nemzetisport.hu 2016.03.26 21:06 Frissítve: 2016.03.27 09:04

Válogatott: Leültem beszélni Storckkal… Ez új volt! – Nikolics

Guzmics Richárd, a magyar labdarúgó-válogatott védőjének nem tetszett az első félidőben mutatott játék a horvátok elleni felkészülési mérkőzésen (1–1), azzal azonban elégedett, ahogy megszűrték az ellenfél támadásait. Bogdán Ádám reméli, hogy jó benyomást tett, míg Nikolics Nemanja arról is beszélt, hogy Bernd Storck új szerepkört próbált neki találni.

 

Nikolics (balra) elbeszélgetett a kapitánnyal Telkiben (Fotó: Hegedüs Gábor)

„Jó mérkőzésen »szereztünk egy pontot« egy erős csapat ellen, mindenképpen megbecsülendő ez a döntetlen. Az első félidőben nem nagyon tetszett a játékunk, nem mertük felvállalni a labdakihozatalt, volt, hogy lecsúsztunk a védekezésben. Ezért is kaptunk gólt. A második félidőben megváltozott minden, jobban uraltuk a középpályát, voltak helyzeteink" – mondta Guzmics Richárd a Nemzeti Sport Online-nak.

„Az út közepén járunk, célunk a jó Eb-szereplés. Ez a mérkőzés is elősegítette, hogy építsük saját magunkat. Mandzukiccsal remek párharcokat vívtunk. Amikor elcsúsztunk, rúgott egy gólt, de összességében kontrolláltuk a csatárjátékukat.”

A második félidőben a magyar kapuban álló Bogdán Ádám a csapategységet emelte ki, és reméli, hogy jó benyomást tett a kapitányra.

„Azt tudtuk, hogy egyénileg nagyon jó, topbajnokságokban futballozó játékosokból áll a horvát csapat. Ezért csak úgy lehetett esélyünk, ha egy csapatként, keményen játszunk ellene. Nagyon örülök, hogy Bernd Storck lehetőséget adott, és annak is, hogy nem kaptam gólt. Bízom benne, hogy jó benyomást tettem rá.”

Nikolics Nemanja arról is beszélt, hogy Bernd Storck új szerepkört próbált neki találni.

„Új poszton játszhattam – mondta Nikolics. – Telkiben kellemeset beszélgettem a kapitány úrral, és elmondta, hogy talál nekem egy posztot, amelyen jól érzem magam. Tudja nagyon jól, hogy a magyar válogatott támadósora nem olyan, mint a Legiáé, és hogy megpróbálja kihasználni a gyorsaságomat, a jó helyezkedésemet. Próbáltam kihozni magamból a maximumot.

„Ma megmutattuk, hogy erős ellenféllel szemben is tudunk játszani. Nagyon rendben volt a második félidő, nyomás alatt tudtunk helyezni a klasszisokból álló horvátokat. Ezért el kell hinni, hogy erős ellenfelekkel is pariban lehetünk.”

„A futballt nem lehet becsapni. Ha hétről hétre keményen dolgozol, akkor jó teljesítményt fogsz hozni. Próbálom átmenteni a teljesítményemet a Legiából a válogatottba is. Tudom jól, hogy a találatok itt nem jönnek futószalagon, de bízom abban, hogy egy pár gólt a válogatottban is szerzek. Jólesik, hogy a szurkolók követelnek a csapatba, ez rengeteg erőt ad.”

Nikolics: Volt egy kellemes beszélgetésem a kapitánnyal

MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 1–1 (0–1) – EMLÉKEZTETŐ
Budapest, Groupama Aréna, 20 300 néző. V: Príhoda (cseh)
Magyarország:
Dibusz (Bogdán, a szünetben) – Fiola, Guzmics, Lang, Korhut – Nagy Á. (Elek, a szünetben), Gera Z. – Németh K. (Nikolics, a szünetben), Kleinheisler (Böde, 80.), Dzsudzsák (Stieber, 81.) – Priskin (Szalai, a szünetben)
Horvátország: L. Kalinic – Corluka, Vida, Schildenfeld, Vrsaljko – Modric, Antolic, Kovacic (Srna, 75.) – Brozovic, Mandzukic, Perisic
G: Dzsudzsák (79.), ill. Mandzukic (29.)

ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNK ITT!

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.09.22 23:44:17

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Marad a felkészülés, de mire is?

2017.09.21 22:29:50

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Hadd ne kezdjünk e helyütt részletes felsorolásba, hogy Kovács Attila milyen elképesztő, dilettáns, szégyenteljes döntésekkel, módszerekkel, machinációkkal, otrombaságokkal írta be örökre a nevét a magyar labdarúgás történetének legsötétebb lapjaira.

2017.09.19 23:46:32

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Az UEFA szemszögéből valamennyi lépés érthető.

2017.09.18 22:48:03

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A közönség a magyar címert szereti, a hazájáért rajong, és ezt fejezi ki minden egyes sporteseményen.

2017.09.17 23:45:14

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Turgenyev szerint »az egyetlen dolog, ami számít az életben, magadat a második helyre tenni«, s bár nem hinném, hogy Lajos bá és Józsi bá kívülről fújta volna a klasszikus orosz író műveit, gondolatait, tetteik mindenesetre szinkronban voltak velük.