai selejtezősorozatában. A lefújást követően Lang Ádám és a második félidőre csereként beállt Dibusz Dénes értékelte az elbukott találkozón történteket.
Lang Ádám tompának érezte a csapatot a meccs nagy részében (Fotó: Török Attila)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Lang Ádám tompának érezte a csapatot a meccs nagy részében (Fotó: Török Attila) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

„Nagyon nehéz megmondani, min múlott. Nyilván nem így terveztük, még ha tudtuk is, hogy kemény és szívós csapat, amely ellen nehéz lesz a dolgunk – értékelt az M4 Sport kamerája előtt Lang Ádám. – Talán nem voltunk annyira élesek, mint kellett volna – legalábbis a meccs nagyobb részében. Volt, amit jól csináltunk, volt, amikor problémákat okoztunk nekik, de nem voltunk hatékonyak. Amikor pedig nem csináltuk jól a dolgunkat, jól támadtak le, sok labdát szereztek. A gól is ebből lett, volt egy labdaszerzés, egy felpassz, azt éreztem, már eléggé kiszorítom, ha el is lövi, csak a rövidre. Azt gondolom, labdabirtoklásnál racionálisabb döntéseket kell hozni, gyorsabban kell gondolkodni, de ezen lehet is javítani. Ma azt éreztem, tompábbak voltunk a kelleténél, emiatt akadozott a gépezet. Nehéz helyzetbe kerültünk, de saját magunkat hoztuk ilyen helyzetbe. Mostantól bravúrt kell elérnünk, de ezt kihívásnak kell tekintünk, van még esélyünk – és meg is kell tennünk mindent, hogy megragadjuk ezt az esélyt.”

„Az ember úgy készül, hogy bármikor pályára léphet, még akkor is, ha általában ez a kapus esetében nem jelent jót. Gula fejsérülést szenvedett az első félidőben, kérdéses volt, tudja-e folytatni, egyből elmentem melegíteni, a szünetben pedig eldőlt, hogy be kell állnom – idézte fel pályára lépése körülményeit Dibusz Dénes. – Próbáltam a csapat segítségére lenni, de sajnos nem tudtuk nullára hozni hátul a mérkőzést. Nagyon fájó az eredmény. Még vissza kell néznem a gólt, úgy érzem, későn láttam meg a labdát, ezért nem tudtam hárítani. A döntetlennel sem lennénk sokkal előrébb, és istenigazából a második félidőben csak az albánoknak voltak lehetőségeik. Fájó kimondani, de talán megérdemelten is nyerték meg ezt a mérkőzést. Győzni jöttünk ide, sajnálom, hogy nem jött össze. Más jellegű meccs volt, mint az Eb-n játszottak. Ezek most ötven-ötvenes meccsek, nem arról szól, hogy ki kell húzni minél tovább és egy-egy kontrából elmenni. Itt nekünk kellene irányítani, de ezen a mérkőzésen ez nem sikerült.”

„A lehető legjobb formát hoztuk. Nagyon akartam játszani, most pedig nagyon büszke vagyok arra, amit elértünk. Mindent beleadtunk, talán az jelentette a különbséget, hogy agresszívabbak tudtunk lenni” – mondta az M4 Sportnak a Ferencvárosból beválogatott albán támadó, Myrto Uzuni.

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐK
5. FORDULÓ
I-CSOPORT

ALBÁNIA–MAGYARORSZÁG 1–0 (0–0)
Elbasan, Elbasan Aréna, 4500 néző. Vezette: Makkelie (holland)
ALBÁNIA: E. Berisha – Doka (Hoxhallari, 78.), Ismajli, Djimsiti, Kumbulla – Abrashi (Cekici, 69.), Gjasula, Trashi (Roshi, a szünetben) – Uzuni, Balaj (Broja, 78.), Bajrami (Laci, 63.). Szövetségi kapitány: Edoardo Reja
MAGYARORSZÁG: Gulácsi (Dibusz, a szünetben) – Orbán, Lang, Szalai A. – Botka (Varga R., 89.), Kleinheisler (Nikolics, 90+3.), Nagy Á., Gazdag (Sallói D., 67.), Fiola – Szoboszlai – Sallai R. (Hahn J., 88.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Broja (87.)

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia 5 5 17–1 +16 15
2. Lengyelország 5 3 1 1 18–7 +11 10
3. Albánia 5 3 2 5–6 –1 9
4. MAGYARORSZÁG 5 2 1 2 10–9 +1 7
5. Andorra 5 1 4 3–12 –9 3
6. San Marino 5 5 1–19 –18 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik