Válogatott: Szívesen leszek labdaszedő, szertáros… - Király

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.03. 09:36
Király Gábor, az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) szereplő Fulham rutinos kapusa korábbi együttese, a Haladás honlapján mesélt az angliai élményekről és válogatottról.

„Jött egy remek lehetőség, én pedig mindent átgondolva döntöttem, amikor elfogadtam a Fulham ajánlatát. Megtisztelőnek éreztem, hogy harmincnyolc évesen megkeresett London legrégebbi klubja. Tisztában voltam azzal, hogy nem én leszek az első számú kapus, ahogy azzal is, hogy nem csak a pályán lesz dolgom. Ugyanis két fiatal, ám tehetséges srácot is kell segítenem a tanácsaimmal, a rutinommal. Nem vitás, már megyek ki a korból, ezért is vonzott az új feladat, az új kihívás. A kapusedzőnk például harminckét éves – igaz, kiváló szakember. Jól érzem magam Londonban, megbecsülnek a klubnál, remek közegben tölthetem a napjaimat. Nagyszerűen döntöttem, amikor visszatértem a szigetországba” – mondta a haladas.hu-nak Király.haladas.hu-nak Király.

„Néha a korkülönbség elgondolkoztat. Például mikor a Leeds ellen védtem, a cserekapus éppen aznap töltötte be a tizennyolcadik életévét. Van olyan csapattársam, aki 1997-ben született. Én 1997-ben már a Herthában védtem... A szezon végéig köt szerződés a Fulhamhez, maradjunk annyiban, hogy minden a terv szerint alakul” – tette hozzá Király, aki a válogatottról is szót ejtett.

„Mindig is azt vallottam, hogy a válogatottban szerepelni megtiszteltetés. Én szívesen leszek cserejátékos, labdaszedő, szertáros, ha azzal segítem a csapatot. Örülök, hogy Dárdai Pál számított rám az ősszel, és bízom benne, hogy ez tavasszal is így lesz. Legalábbis igyekeztem olyan teljesítménnyel előrukkolni a pályán, az edzéseken, hogy a lehető legjobb benyomást keltsem a szakmai stábban. Ugyanakkor a jövőről még nem egyeztettem a kapitánnyal. Mindenesetre, ha a tavasszal nem kapok meghívót, akkor is szurkolni fogok a fiúknak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik