HIRDETÉS
BABJÁK BENCE
BABJÁK BENCE
2018.06.11 12:15 Frissítve: 2018.06.11 12:39

Válogatott: Többször futballoztam jól, mint gyengén – Vadócz

A kritikák helyett a bizonyításra összpontosított a 2011 után a nemzeti csapat keretébe ismét meghívott Vadócz Krisztián, aki örült, hogy magyar szavakat hallott a lelátóról.

Vadócz Krisztián reméli, bizonyított a válogatott meccsein (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Mit mondott az öltözőben Georges Leekens szövetségi kapitány?
– Csak röviden értékelt, de összességében elégedett volt a játékunkkal – mondta Vadócz Krisztián, a magyar válogatott 33 esztendős középpályása az Ausztráliától elszenvedett 2–1-es vereség után. – Kiélezett mérkőzést játszottunk, sok helyzetet alakítottunk ki, amit értékelnünk kell, mert sajnos az utóbbi időben nem ez jellemezte a játékunkat.

Mi változott a Fehéroroszország elleni találkozóhoz képest?
– Azon a meccsen rosszul futballoztunk, éreztük, hogy az ellenfél irányít, túlságosan passzívak voltunk. Nem vállaltuk a párharcokat, mindig úton voltunk. Miután visszanéztük a meccset, a szakmai stáb tagjai elmondták, hogyan kellene megszilárdítani a védekezésünket. Ez többnyire sikerült, és a lelkünknek is jót tett, hogy a szurkolók biztattak minket. Mondjuk, én már önmagában a magyar szavaknak is örültem, tizenhárom évnyi légióskodás után elszoktam attól, hogy az anyanyelvemen buzdítsanak a lelátóról.

Mi az oka, hogy három napon belül ennyire ellentétes arcát mutatta a válogatott?
– Az ausztrálok több teret engedtek nekünk, mint a beloruszok. Ezt igyekeztünk kihasználni, jobban játszottunk, mint Bresztben, de ez semmit sem jelent, az őszi tétmeccsek lesznek a mérvadóak. Többször kellene úgy futballoznunk, mint szombaton, akkor lehet keresnivalónk, ha azt a teljesítményt állandósítjuk.

Csaknem hét év után játszott ismét a magyar válogatottban, ráadásul a tízes számú mezben...
– Ennek nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani. Egyfelől, nem én kértem a tízes mezt, másfelől, ha úgy adódik, akár a kettes dresszt is szívesen magamra húzom, a lényeg, hogy számítsanak rám a válogatottban.

Mennyire motiválta, hogy az ön meghívását kritizálóknak is válaszoljon a pályán mutatott teljesítményével?
– Hallottam, hogy egyesek az életkorom miatt hüledeztek, mások pedig azért, mert Hongkongban futballozom, ahol véleményük szerint kézzel játsszák a focit. Nem tudok mit kezdeni azzal, ha valaki egy interjú vagy egy cikk alapján ítél meg, de nem foglalkoztattak ezek a vélemények. Az elmúlt hét évben sokszor váltottam klubot, és mindenhol bizonyítanom kellett – most ugyanez volt a helyzet. A korábbi csapataimban rendre fontos szerepet szántak nekem, megszoktam a felelősséget, emiatt szombaton sem izgultam. Az viszont nagyon motivált, hogy megmutassam, a nemzetközi porondon is megállom a helyem.

A jövőben erősebb lenne önnel a magyar válogatott?
– Az volt a célom, hogy ezt bizonyítsam. Az elmúlt években többször futballoztam jól, mint gyengén, folyamatosan fejlődni akarok, és azért számoltak velem rendre kezdőként a külföldi klubjaimban, mert sosem kényelmesedtem el. Odakint elégedettek a teljesítményemmel, remélem, most a válogatottban is bizonyítottam.

2019.01.16 17:42:58

Magyar válogatott P. K.

Ha kijutunk, akár sorsolás is dönthet a németek elleni csata helyszínéről. Női BL-döntő 1000 forintért!

2019.01.06 23:15:05

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Nemcsak a futball honi, hanem a magyar szurkoló lélektana is tökéletesen egyedi ugyanis, hogy lenne párja a világon, nehezen hiszem el.

2019.01.06 08:52:48

Magyar válogatott SOMOGYI ZSOLT

„Örülök az otthonról érkező jó híreknek. Van kikre építenie Marco Rossinak.”

2019.01.05 23:28:21

Magyar válogatott VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Kicsit szomorúan figyelem a trendet, hogy az élvonalban futball­bábel uralkodik…

2019.01.05 21:49:04

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Hiba történt a rendszerünkben. A hiba kijavításáig kérjük türelmed és megértésed.