Válogatott: Németh Krisztián már tudja, mikor kell aludnia

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.03. 06:53
Németh Krisztián – friss kupagyőztesként – az Egyesült Államokból tér haza a magyar labdarúgó-válogatotthoz, az időeltolódás azonban már nem okoz számára gondot.

Németh Krisztián főszerepet játszott abban, hogy a Sporting Kansas City megnyerte az Egyesült Államok Kupáját (US Open Cup), szombaton azonban csapata már Portlandben játszik bajnoki mérkőzést. Ezt követően Németh a világ „másik felére”, Magyarországra utazik, hogy csatlakozzon a Feröer és Görögország elleni Eb-selejtezőre készülő válogatottunkhoz.

„El kell ismerni, hogy eleinte nagyon nehéz volt, minden utazás után jó pár nap kellett az átálláshoz – válaszolta a támadó az mlsz.hu-nak arra a kérdésre, hogy mennyire megterhelő átállni egy másik időzónára. – Mostanra azért felszedtem egy kis rutint, és pontosan tudom, mikor kell aludnom ahhoz, hogy könnyebben átálljak. Így már egy nap is elegendő, hogy megszokjam az időeltolódást, vagyis szinte egyáltalán nem okoz problémát az utazás.”

Az Eb-re való kijutásról a következőt mondta Németh: „Amíg van esély egyenes ágon kijutni, addig nem szabad lemondani róla, még akkor sem, ha sajnos már nem csak a mi kezünkben van a sorsunk Meg kell nyernünk az előttünk álló két meccset, és utána megnézhetjük, ez mire lesz elég. Remélhetőleg az ellenfelek botlanak, és akkor befoghatjuk őket, de nem szabad, hogy a számolgatás elvigye a fejeket. Lehet, hogy elcsépelt szövegnek hangzik, de tényleg nem számolgatunk, csak a Feröer elleni meccsre koncentrálunk, majd jövő péntektől a görögök ellen készülünk. Csak akkor járhatunk jól, ha kizárólag azokra a meccsekre koncentrálunk, amelyek a mi kezünkben vannak, amelyek rajtunk múlnak…” Németh Krisztián főszerepet játszott abban, hogy a Sporting Kansas City megnyerte az Egyesült Államok Kupáját (US Open Cup), szombaton azonban csapata már Portlandben játszik bajnoki mérkőzést. Ezt követően Németh a világ „másik felére”, Magyarországra utazik, hogy csatlakozzon a Feröer és Görögország elleni Eb-selejtezőre készülő válogatottunkhoz.

„El kell ismerni, hogy eleinte nagyon nehéz volt, minden utazás után jó pár nap kellett az átálláshoz – válaszolta a támadó az mlsz.hu-nak arra a kérdésre, hogy mennyire megterhelő átállni egy másik időzónára. – Mostanra azért felszedtem egy kis rutint, és pontosan tudom, mikor kell aludnom ahhoz, hogy könnyebben átálljak. Így már egy nap is elegendő, hogy megszokjam az időeltolódást, vagyis szinte egyáltalán nem okoz problémát az utazás.”

Az Eb-re való kijutásról a következőt mondta Németh: „Amíg van esély egyenes ágon kijutni, addig nem szabad lemondani róla, még akkor sem, ha sajnos már nem csak a mi kezünkben van a sorsunk Meg kell nyernünk az előttünk álló két meccset, és utána megnézhetjük, ez mire lesz elég. Remélhetőleg az ellenfelek botlanak, és akkor befoghatjuk őket, de nem szabad, hogy a számolgatás elvigye a fejeket. Lehet, hogy elcsépelt szövegnek hangzik, de tényleg nem számolgatunk, csak a Feröer elleni meccsre koncentrálunk, majd jövő péntektől a görögök ellen készülünk. Csak akkor járhatunk jól, ha kizárólag azokra a meccsekre koncentrálunk, amelyek a mi kezünkben vannak, amelyek rajtunk múlnak…”

A 25 FŐS, SZŰKÍTETT MAGYAR KERET
Kapusok: Bogdán Ádám (Liverpool – Anglia), Dibusz Dénes (Ferencváros), Király Gábor (Haladás)
Védők: Bosnjak Predrag (Haladás), Guzmics Richárd (Wisla Kraków – Lengyelország), Fiola Attila (Puskás Akadémia FC), Juhász Roland (Videoton FC), Kádár Tamás (Lech Poznan – Lengyelország), Lang Ádám (Videoton), Leandro (Ferencváros), Osváth Attila (Vasas), Vanczák Vilmos (Sion – Svájc)
Középpályások: Elek Ákos (Csangcsun Jataj – Kína), Gera Zoltán (Ferencváros), Kalmár Zsolt (RB Leipzig – Németország), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia FC), Nagy Ádám (Ferencváros), Tőzsér Dániel (QPR – Anglia)
Támadók: Bódi Ádám (DVSC-Teva), Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor – Törökország), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan – Lengyelország), Németh Krisztián (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – Lengyelország), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Észak-Írország 8 5 2 1 12– 6 +6 17
2. Románia 8 4 4 7– 1 +6 16
3. MAGYARORSZÁG 8 3 4 1 6– 4 +2 13
4. Finnország 8 3 1 4 7– 8 –1 10
5. Feröer 8 2 6 5–12 –7 6
6. Görögország 8 3 5 2– 8 –6 3

A HÁTRALÉVŐ MÉRKŐZÉSEK

Október 8.:
Magyarország–Feröer, 20.45

Észak-Írország–Görögország 20.45
Románia–Finnország 20.45

Október 11.:
Görögország–Magyarország, 18.00

Finnország–Észak-Írország 18.00
Feröer–Románia 18.00

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik