Válogatott: Sok munka vár ránk… – Leekens Luxemburgból

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.10. 12:34
null
Georges Leekens (középen) az MLSZ-elnök Csányi Sándor társaságában nézte a luxemburgi mérkőzést (Fotó: MTI/EPA)
Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – aki a Luxemburg (1–2) és Costa Rica elleni felkészülési mérkőzéseken csak megfigyelőként volt/lesz jelen, a csapatot Szélesi Zoltán irányítja – az M4 Sportnak értékelte a csapat csütörtöki vereségét.

 

„Vereség után nem lehet jó benyomásokat szerezni” – kezdte Georges Leekens, aki az elmúlt hetet együtt töltötte a válogatottal, de ez csak a megismerkedéshez volt elegendő; az edzőtábori hangulatot mindenesetre jónak értékelte.

„Nagyon sok munka vár ránk, persze ezért is vagyok itt” – folytatta a belga szakember a mérkőzésre rátérve. A 2–1-re elveszített csütörtöki meccs első félidejében látott biztató jeleket, de a helyzetkihasználásunkat gyengének találta.

Leekens kiemelte, hogy bántóan sok volt a labdavesztésünk, szerinte Lovrencsics Gergő kiállításához kétség sem férhetett, és tanulságosnak nevezte, hogy a luxemburgiak felkészülési mérkőzésen is jobban odatették magukat fizikailag, mint a mieink.

„Nekem most elemzéseket kell végeznem a csapat játékával kapcsolatban. Fel kell készülnünk a következő évre. Tiszta lappal szeretnénk indulni” – tette hozzá, megemlítve, hogy decemberben kell bemutatnia az addig látottak elemzését, és meghatároznia az akciótervet.

Leekens leszögezte: a problémák nem egyik napról a másikra oldódnak majd meg, de jövőre mindenképpen előre kell lépnie a válogatottnak – amihez rengeteg munkára lesz szükség.

EMLÉKEZTETŐ

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Luxemburg–Magyarország 2–1
(1–1)
Luxembourg,
Josy Barthel Stadion, 1873 néző. Vezette: Delferiere (belga)
Luxemburg: Moris – M. Martins, Phillips, Malget, Jänisch (Carlson, 62.) – G. Rodrigues (Da Mota, a szünetben), Mutsch (Sinani, 62.), Martins Pereira (Holter, 92.), O. Thill (V. Thill, a szünetben), Turpel – Joachim (Skenderovic, 83.). Szövetségi kapitány: Luc Holtz
Magyarország: Kovácsik – Lovrencsics G., Korcsmár, Kádár, Korhut – Pátkai, Nagy Á. (Balogh B., 83.), Dzsudzsák (Stieber Z., 83.) – Ugrai (Bese, 53.), Nikolics (Priskin, 73.), Németh K. (Sallai R., 63.). Megbízott szövetségi kapitány: Szélesi Zoltán
Gólszerző: Joachim (15.), M. Martins (85.), ill. Nikolics (18.)
Kiállítva: Lovrencsics G. (52.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik