Válogatott: „Össze kell fognunk, egy nagy család leszünk!”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.01. 19:58
Az magyar labdarúgó-válogatott keretének itthon játszó futballistái vasárnap megkezdték a közös felkészülést a november 12-i és a november 15-i, norvégok elleni pótselejtezőre.

A vasárnap a regeneráció jegyében telt, hétfőn egy, kedden pedig már két edzés vár a kerettagokra. A következő napokban fizikai felméréseken is részt vesznek a játékosok, az e heti edzésmunka során az edző stáb szeretne minél átfogóbb képet kapni a kerettagok fizikai mutatóiról.

„Nagyon örültem neki, hogy bekerültem a bő keretbe – mondta Korhut Mihály az mlsz.hu-nak. – Hogy minek köszönhetem ezt? A Debrecen rosszul kezdte a szezont, de aztán fejlődött a csapat játéka, és az enyém is. Meglátjuk, mi lesz a szűkítésnél. Nincsenek rossz játékosai a norvégoknak, de érzésem szerint meglehet a kijutás.”

„Nem ismerem jól a norvégokat, de tudom, hogy dinamikusak, gyorsak – így Leandro. – Ugyanakkor nem velük, hanem magunkkal kell foglalkoznunk, mindenkinek fel kell készülnie. Gondolom, lesz erőnléti edzésünk is, hogy megfelelő állapotba kerüljünk. Össze kell fognunk, egy nagy család leszünk és nem azzal foglalkozunk, ki melyik klubból jött. Lesz rá két hetünk, hogy felkészüljünk a nagy meccsre. Reméljük, hogy a védekezésünk rendben lesz és szeretnénk Norvégiában is gólt szerezni.”

„Mindenki találgat, de én nem vagyok ennek a híve, hogy megmondjam, melyik csapat az erősebb. Ez majd a pályán dől el, addig meg lehet spekulálni, statisztikákat böngészni, de láttunk már a sportban olyat, ami meglepő volt – mondta Király Gábor. – Nagy klasszisok is hibáztak már döntő helyzetekben. Minden mérkőzés más, magunkra kell figyelnünk. A tét abszolút nem foglalkoztat, mindig a legjobb oldalamat szeretném mutatni. Az a lényeg, hogy a csapat jól működjön, nem a személyek fontosak, nem az, hogy ki játszik vagy ki véd, hanem, hogy a csapat és Magyarország eredményes legyen.”

A MAGYAR VÁLOGATOTT BŐ KERETE A NORVÉGIA ELLENI PÓTSELEJTEZŐKRE
Kapusok:
Bogdán Ádám (Liverpool), Dibusz Dénes (Ferencváros), Király Gábor (Haladás), Megyeri Balázs (Getafe), Nagy Gergely (Vasas)
Védők:
Botka Endre (Bp. Honvéd), Bosnjak Predrag (Haladás), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Juhász Roland (Videoton FC), Kádár Tamás (Lech Poznan), Korhut Mihály (Debreceni VSC), Lang Ádám (Videoton FC), Leandro (Ferencváros), Pintér Ádám (Ferencváros), Vanczák Vilmos (FC Sion)
Középpályások:
Elek Ákos (Csangcsun Jataj), Gera Zoltán (Ferencváros), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Kleinheisler László (Videoton), Kovács István (Videoton), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia), Nagy Ádám (Ferencváros)
Támadók:
Bódi Ádám (DVSC-Teva), Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Gyurcsó Ádám (Videoton), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Pekár László (Puskás Akadémia), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Sallai Roland (Puskás Akadémia), Stieber Zoltán (Hamburger SV), Szalai Ádám (Hoffenheim), Varga Roland (Ferencváros)

A MUNKÁBA TELKIBEN MÁR VASÁRNAP BEKAPCSOLÓDÓ ITTHON JÁTSZÓK
Kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencváros), Király Gábor (Haladás), Nagy Gergely (Vasas)
Védők: Botka Endre (Bp. Honvéd), Bosnjak Predrag (Haladás), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Juhász Roland (Videoton FC), Korhut Mihály (Debreceni VSC), Lang Ádám (Videoton FC), Leandro (Ferencváros), Pintér Ádám (Ferencváros)
Középpályások: Gera Zoltán (Ferencváros), Kleinheisler László (Videoton), Kovács István (Videoton), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia), Nagy Ádám (Ferencváros)
Támadók: Bódi Ádám (Debreceni VSC), Böde Dániel (Ferencváros), Gyurcsó Ádám (Videoton), Pekár László (Puskás Akadémia), Sallai Roland (Puskás Akadémia), Varga Roland (Ferencváros)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik