Válogatott: otthonról az álmok felé – itt nőtt fel a finnországi hős!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.01. 13:54
null
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE (Fotók: Szabó Miklós)
„Sárváron születtem 1988. október 16-án. Az óvodai éveket a Petőfi óvodában töltöttem, így én ott kaptam meg az alapokat. Nagyon szívesen gondolok vissza azokra az évekre, hiszen akkor még minden a játékról szólt. Az sem mellékes, hogy abban az időszakban vettem részt életemben először focitornán, ami elindított egy úton az álmaim felé…” (Részlet a sárvári Petőfi úti óvoda krónikájából)

A fenti sorok az immár kilencszeres válogatott futballista, Stieber Zoltán karrierjének első állomásáról árulkodnak. Egyúttal bizonyítják, a Hamburg játékosa nem feledi, honnan indult. Hogy mit jelent számára szülővárosa, arról manapság így vall:

„Sárvár olyan számomra, mint a finneknek lőtt gólom: ha szóba kerül, nehezen találom a szavakat. Az biztos, hogy rengeteget köszönhetek a szülővárosomnak, és bár jó tizenévesen már másfelé sodort a sors, mindig örömmel térek haza. A barátnőm szerint minden nap beszélek Sárvárról, szerintem csak hetente…”

A Hamburgba vasárnap visszautazó középpályás a minap otthon járt, tekintsék meg az akkor készült képeket – azok is beszédesek…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik